Tomáš Chvátal: Zpáteční cesty ze zápasů si celý tým v autobuse náležitě užívá

Přinášíme rozhovor s vámi zvoleným nejlepším hráčem závěrečného kola podzimní části 1. B třídy skupiny B, třebětickým Tomášem Chvátalem. Ten se podílel kvalitním defenzivním výkonem na  udržení čistého konta ve šlágru 13. kola proti tabulkově druhé Studené.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ve šlágru se Studenou jste udrželi čisté konto, jak byste popsal svůj výkon?
Myslím si, že to nebylo úplně špatné. Určitě to mohlo být i lepší. Oproti ostatním zápasům, kdy po mě trenér chce podporu ofenzivy, tak tentokrát jsem měl vyloženě defenzivní úkoly. Gól jsme nedostali, takže asi dobrý.
Potkával jste se na hřišti s Liborem Dvořákem? A jestli ano, jaké je to bránit takového hráče?
Ano, s Liborem jsem strávil asi 80 % hracího času (smích). Na 1. B třídu je to velmi kvalitní útočník, o čemž svědčí počet gólů, který v každé sezóně dá. Není to ale žádný Messi, který by nás na hřišti nějak motal. Věděli jsme, jakým způsobem to na něj Studená hraje, že u něj musíme být natěsno a dobře si ho přebírat. Až na jednu výjimku v 1. poločase jsme jej do ničeho nepustili.
Jak byste zhodnotil utkání z týmového pohledu?
První poločas byl z naší strany nervózní a vázla nám kombinace. Ve druhém už se to směrem dopředu zlepšilo a vycítili jsme, že je soupeř k poražení. Finální fáze nám ale nefungovala a proměnit jsme nedokázali ani 100% příležitost v závěru utkání. Z celkového pohledu skončil zápas zaslouženou remízou.
Vnímal jste při zápase kulisu, o kterou se starali fanoušci obou týmů?
Samozřejmě. Už jsme zvyknutí, že nás podporují naši skvělí fanoušci, ale tentokrát to bylo umocněno tím, že přijelo i velké množství fanoušků ze Studené. Díky tomu byla po celý zápas skvělá atmosféra. Tímto bych chtěl našim fanouškům poděkovat za výbornou podporu, které se nám od nich na podzim dostávalo jak na domácích, tak i venkovních zápasech. Nejednou pro nás byli hnacím motorem, který nám pomohl zlomit vyrovnaný zápas v náš prospěch.
Poslední dvě utkání jste sice remizovali, ale jinak asi panuje s podzimem spokojenost, že?
Sice nás ty remízy na závěr mrzí, ale celkově jsme nadmíru spokojeni. Chtěli jsme hrát na předních příčkách, ale kdyby nám někdo před sezónou řekl, že budeme po podzimu první s 35 body a bez prohraného zápasu, tak bychom mu asi nevěřili. Nyní máme velkou možnost vybojovat pro Třebětice historický úspěch. Věřím, že se přes zimu dobře nachystáme a na jaře to dotáhneme do vítězného konce. Rozhodně nás ale nečeká nic lehkého.
Kde v sestavě nejradši nastupujete a co považujete za své přednosti?
Nejraději hraji na pozici pravého krajního obránce. Hodnocení mých předností bych asi nechal na jiných lidech. Nicméně se snažím hrát takovým Kadeřábkovským stylem. To znamená být na lajně neustále aktivní, nic nevypustit a hodně podporovat útok.
Máte stanovené nějaké cíle do dalších fotbalových let?
Mým jediným cílem je bavit se fotbalem i nadále.
Třebětice leží na hranicích kraje, jaké to je jezdit na zápasy takové vzdálenosti?
Vzhledem k tomu, že žiji v Brně, tak dojíždím pouze na domácí zápasy a venkovních se v posledním roce příliš nezúčastňuji. Klukům to ale závidím. Zpáteční cesty ze zápasů si totiž celý tým v autobuse náležitě užívá a každé vítězství pořádně oslavuje. Čím déle trvá cesta domů tím lépe. Například do Českých Velenic jezdíme vyloženě rádi. Delší vzdálenosti nám tedy vůbec nevadí (smích).
Hodně hráčů od vás si zahrálo i v Dačicích, zahrál jste si s někým ze spoluhráčů už tam?
Ze současného týmu jsem si v Dačicích zahrál asi s pěti klukama. Nějaký vliv na naše výkony v Třeběticích tomu ale nepřikládám. Z mého pohledu je mnohem důležitější, že jsme tady výborná parta kamarádů, kteří za sebe na hřišti makají.
Jaké jsou vaše koníčky kromě fotbalu?
Kromě fotbalu mám rád veškeré klasické letní i zimní sporty, běh, turistiku a cestování. V poslední době je však největším koníčkem půlroční syn.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.