Můj nejoblíbenější gólman je Iker Casillas, říká hráč kola Jirka Průša

Po roce zvítězil v anketě hráč kola opět brankář Jiří Průša z Chýnova.

 

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Po roce Ti opět gratuluji k vítězství v anketě hráč kola. Jak bys zhodnotil zápas s Dačicemi?
Moc děkuji a děkuji všem, co pro mě hlasovali. Zápas to nebyl jednoduchý. Dačice jsou náš nejvzdálenější soupeř a jsou kvalitním týmem. Mají ve svém týmu Jana Beneše, který nám v předchozích vzájemných utkáních dělal vždy problémy a ani teď tomu nebylo jinak. Jsem rád, že jsme utkání zvládli, ukázali jsme skvělého týmového ducha a zaslouženě si odvezli tři body.
O víkendu vás čeká zápas s Veselím, které je na tom bodově stejně jako vy. Jistě to bude náročné utkání. Připravovali jste se nějak speciálně a máte nějakou taktiku, abyste dosáhli dalších tří bodů?
Veselí se vyvedl začátek sezóny a rozhodně nás nečeká nic jednoduchého. Bude to souboj zatím dvou neporažených týmů. Vždy jsme s nimi hráli vyrovnaná utkání. Na zápas jsme se připravovali tak jako na každý jiný. Dvakrát jsme kvalitně potrénovali a v neděli chceme před domácím publikem předvést hezký fotbal a potěšit naše fanoušky třemi body. A jestli máme nějakou taktiku na soupeře ti nemohu vyzradit (smích).
Vím, že taktika musí zůstat v utajení (smích). Horní polovina tabulky je celkem vyrovnaná. Myslíš, že máte velké šance na postup?
Největším adeptem na postup je bezesporu Hluboká. My máme velice kvalitní tým a pokud se nám budou vyhýbat nepříjemná zranění, tak určitě máme šanci na to, abychom se o čelo porvali.
Jaký byl tvůj nejhorší gól?
Při téhle otázce mě jako první napadne gól, který jsem dostal kdysi dávno na Větrovech. Podběhl jsem centrovaný balón z půlky, který zapadl přímo do branky. Na ten vzpomínám moc nerad.
V minulém rozhovoru jsi zmínil, že vás vždy dobře pobaví trenér, podělíš se s námi o nějaký vtipný moment?
Trenér je bývalý ligový hráč. Těžko vybrat jednu, ale vždy pobaví celý tým, když na tréninku začne vyprávět historky z dob, kdy aktivně hrával. On je velký showman, takže to umí krásně podat.
Slyšela jsem, že máš svůj ženský fanklub, který ti fandí na domácích zápasech. Povíš nám něco o tom?
Je to pravda, je to takový rodinný fanklub. Mamka, ségra, sestřenice. Pokud to jde, chodí fandit na každý domácí zápas a já jsem za to moc rád. Nechal jsem jim udělat i fanouškovská trička s logem klubu a mým číslem, aby bylo vidět ke komu patří (smích).
Nezávidí ti kluci z týmu ten tvůj fanklub?
Zatím jsem to nezaregistroval, ale ony chodí fandit i celému týmu a ne jen mně. Ale určitě si jich lidé všimnou. Však už byly i v novinách i chýnovské TV (smích).
Když se vrátíme o nějaký čas zpět, tak jsi se pohyboval na hřišti občas i mimo bránu. Na jaké pozici to bylo a jak ti to šlo?
To bylo v době, kdy jsem měl zranění ruky z fotbalu, nemohl chytat a čekal jsem na operaci. Chtěl jsem být pořád v kontaktu s týmem a nějak se udržovat, tak jsem si chodil zahrát do útoku. Většinou jsem střídal, občas mě trenér dal i do základu. Pár gólu jsem dal, spoustu šancí i zahodil (smích). Když jsem se po zranění dal dohromady, tak jsem se vrátil do brány, protože tam se cítím nejlíp.
Jakou máš v týmu přezdívku a proč ti tak říkají?
Kluci mi říkají Iker. Je to kvůli tomu, že můj nejoblíbenější gólman je Iker Casillas. Tuhle přezdívku mám snad už od šestnácti let, kdy jsem začal pravidelně jezdit s A týmem.
Nevím kolik měříš, ale na gólmana jsi prý docela malý. Máš pocit, že jsi v nevýhodě oproti jiným gólmanům?
Měřím nějakých 176 cm, což je na gólmana asi méně. Ale nějakou nevýhodu jsem v tomhle ohledu nikdy nepocítil a ani jsem si to nijak nepřipouštěl, že by to nějaká velká nevýhoda pro mě mohla být.
Určitě není, protože máš na svém kontě pouhé čtyři branky ze šesti zápasů. :) Zvedl u vás pokladník taxu za rozhovor?
Před sezónou jsem sazebník dělal já a zatím jsem v něm žádné změny neudělal. A zůstane to tak i minimálně do doby, než tenhle rozhovor vyjde (smích).
Velmi moudré (smích). Minule jsi prozradil, že rád jezdíš po výletech a baví tě koncerty. Jaká zajímavá místa a koncerty jsi navštívil?
Letos jsem měl v plánu zahraničí, ale to jsem kvůli Covidu zrušil a cestoval jsem po ČR. Naposledy jsem byl na vinobraní v Mikulově, kde jsem spojil výlety, dobré víno a super koncerty.
Děkuji ti moc za velmi příjemný rozhovor. Ať se ti nadále daří jak ve fotbale, tak i v osobním životě.
Děkuji a tobě také. Doufám, že letošní sezóna bude už kompletní.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.