Pelhřimov mi přirostl k srdci, říká dnes již bývalý trenér třetího týmu Krajského přeboru Vysočina, Pavel Regásek

V Krajském přeboru Vysočina došlo k zajímavé trenérské výměně. Na lavičce FK Maratonu Pelhřimov skončil Pavel Regásek a nahradil ho zkušený Richard Zeman. S dnes již bývalým trenérem třetího týmu krajského přeboru vám nyní přinášíme nebývale konkrétní rozhovor. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V Pelhřimově jsi strávil nějakou dobu jako hráč a nyní i jako trenér, určitě se ti neloučí lehce...
Ano, to je pravda. Tento klub mi tak nějak přirostl k srdci. Mám tu spousty kamarádů a také jsem tady další poznal v podobě mých skvělých kluků z kabiny „A“ týmu a kolegů v realizačním týmu.
Pelhřimov dvakrát zastavil covid, sezóna se zrušila... nyní se zase na tým lepila smůla v podobě zranění a i to, co tam klukům loni a předloni padalo, letos vůbec... jak se na to díváš zpětně?
Nemá cenu neustále omílat, že nám sezóny přerušila situace jménem „Covid-19“. Je třeba se hlavně podívat, že na tento faktor nebyl připraven FAČR…a zrušil tím chuť do práce spousty lidí i hráčům. Přitom to šlo udělat nejspravedlivěji, jak je to možné, a to sečíst body podzimu 2019 plus podzim 2020 a propustnost soutěží by byla zachována naprosto spravedlivě. Jenomže to by musela být chuť. Na druhou část otázky je jednoduchá odpověď, 3 roky na vrcholu KP, bez výraznější posily v útočné formaci. Samozřejmě pak konec hráčské kariéry dle mého soudu nejlepšího obránce celého KP Michala Naniaše, odjezd za studijními povinnostmi Oskara Točíka plus 5 zraněných klíčových hráčů základní sestavy. Jsem na mé chlapce hrdý, jak se s podzimem 2021 poprali.
Který zápas ti za dobu tvého působení u áčka Pelhřimova utkvěl v hlavě nejvíce a proč?
Každý zápas, který měl patřičný náboj, a to byly vždy zápasy se Speřicemi, Žirovnicí a Novou Vsí. Naopak naprosto jsem nesnášel prostředí ve Stáji bez ohledu na výsledek utkání. Jediné, co mne vždy povzbudilo, abych tam vůbec odcestoval, bylo to, že uvidím bývalého spoluhráče Patrika Fišera.
Jak hodnotíš rozhodčí na Vysočině?
To bych asi nechal bez komentáře… ne, ale musím říci, že mi nikdo z rozhodčích neublížil…někteří sudí by si spíš měli přiznat, že už na to nemají, a dobrovolně ukončit kariéru. Chápu ale taky to, že nových se moc nehlásí…a po tom renomé, co tady udělal pan Berbr a spol. se upřímně ani nedivím, tak snad bude lépe. Pochvalu ale zaslouží a dle mého názoru nejlepší rozhodčí v KP: Karel Pojezný, Daniel Hanzl a Ondřej Terber.
Pelhřimov platil vždy za jeden z nejslušnějších manšaftů soutěže...nyní ke konci podzimu spíše karty sbíral, přičítáš to třeba i jakési frustraci mezi hráči z toho, že tato sezóna po těch dvou úspěšných není ideální a nedaří se?
Myslím, že slušný jsme všichni byli až nad rámec. Karty k fotbalu patří, stejně jako sám rozhodčí a míč. Radši se budu koukat na zápas, kde padne 8 žlutých karet a 5 gólů, než aby okolo sebe běhali hráči jak panenky. Čtyři roky tady pořád rozhodčím opakuji, že fotbal je kontaktní sport, ne basket či florbal. Důležité je, jenom hrát vždy fair-play a to se můj tým snažil hrát až do posledního zápasu. Distancuji se samozřejmě od ČK Kryštofa Blokeše v utkání se Žirovnicí, v takových případech bych trestal opravdu nekompromisně tvrdě.
Sledoval jsi po dobu svého působení v Pe hodně mládež? Myslíš, že v nástupnických kategoriích je určitý potenciál?
Ano, v rámci svých časových možností jsem toho viděl dost. Na to, abych si udělal obrázek o kvalitě hráčů, mi to v pohodě stačilo. Nejvíce jsem samozřejmě spolupracoval s kategorií U19. Co se týče potenciálu, tak ten je v každém z nás, jen je pak zapotřebí zatnout zuby a poctivě pracovat a to bohužel dnes již není tak samozřejmé, spíše naopak. Vše je ale o nastavení a náročnosti, s čím ty hráči přecházejí z mladších kategorií. Samozřejmě je to hlavně o nás trenérech, v menších klubech to pak ovlivňuje hlavně velikost hráčského kádru. Pokud bude od trenérů vyžadována náročnost s koncepčním propojením jednotlivých kategorií, jsme schopni i tady v Pelhřimově vychovávat hráče, kteří budou v budoucnu schopni naskočit bez problémů do KP či divize.
Budeš se trenéřině věnovat i nadále? Jsou již ve hře nějaké nabídky?
Myslíš, že by mne od trénování odradily 4 roky naprosto úspěšného angažmá v Pelhřimově? Pokud bude zájem, budu se trenéřině samozřejmě věnovat i nadále, výzvou pro mne jsou vyšší soutěže. Bohužel dnes ale není žádnou výjimkou, že i v divizi v týdnu trénuje 5-6 hráčů a to je samozřejmě pro trenéra s nějakou vizí naprostá ztráta času. To bych pak raději věnoval svůj drahocenný volný čas malým dětem z přípravky. Nabídek k trénování jsem měl paradoxně za dobu angažmá v Pelhřimově víc než dost. Teď mi zatím na stole nic konkrétního neleží, ale musím říci, že asi největší radost z toho mají moje vlastní děti. Reakce na moje ukončení angažmá v Pelhřimově byla přesně taková - „hurá táta bude doma, nebude už nikam jezdit“ ...tak asi tak.
Co by si popřál Pelhřimovu do jarních bojů?
Samozřejmě klukům přeji jen to nejlepší. Co se týče probíhající sezóny, dle mého názoru je naprosto reálné, aby po novém impulzu v realizačním týmu na jaře jasně dominovali v KP. Důležité samozřejmě bude zdraví klíčových hráčů a jestli nový trenér donutí vedení ještě investovat alespoň do jednoho či dvou vhodných typů hráčů na doplnění kádru, věřím pak, že jsou kluci schopni soutěž ještě s přehledem vyhrát.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.