"Štěstí se někdy unaví a sedne i na vola, tak se unavilo!" říká střelec čtyř branek, Jirka Buday

Trstěnice zatím vládnou našemu hlasování a třetím hráčem v řadě z jejich kádru je Jiří Buday! Jirka se v utkání s Březovou prezentoval čtyřmi brankami a kapitánské pásce na své paže tak rozhodně ostudu neudělal. My jsme ho vyzpovídali a nyní Vám přinášíme rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jirko, čtyři branky v jednom utkání, to je pro záložníka poměrně unikát. Jak to ty sám vnímáš?
Štěstí se někdy unaví a sedne i na vola, tak se unavilo!(smích) Ty góly jsou především zásluhou kluků a jejich práce, já měl jen to již zmiňované štěstí a napadalo to tam. Každý máme nějaké úkoly. Jedni brání, což mi moc nejde (smích), a druzí zase útočí. Já mám góly připravovat a v tomhle zápase se to nějak otočilo. O mně se jinak ví, že potřebuji minimálně tři šance na gól! (smích)
Která z branek byla dle tebe nejhezčí? Jak padla?
Pro mě asi ta na 3:0. Nebyla to ale ani tak ta samotná branka, jako ta akce, která ji předcházela. Parádní kombinace od kluků a já jen nastavil nohu... to se pak dávají góly samy. (smích)
Máš za sebou poměrně bohatou kariéru. Čím vším sis prošel, na co nejraději vzpomínáš?
Začínal jsem v přípravce pod tátou na Lokotce v Mariánkách, pak žáci Planá, Tachov a Cheb. V dorostu Viktorka a Smíchov Plzeň. Rodiče si museli všechno to dojíždění hrozně užít! (smích) Ale patří jim za to můj ohromný dík. V Chlapech pak na Přimdě, v Drmoule a ve Viktorce Mar. Lázních. Poté, s výjimkou půl roku, cca 14 let v Německu. No a teď v Trstěnkách. Když se koukám na ten seznam týmů, tak mě asi nikde moc nechtěli! (smích) Vzpomínky jsou víceméně všude pozitivní. Nevím, jestli tohle slovo můžu v dnešní době vůbec použít? (smích)
Trenér o tobě mluví jako o nesmírně pozitivním člověku a skvělém kapitánovi. Vnímáš tak sám sebe, snažíš se svou pohodu přenášet na spoluhráče?
Kapitán jsem asi hlavně díky tomu číslu v občance. (smích) Ne, páska patří jinému spoluhráči, který je ale bohužel zraněný. Hned, jak se ukáže na place, tak ji předávám. Myslím si, že pozitivní náladu mám i mimo hřiště. A co se týče toho přenášení na spoluhráče, tak to se snažím na sto procent. Po těch letech v Německu jsem se na kraviny v kabině a na hřišti strašně těšil, takže jak jde o nějakou špatnost, stojím v první řadě! (smích)
Obecně se hovoří o skvělém trstěnickém kolektivu. Vnímáš to stejně a myslíš, že máš na náladě v klubu velký podíl?
Jestli mám podíl, to je asi otázka pro někoho jiného. Nicméně nezkazím žádnou srandu. Parta je tu skvělá a to ostatní také. Hlavně, co se týče zázemí, trenérů a lidí, co se o to starají. Za to jim patří velké poděkování. Dorazíme na trénink, nebo zápas a nemusíme se o nic starat. Takhle to všude nefunguje. Takže mně pak už nezbývá nic jiného, než se, v mých letech, fotbalem už jen bavit. Což nemusí být na dlouho. (smích)
Povedlo se ti už někdy vstřelit čtyři branky v jednom utkání?
Jojo, v Německu jednou dokonce 5, ale to byla jiná soutěž. Tam se asi taky štěstí unavilo. (smích)
Další utkání odehrajete na půdě Kynšperku. Jedete si pro všechny body?
Nechci, aby to vyznělo nějak špatně, nebo suverénně, ale s tímto kádrem v A třídě chceme a musíme bodovat všude. Máme nějaký cíl, i když já o něm nerad mluvím, a za ním si jdeme. Další zápasy ukážou, jestli je ten cíl reálný, nebo ne. Každopádně Kynšperk nám to zadarmo určitě nedá, stejně jako ostatní. Takže musíme jezdit po zadku a výsledky se snad dostaví.
Trenér o tobě mluvil jako o "neúnavném běžci." Udržuješ se v kondici i mimo tréninky?
Slyšel jsem to po posledních zápasech už párkrát a pro mě je to malinko paradox. S fyzičkou jsem nikdy problém neměl, ale dřív jsem byl zvyklý mít naběháno mnohem více. Přesně před rokem jsem si před prvním mistrákem zlomil kotník v přáteláku a od té doby se pořád necítím v úplně plné kondici. Jinak běhat si sem tam zajdu a teď, na stará kolena, konečně celkem i poctivě trénuju! (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.