Hráč podzimu Žaloudek: Přestup do Kosiček mi změnil život

Byť na podzim stihl naskočit jen do poloviny duelů, svému týmu vždy výraznou měrou pomohl. Opora Kosiček v 1. B třídě Jan Žaloudek může být z osobního hlediska s první polovinou sezony spokojený. Svědčí o tom i jeho vítězství v anketě Hráč podzimu, kterou opanoval s jednašedesáti procenty hlasů. Z týmového pohledu už to však tak veselé není. "Chyběli nám důležití plejeři," zmiňuje hlavní důvod aktuálně až osmého místa v tabulce šestadvacetiletý útočník, jenž přitom na zeleném pažitu původně začínal na postu brankáře.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, podzimní část vám osobně vyšla na výbornou.
Ano, byla super. Byť jsem kvůli vytíženosti v práci nastoupil pouze k polovině zápasů, i tak jsem za předvedené výkony rád. Týmová spokojenost je už ale poloviční. Jsme zvyklí hrát vrch tabulky, což se nám teď úplně nedaří.
V anketě na webu fotbalunas.cz jste vyhrál hlasování o Hráče podzimu. Co na to říkáte?
Ano, jsem za to rád a chtěl bych poděkovat spoluhráčům, přítelkyni a všem, kteří pro mě hlasovali. Je to příjemná motivace do další práce.
S fotbalem jste začínal na postu gólmana. Jak a kdy došlo ke změně vaší pozice na hřišti?
Ano, prošel jsem akademií Hradce, kde jsem chytal. V dorostu jsem se již nedostával tolik na hřiště, a tak jsem přestoupil do Olympie. Tam mě pan Bittner začal stavět do pole, začalo mi to tam padat a od té doby hraji v poli.
Který post vám je nyní nejbližší?
V poslední době jsem nastupoval na postu stopera, vinou zranění mnoha našich hráčů. Teď nastupuji ve střední záloze, ale kdybych si mohl vybrat, tak jednoznačně útočník. To je post, na kterém se cítím nejlépe, a který mi i dle mého nejvíce svědčí.
Jak se v Kosičkách hodnotí aktuální osmé místo tabulky?
Pokud se bavíme o postavení v tabulce, tak spokojení nejsme. Nicméně celou sezonu hrajeme v jedenácti lidech. Navíc nás dost poznamenaly absence důležitých "plejerů". Hlavně Martina Stránského, který prodělal vážné zranění. To si myslím, že nás nejvíce přibrzdilo. Je znát, když přijdete o nejgólovějšího hráče týmu. Teď už se ale tak nějak dáváme dohromady, a pokud nás neskolí zase nějaké zranění, tak si myslím, že týmům z vrchu tabulky budeme pěkně zatápět.
Jaké jsou cíle týmu před jarní částí sezony?
Určitě hrát vrch tabulky. Za postupem se rozhodně neženeme, víme ale, že kdybychom se do toho opravdu opřeli, tak by šance na postup byla reálná. Teď chceme především kvalitně potrénovat, vyhýbat se zraněním a bavit naše diváky. No a kdo ví, třeba jednou naše generace vrátí do Kosiček 1. A třídu.
Co čekáte od druhé poloviny sezony?
To, že budeme pořádně zatápět týmům z vrchu tabulky, a že se budeme bavit fotbalem tak, jak to v Kosičkách umíme.
Jak byste popsal současný tým?
Řekl bych, že je silný, mladý a perspektivní. Možná se kádr před jarní částí ještě doplní, což by bylo fantastické. Tak uvidíme.
K týmu přišel nový trenér Koliáš. Co se pod ním zatím změnilo?
Nejdříve bych za kabinu chtěl poděkovat předešlému trenérovi, panu Kaufmanovi, za společné roky, které nás vedl. Naučil nás toho spoustu. Co se týče nového trenéra Radana Koliáše, tak je to vlastně náš bývalý spoluhráč. Změnilo se toho spoustu, a to především v přístupu kabiny, celkové chuti a z toho plynoucího lepšího herního projevu. Uvidíme, zda to i v nadcházející části přetavíme v body.
Jaké máte ve fotbale ambice? Neměl jste nabídky z vyšší soutěže?
Nabídky z vyšší soutěže jsem měl a všechny jsem odmítl. Už to mám nastavené tak, že si nedokážu představit hrát fotbal jinde než v Kosičkách. Myslím, že můžu říct za kabinu, že naše výjezdy jsou nepřekonatelné. A když se ještě venku vyhraje, tak týmová večeře a vše kolem toho je prostě fajn. Jsem si jist, že tohle bych nikde nezažil. Vím, že nepřeháním, když řeknu, že mi přestup do Kosiček změnil život.
Co aktuálně mimo fotbalu děláte?
Žiji prací a rodinou. Splnil jsem si sen a pracuji jako záchranář u hradecké záchranky. Malým úvazkem navíc ještě pracuji na plicní jednotce intenzivní péče ve FNHK. To mě opravdu baví a naplňuje.
Autor rozhovoru: Dominik PALM

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.