Nic jiného než postup nebereme, říká posila Týniště Novotný

Čtyřiasedmdesát branek za šestnáct kol. To je ofenzivní bilance fotbalistů Týniště nad Orlicí po podzimní části AM Gnol 1. A třídy. Zejména střelecká produktivita vynesla svěřencům trenéra Krupky aktuální druhé místo tabulky za dosud suverénní Solnicí. Současný kádr navíc v zimě posílil nadějný mladík Adam Novotný, fotbalista, jenž v mládeži oblékal dres FC Hradec Králové a naposledy působil v třetiligovém Ústí nad Orlicí. „S Týništěm bych chtěl aspoň do divize,“ hlásí devatenáctiletý forvard.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Proč jste zamířil právě do Týniště?
Protože je to dost ambiciózní tým se super partou.
Na podzim jste působil v třetiligovém Ústí nad Orlicí. Nelitujete sešupu o tři soutěže níže?
V Ústí jsem působil půl roku, chtěl jsem zkusit třetí ligu a určitě mi to něco dalo, i když jsem toho moc neodehrál. Jsem teď ve věku, že potřebuji hlavně hrát a je vlastně jedno kde. Myslím si, že Týniště je tou správnou volbou.
Co si od nového angažmá slibujete?
Postup do krajského přeboru. Pak se uvidí, co bude dál.
Na jakém postu byste měl nastupovat?
Trenér Krupka ví, kde se cítím nejlépe, takže bude na něm, kam mě postaví. Odmala mi táta říkal, že je úplně jedno, kde budu hrát, hlavně, abych prostě hrál. Odmakám to zkrátka všude a nebudu remcat (směje se). Právě proto jsem si vybral Týniště. Hraje ofenzivní fotbal, a to se mi líbí. Můžu dávat góly nebo je připravovat.
Prošel jste Hradcem Králové. Co vám působení ve velkém klubu dalo a jaký k němu máte vztah?
Myslím, že je to další zkušenost do života. Na nějaké chvíle vzpomínám rád, na některé zase moc ne. Ale takhle to ve fotbale bývá. Vztah ke klubu mám dobrý. S trenéry i s klukama jsem vycházel dobře. Hlavně bych chtěl zmínit trenéra Čvančaru, který se o mě léta staral.
Plánujete návrat do vyšších soutěží?
Jako každý fotbalista bych se určitě chtěl podívat co nejvýš, ale teď se budu soustředit na fotbal v Týništi. Pak uvidíme, co se stane.
Co čekáte od 1. A třídy?
Koukal jsem akorát na výsledky, jinak o soutěži moc nevím. Určitě jsou tu aspoň čtyři adepti na postup do krajského přeboru. Bude to zajímavé.
Kolik hráčů z kádru jste před svým příchodem znal?
Kluků znám hodně, vlastně skoro všechny, takže se zapadnutím do kabiny nebyl problém. Všichni jsou fajn.
Cíle Týniště jsou pro jaro zřejmé.
Je super, že jsou kluci takhle nahoře. Vlastně bych se divil, kdyby nebyli, protože je tu skvělý a hlavně mladý tým. Cíl je jasný, nic než postup nebereme!
Kam teď směřují vaše fotbalové ambice?
Cíle už si takové nedávám, jako třeba před dvěma lety. Teď bych ale chtěl s Týništěm aspoň do divize (směje se).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.