Pumelice Miňa Stocha je štiplavá, ale ne nechytatelná, říká hráč šestého kola Matej Mihálek, brankář Motorletu

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal brankář Motorletu Praha Matej Mihálek. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V minulém kole jste doma remizovali 1:1 s Vyšehradem. Jak byste utkání popsal?
Myslím, že remíza s Vyšehradem je zasloužená. V prvním poločase byl lepší Vyšehrad, byli důraznější a měli více ze hry. Po změně stran jsme hru vyrovnali a měli jsem dvě nebo tři gólové šance, které jsme neproměnili, respektive nám nebyl uznaný regulérní gól. Vyšehrad se dostal do vedení v 85. minutě, kdy potrestal náš nedůraz. Naštěstí pro nás jsme v 93. minutě vyrovnali poté, co hostující hráč zahrál ve vápně rukou a rozhodčí nařídil penaltu.
Bylo na Vyšehradu znát, že je to tým, který ještě v loňské sezóně hrál druhou ligu?
Bylo to znát hlavně v záložní řadě, kde nám hráči Vyšehradu dělali problémy svými individuálními schopnostmi, sehraností a rychlými rozehrávkami, na které jsme neuměli hned reagovat. Jinak si myslím, že bojovností a nasazením jsme se jim vyrovnali.
Vraťme se ještě o kolo zpět, kdy jste byl vyhlášený hráčem kola. Na hřišti Povltavské Fotbalové Akademie jste udržel čisté konto. Jak těžké to bylo utkání?
Utkání v Povltavské bylo náročné hlavně z technického hlediska, protože na hřišti se moc pohledný fotbal hrát nedal. Bylo to spíše o taktickém a zodpovědném výkonu, který jsme dodržovali celý zápas, i když nás v prvním poločase zachránilo břevno. Potom se prosadil naši noví hráči a zápas jsme dotáhli do vítězného konce. Ta udržená nula k tomu, to byl jen bonus a je to zásluha celého mužstva.
S Motorletem trénuje Miroslav Stoch. Jak při tréninku působí a jak se Vám chytají jeho střely?
Ano, Miňo s námi trénuje už delší dobu. Na tréninku působí velmi zkušeně a přirozeně. Na hřišti jsme si všichni rovni, ale je znát, že Miňo má za sebou mnoho velkých zápasů. Co se týče jeho pumelice, je to štiplavé, ale ne nechytatelné.
V Motorletu jste přivítali dvě zahraniční posily. Jak zvládáte komunikaci s cizinci na hřišti i mimo něj?
Myslím, že noví kluci zapadli do kádry velmi dobře. S komunikací na hřišti i mimo něj není žádný problém.
Vy osobně působíte v Motorletu třetí sezónu. Jak jste se do Prahy dostal?
Do Prahy jsem se dostal díky přítelkyni, který v Praze žila, ale na rok šla za mnou na Slovensko. Potom se chtěla vrátit zpět, tak jsem zavolal známým, že bych chtěl najít nějaké angažmá v Praze. Dopadlo to skvěle, protože se mi ozval pan Suk z Motorletu a trenér Poustka. Potom jsme doladili vše potřebné, abych se mohl stát hráčem Moťasu.
Který útočník, co proti Vám nastoupil pro Vás byl nejnepříjemnějším soupeřem?
Každý útočník je svým způsobem nepříjemný, ale moc se na soupeře nesoustředím. Pro mě je prvořadé organizování a výkon našeho mužstva.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.