Patrik Raab: Potřeboval bych zrušit ofsajdy a gólů by bylo ještě víc

Položili jsme několik otázek nejlepšímu hráči osmého kola 1. B třídy skupiny D, kterým se stal Patrik Raab ze Sokolu Olešnice. Hlasy čtenářů získal díky kvalitnímu představení na půdě Ledenic, když se na výhře svého týmu v poměru 2:0 podílel jedním vstřeleným gólem a navíc i vybojovanou penaltou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak byste ohodnotil svůj výkon v utkání proti Ledenicím?
Nevím jestli můžu hodnotit svůj výkon, od toho máme trenéra, ale asi dobrý, když odpovídám na vaši otázku. Ne, teď vážně. Cítil jsem se dobře a i jsem o trošku víc běhal. Vlastně o dost víc (smích).
Jak byste toto utkání zhodnotil z týmového pohledu?
Po fiasku doma s Bukem jsme chtěli najet na vítěznou a střeleckou šňůru. Z týmového hlediska bylo utkání zmáknuté na výbornou, jelikož jsme konečně udrželi nulu. Až na hádky mimo kabinu bylo utkání pod kontrolou (smích).
Co považujete za své silné stránky a jaký je váš nejoblíbenější post?
Tak určitě moje silná stránka jsou chipsy nebo oříšky u TV (smích). Ne, řekl bych, že asi klid v zakončení a střela taky není špatná, když sedne. Můj nejoblíbenější post po ležení na pohovce byl dlouho střed halva, ale sedí mi víc útok, tam tolik neběhám. Potřeboval bych zrušit ofsajdy a gólů by bylo ještě víc (smích).
Nastupujete s číslem 5, to je poměrně netradiční pro ofenzivního hráče. Je tam nějaká symbolika?
Tohle číslo na mě zbylo. Vždy jsem si snažil prosadit sedmičku, ale tu má u nás v týmu Sten. Jedinou symbolikou může být škola. V žákajdě jich bylo požehnaně (smích).
Jste s devíti brankami druhým nejlepším střelcem soutěže, jste se sezónou z tohoto hlediska spokojený?
Je fajn, že mi to tam padá, ale jsem rád, že mám ještě stále radost z fotbalu a tyhle statistiky moc neřeším. My jsme si nedávali cíle. Jdeme zápas od zápasu. Spokojení budeme, až sezonu dohrajeme. Chtěl jsem říct vyhrajeme (smích).
Po osmi kolech je Olešnice čtvrtá s 15 body. Naplňuje to vaše očekávání?
Jsme čtvrtí, ale uvidíme po podzimu, jak to všechno ještě dopadne. Zatím spokojení jsme, i proto jsme šli do B třídy. Nikoho nebaví pořád prohrávat a hádat se!
Můžete popsat svou dosavadní kariéru?
Co se týká týmů, tak je docela bohatá. Hrál jsem ligu, divizi, kraj a vše pak pod krajem. Třikrát, asi 4 sezóny, jsem hrál v Rakousku. Nejvíc bylo působení v Roudném – divize, později kraj, kde se mnou byl Fíla ještě jako Slávista (smích). A teď Olešnice, protože jsme správný "hovada" (smích).
Máte nějaké cíle, které si ještě chcete ve fotbale splnit?
Jako mladý asi jo. Teď vím, že to není reálné, abych si vozil zadek v Bugatti a měl tučné konto (smích). Teď už se fotbalem jen bavím a cíl je rodina a být zdravý.
V příštím kole hrajete doma s Lomnicí, co od zápasu čekáte?
Na Lomnici se těším, protože ji trénuje Venca Nohava, se kterým jsme právě hráli v Roudném. Nevím, co od ní čekat, hrál jsem proti ni tak jedenkrát. Já na rozdíl od pana J. Buřiče věřím každý zápas našemu týmu. Myslím, že je to tak správně (smích).
Co kromě fotbalu naplňuje váš volný čas?
Jelikož člověk potřebuje peníze, je toho volného času míň, než bych chtěl. Ale to máme každý krom Šafina a Stena, ty jedou internety (smích). Hraju hokej a určitě nejvíc je rodina. Manželka a tříletá dcerka.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.