"Kdyby mi někdo před zápasem řekl, že vyválčíme bod, bral bych to všema deseti!" - Lukáš Balada z Bukovan

Lukáš Balada, bukovanský gólman, se heroickým výkonem zasloužil o senzační remízu, kterou Bukovany uhrály se Sokolovem. Jak hodnotí svůj výkon a situaci kolem svého klubu?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Nejdříve k utkání se Sokolovem. Šli jste do něj s tím, že jste chtěli vyválčit alespoň bod, i když jste věděli, o jakého soupeře se jedná?
Do samotného utkání jsme vstupovali s tím, že určitě nechce doma inkasovat velkou porci branek, což se nám nakonec podařilo. Všichni jsme věděli, že s Baníkem to bude jedno z nejtěžších utkání v sezóně, což se také potvrdilo. Ale kdyby mi někdo před zápasem řekl, že vyválčíme bod, bral bych to všema deseti!
Jak utkání s Baníkem hodnotíš?
Samotné utkání hodnotí velmi kladně. Kluci předvedli velmi kvalitní výkon, všichni jsme plnili všechno, co jsme si v kabině řekli, díky čemuž se nám také podařilo bodovat.
O poločase jste poměrně senzačně vedli o dvě branky, co jste si v kabině řekli?
V šatně panovala o poločase velmi dobrá nálada, i když jsme moc dobře věděli, že nás čeká druhý poločas, který bude ještě náročnější, než ten první. My jsme ale v tom utkání neměli od začátku co ztratit, mohli jsme jen získat a myslím, že to nám psychicky dost pomohlo.
Trenér Bauchner si nemohl vynachválit jak tebe, tak stoperskou dvojici před tebou. Vnímáš to jako jeden ze svých nejlepších výkonů?
Tak určitě to vnímám jako jeden z nejlepších výkonů. Kluci přede mnou předvádí velmi kvalitní výkony konstantně, z čehož těží celý tým a máme spolu vzadu velmi dobrou komunikaci. Pomáháme si tím navzájem.
Na zápasy se scházíte v poměrně hojném počtu. Myslíš, že je fotbal v Bukovanech na vzestupu?
Zatím se scházíme, je to samozřejmě vše podmíněno zraněními, kterých máme furt hodně. A také, stejně jako všude na naší úrovni, je podmínkou především docházet na zápasy, přes týden je plno lidí v práci, ale vždy se sejdeme v hojném počtu. Jestli je u nás fotbal na vzestupu? To je těžká otázka. Podle mě ano. Asi bys našel vhodnější lidi, kteří by tu otázku mohli zodpovědět. Ale stejně tak by ses mohl zeptat všech těch, kteří nevěřili, že se dá mužstvo znovu dohromady, což se začalo dařit a nyní se vše krok po kroku vylepšuje.
V příštím kole zajíždíte do Poříčí. Chcete další body?
V Poříčí to pro nás bude další těžké utkání, protože všichni víme, že má svoji kvalitu. Jsem ale přesvědčený, že máme na to, abychom tam nějaký ten bod urvali.
Máš nějaké předzápasové rituály, nebo zvyky, kterých se držíš?
Ne ne, nic takového nemám, jen jdu prostě vždycky do utkání s tím, že chci získat tři body!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.