David Janeček: Dost volného času trávím učením se na sládka

Přinášíme rozhovor s nejlepším hráčem devátého kola 1. B třídy skupiny D, kterým se na základě čtenářských hlasů stal olešnický gólman David Janeček. V utkání proti Lomnici nad Lužnicí udržel čisté konto, kterým výrazně pomohl k jednogólovému vítězství svého týmu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Na výhře s Lomnicí jste se podílel čistým kontem, zhodnoťte svůj výkon.
Hodnotit svůj výkon je opravdu těžké, ale myslím si, že jsem chytil vše, co jsem chytit měl, a navíc jsem měl ještě co odčiňovat ze zápasu s Bukem, kdy jsem z velké části daroval 3. a 4. gól. Navíc kluci z Lomnice měli několik tutovek, které se jim naštěstí nepodařilo proměnit.
Jak byste popsal výkon s Lomnicí z týmového pohledu?
Byl to opravdu těžký zápas, sice se první poločas odehrál víceméně mezi vápny a s kolegou z Lomnice jsme moc práce neměli. O poločase bylo jasné, že tři body bere ten, kdo dá první gól, a že výsledek bude těsný, což se také potvrdilo. Z tohohle zápasu bereme tři body díky krásné akci zakončené levasonem Šáfi, který to nekompromisně uklidil přímo pod klacek. Ale je potřeba podotknout, že Lomnice nám výhru nedala zadarmo a do konce zápasu nás pěkně potrápila a výhra byla taky i trochu se štěstím, což k tomu pochopitelně patří. Chválím celý tým za vzorně odmakaný zápas.
Chtěl jste být brankářem hned od začátku vaši kariéry?
K tomu, jak jsem se stal brankářem, se váže hezká historka z kadetů v Borovanech, kde si nás tenkrát přebíral pan trenér Sekan a s kamarádem Martinem Tomášků (Jelenem), kterého tímto zdravím, jsme si byli hodně vzhledově podobní. Já tenkrát hrál v útoku a Jelen chytal. Jednoho dne si nás pan Sekan spletl, mě hodil gólmanský dres, rukavice a řekl, že budu chytat a Jelen jde do útoku. No a od té doby já chytám a Jely dává góly za Borovany (smích).
Jaké jsou vaše silné stránky coby brankáře?
S mými 180 cm to výška určitě nebude (smích). Myslím si, že práce nohama. Je fakt, že mě kluci dost zapojují do hry malou domů a rádi si se mnou narazí, nebo hodí aut. Ale moje nejsilnější stránka je asi v tom, že v kabině sedím hned u lednice a dokážu lahváče otevřít fakt čímkoliv, takže doplňuji všem po tréninku nebo po zápase pitný režim.
V sezóně jste udržel dvě čistá konta, a to v posledních dvou zápasech. Přišla dobrá forma?
Musím říct, že naši trenéři Peky a Fík konečně našli správnou defenzivní čtyřku, ve které jsme opravdu silní a to nejen v pase (smích). Dost nám to teď vzadu sedí a funguje zde správná chemie, hlavně u předzápasového rituálu s Lojzou a Šáfou.
Dvakrát v sezóně jste nechytal a Olešnice dostala 5 a 4 góly. Co na to říkáte?
První zápas, který jsem bohužel musel vynechat, byl s prvními Třeběticemi, které jsou stále 100% a ještě neztratily. Tady si tam místo mě vlezl Šáfa a co jsem slyšel, tak toho ještě kopici pochytal, takže bych si bůra, ne-li víc, odvezl pravděpodobně i já. Další zápas, kterého jsem se nemohl účastnit, byl v Bystřici, kam jeli kluci v dost slepené sestavě, kde chybělo několik lidí ze základu. Tady mě nahradil Koky a kluci odtud nakonec přivezli 3 body a krásnou výhru 7:4, za což smekám klobouk dolů ještě teď.
Máte ještě nějaké plány a cíle, kterých chcete ve fotbale dosáhnout?
Popravdě vůbec žádné. Jsem rád, kde jsem. Jediné co, tak bych chtěl hlavně v klidu a ve zdraví s klukama v Olešnici dohrát a zde i jednou rukavice pověsit na hřebík.
V dalším kole přivítáte doma Dolní Bukovsko, co od zápasu čekáte?
V Dolním Bukovsku jsme byli v létě v rámci přípravy na turnaji, kde jsme se s nimi utkali. Tenkrát jsme tam jeli v hodně improvizované sestavě bez náhradníků a dokonce se nám tam Chrástič zranil. Myslím, že jsme s nimi těsně vyhráli, ale tento zápas bude úplně jiný. Čekám opět těžký boj, ale pevně věřím v další zisk všech tří bodů a v hattrick čistých kont (smích).
Zahrál jste si v Borovanech nebo v Roudném. Jak jste se dostal právě do Olešnice?
Za Roudné jsem nastupoval v dorostu a toto angažmá netrvalo moc dlouho. V Borovanech jsem tenkrát bohužel neměl úplně dobré vztahy s trenérem, který mě nestavěl. V tu chvíli jsem se skamarádil s Bobem, který mě přetáhl do Olešnice, jakožto k největšímu rivalovi, kde jsem, myslím si, hned po první zimní dokopné dobře zapadl (smích).
Co dalšího kromě fotbalu naplňuje váš volný čas?
To je, myslím si, dobrá otázka na manažerku mého volného času, moji milovanou přítelkyni a snoubenku Elišku (smích). Kromě konzumace piva v naší klubovně na hřišti nyní trávím dost svého volného času jeho vařením a učením se na sládka.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.