Občas mi říkají Harry kvůli podobnosti s Harry Maguirem. Nejspíš kvůli stejně kvalitnímu bránění, směje se Jakub Bejvl

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Jakub Bejvl z Mochtína. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
První jarní kolo se úplně nepovedlo. Co stálo za tím kolapsem v Mýtě?
Byl to klasický zápas blbec. Kvůli několika zraněním jsme nenastoupili v úplně ideální sestavě, ale paradoxně jsme do zápasu nevstoupili špatně. Pak jsme ale dostali z první velké šance gól. V druhé půlce jsme se snažili o vyrovnání, tak jsme to trochu otevřeli a Mýto toho využilo. Takže krásný 60km výlet, 0 bodů a klasický bůr.
Jste v poklidném středu tabulky. Chtěl bys víc, nebo jsi spokojen?
V tomhle je 1.A třída hrozně nevyzpytatelná. Tři povedené zápasy a hraje se o postup, 3 nepovedené a už jste na padáka. Vzhledem k tomu, jak to vypadalo před začátkem sezóny, tak jsem s naším umístěním spokojen, ale zahrát si o postup do krajského přeboru by mě určitě lákalo.
Jsi kliďas, nebo v kabině dokážeš zvednout hlas? A co tě dokáže naštvat?
Jsem většinou spíš klidnej a snažím se tým povzbudit než ho seřvat, ale občas mi ujedou nervy. Většinou jsem naštvanej hlavně na sebe, když něco "vykouzlím" na hřišti.
Jak tě vnímají starší hráči? Přeci jen patříš možná k nejmladším kapitánům v soutěži.
Je to trošku zvláštní, když si vezmu, že několik z nich už hrálo za Áčko, když já jsem byl ještě v žácích. Ale možná právě proto mě berou, protože jsem v Mochtíně už tolik let.
Jakou máš přezdívku a proč?
Přezdívek už jsem za tu dobu, co jsem v Mochtíně měl spoustu, ale momentálně se nejvíc uchytily dvě. Říkají mi "bígl", nebo "pes", protože máme doma bígla. Takže soupeři občas na hřišti koukají, když někdo od nás zařve: "Pse hraj". Ještě mi občas říkají Harry kvůli podobnosti s Harry Maguirem, nejspíš kvůli stejně kvalitnímu bránění (směje se).
Tvůj spoluhráč Žiak říkal, že v mládí spíše trhal sedmikrásky a koukal na mraky. Jak jsi s fotbalem začínal ty?
S Honzou a se Zbyňou jsme vlastně začínali všichni spolu. A když Honza se spíš soustředil na kytičky, my jsme se snažili hrát fotbal. Dost často si ale soupeři mysleli, že hraju na černo, protože jsem byl o hlavu vyšší než všichni ostatní.
Kromě hostování v Nýrsku jsi neoblékl jiný dres než ten mochtínský. Jsi velký srdcař?
Tak vztah k Mochtínu mám určitě hodně silný. Dneska už to bude 22 let, kdy jsem v Mochtíně začínal v přípravce.
Čeho bys chtěl ve fotbalovém a osobním životě dosáhnout?
Ve fotbalovém doufám, že budu hlavně ještě dlouho hrát za Mochtín a snad dám někdy zase gól, který mi nevezmou. V osobním životě mám rozhodně za cíl dodělat vejšku, se kterou už se trápím 6 let a pořád ne a ne to dokončit (směje se).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.