Já mám někdy pocit, že všechny góly co dostanu jsou nejhorší, říká hráč kola Michal Hučík

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k vítězství v anketě hráč kola. V utkání s Chýnovem jste po proměněné penaltě poslal svůj tým do vedení, ale hosté se poté prosadili dvakrát a zvítězili. Jak hodnotíte z Vašeho pohledu tento zápas?
Děkuji za gratulaci. Z mého pohledu to byl vyrovnaný zápas. Poté, co jsme vstřelili branku, byli jsme chvilku na koni, ale pak přišly naše chyby, které Chýnov potrestal a vstřelil dva rychlé góly. Hráli jsme moc otevřeně a hnali se dopředu, protože jsme chtěli přidat další branky, ale to se nepovedlo. Takže jsme doma opět nezískali všechny body, ale všechno jsme si už řekli a teď koukáme dopředu a zajímá nás utkání s Hlubokou.
Na toto utkání se Vás rovnou zeptám. Očekáváte náročný zápas?
Očekáváme velmi náročný zápas. Hluboká je silný soupeř, ale každý tým se dá porazit. My to máme nastavené v hlavě a jdeme tam udělat všechno pro to, aby to Hluboká neměla vůbec jednoduché a abychom si odvezli nějaké body, nejlépe všechny tři a odčinili domácí porážku.
Jaká je Vaše dosavadní fotbalová kariéra?
S fotbalem jsem začínal v Hrdějovicích, kde jsem byl od přípravek až do 1. roku v dorostu. Ještě jako dorostenec jsem se přesunul do budějovické Slavie a tam jsem se začínal seznamovat s dospělým fotbalem. Poté přišla nabídka chytat za chlapy v Lomnici nad Lužnicí a tak jsem přestoupil tam, kde jsem vydržel rok a půl. Potom se ozvali z krajského přeboru SK Jankov... pak přišla 1. vlna Covidu a kvůli přetlaku v jankovském brankovišti jsem šel na rok do týmu FK Borek a po dalším roce jsem se přes Jankov dostal do "Čtyráku".
Byl jste už od začátku gólmanem?
Úplně od začátku ne. Nejdřív jsem hrál v poli, nejčastěji levého záložníka, ale tam jsme všichni věděli, že to k tomu nebude. Až když jsem šel do mladších žáků, nebyl gólman, a jelikož jsem se z hokeje tolik nebál, když na mě něco letělo, tak jsem si tam stoupl a začalo mě to bavit. Možná taky proto, že jsem tam nemusel tolik běhat, takže to mělo i svojí výhodu (smích).
Jaký byl Váš nejhorší gól?
Já mám někdy pocit, že všechny góly co dostanu jsou nejhorší (smích). Ten co si asi nejvíc pamatuji, tak ten mi tam spadl, když jsem hrál za Lomnici. Vedli jsme 4:0 a už jsem se těšil, že budu mít další nulu. Náš obránce měl na noze míč, já si o ten míč křikl, aby mi nahrál a jak jsem šel proti tomu míči, tak jsem zakopl a míč už jsem nestačil chytit. Doběhl tam protihráč a dával do prázdné branky. Takže to je asi ten nejhorší gól, co jsem mohl dostat. Pamatuji si, že jsem byl po zápase hodně naštvaný, i když jsme vyhráli.
S kým je podle Vás ve vašem týmu nejvíc veselo?
Tak ve Čtyráku je tam s každým veselo. Jsme tam výborná parta mladých kluků a pak tam k nám patří ještě kapitán Venca Houška a Martin Pečený, kteří mají společný věk plus mínus 105 let (smích). Takže tihle dva společně s trenérama na nás mladý dohlíží, abychom kabinu úplně nezničili (smích). Ale já si nejvíc pokecám s Lukášem Hofmannem, se kterým vymýšlíme na trenéry různé kousky (smích). Zkrátka je tam se všemi legrace a fotbal mě o něco víc baví!
Máte kromě fotbalu i jiné zájmy?
Určitě. Co se týče sportů, tak nejde hrát jen fotbal. Já mám rád všechny sporty. Úplně první sport, se kterým jsem začal, byl hokej, který hraji dále, ale jen pro radost, a když někomu někdo chybí. Dál si rád zahraji také tenis nebo volejbal. A mimo sportovních aktivit, pořád studuji. Mám vystudovanou masérskou školu, tak se věnuji i masírování a s přítelkyní se staráme o psa.
Jak tolik aktivit zvládáte skloubit se studiem?
Těžce, ale hodně mi pomáhá přítelkyně, protože studujeme na stejné fakultě. Samozřejmě, když je pak hodně věcí do školy, tak musí některé koníčky stranou.
Máte nějaký vtipný nebo nezapomenutelný zážitek z fotbalu?
Vtipných zážitků zažíváme s týmem hodně, hlavně po zápase nebo po trénincích. Nejvíc vtipný zážitek, na který si vzpomenu, se stal v Lišově. Když jsme šli před zápasem na rozcvičku, zamkli jsme omylem v kabině našeho spoluhráče. V Lišově mají prosklené dveře a on tam bouchal do toho skla, abychom si ho všimli (smích). Co se týče úspěchů, tak pro mě největší úspěch byl asi, když jsme s lomnickým dorostem vyhráli krajský pohár. Nebo když pískám, to je taky nezapomenutelný (smích).
V minulém rozhovoru s Vaším spoluhráčem Janem Řepou jsem zmínila novinku z vašeho klubu, příspěvek do kasy za rozhovor. Jste na to připravený a máte nekompromisního pokladníka? (smích)
Kolik to bude do kasy, to zatím nevím, ale když se ke mně donese nějaká astronomická částka, tak už asi nepřijdu (smích). Každopádně, každý kdo je v sestavě kola, musí naplnit lednici, aby nám bylo v kabině dobře. To je takové pravidlo, které jsem zavedl (smích).
Ještě pár vítězství z vašeho klubu a věřím tomu, že budete mít dokopnou ve velkém stylu (smích).
To každopádně, ale co si budeme povídat, ta lednice je do týdne zase prázdná (smích).
Chtěl byste něco vzkázat všem těm, kteří pro Vás hlasovali?
Chtěl bych moc všem poděkovat za hlasy, protože to byl boj až do úplného konce (smích).
To je pravda (smích). Děkuji moc za rozhovor a přeji, ať se Vám daří jak ve fotbale, tak i v osobním životě.
Já děkuji a přeji též, ať se Vám daří v osobním životě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.