Mimo hraní fotbalu i trénuju, tančím ve folklórním souboru a hraju na housle a kytaru, říká hráč kola Vladimír Božovský

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k vítězství v anketě hráč kola. O víkendu jste se utkali na domácím hřišti s Chýnovem, se kterým jste remízovali. Jak hodnotíte tento zápas z Vašeho pohledu?
Děkuji, moc si toho vážím. Po úvodní prohře v Lišově jsme chtěli v domácím zápase uspět. Z mého pohledu měl zápas vyrovnaný průběh, kdy jsme Chýnov v prvním poločase pustili do jednobrankového vedení. V druhé půli jsme nejdříve vyrovnali a pak ještě měli nějaké šance na to, abychom zápas zlomili v náš prospěch, ale bohužel jsme již nedokázali nic proměnit a zápas tak skončil 1:1. Remíza je k průběhu asi spravedlivá, ale mohli jsme vytěžit všechny 3 body.
O víkendu vás čeká zápas s Hlubokou, které se zatím moc nedaří, ačkoliv je považována za favorita této soutěže. Očekáváte náročné utkání?
Bezesporu to bude velmi náročné utkání. Přesně jak říkáte, Hluboká je asi největší favorit na postup a jména na soupisce vypadají skvěle. Ve dvou venkovních utkáních se jim nedařilo a určitě se budou chtít v domácím zápase dostat na vítěznou vlnu. Pro nás bude důležité vstoupit dobře do zápasu a pokud budeme hrát zodpovědně a organizovaně, můžeme pomýšlet na nějaký bodový zisk. Myslím, že pro fanouška to bude pohledné utkání.
Loni po osmi odehraných zápasech jste byli na posledním místě. Posílil váš tým novými hráči a jaké cíle má váš tým?
Loňský ročník se nám výsledkově vůbec nepovedl, to je pravda. O několik hráčů jsme posílili a cíl je asi jasný. Vyhnout se záchranářským bojům a hrát pohledný fotbal. Máme velice mladý tým doplněný několika ostřílenými borci a určitě jedním z dalších cílů je budování týmu a získávání zkušeností do dalších sezón.
Jaká je Vaše dosavadní fotbalová kariéra?
Fotbal jsem začal hrát v Lomnici nad Lužnicí, ale již od přípravkových kategorií jsem dojížděl na tréninky do Dynama. Pár sezon jsem odehrál na střídavý start v žákovské lize za Jindřichův Hradec a ve čtrnácti letech jsem odešel na přestup do Dynama. Bohužel v osmnácti jsem podstoupil operaci kolena a přes Lomnici jsem se dostal do Ševětína.
Zažil jste někdy nějaký pro Vás výjimečný fotbalový zážitek a pokud ano, jaký to byl?
Těch zážitků je mnoho a těžko něco vybírat. Namátkou jen republikové finále okresních výběrů, Kouba Cup, zápas žákovské ligy na Střeleckém ostrově, ale jak říkám, těch zážitků je spoustu.
Máte kromě fotbalu i jiné záliby?
Mimo hraní fotbalu i trénuju, tančím ve folklórním souboru a hraju na housle a kytaru.
Kdo je ve vašem týmu největší bavič?
Tyjo, tak to je těžká otázka. Asi nemáme vyloženě jednoho, každý přispěje trochou humoru. Napadá mě teď Raky (Matyáš Rakušan) a náš trenér (smích).
Jaký je Váš oblíbený fotbalový klub, popřípadě hráč?
Začnu oblíbencem z mládí a to je Raúl, legenda Realu Madrid. A kluby, mimo Real to je z domácí scény Dynamo a Sparta, ale jinak jsem především fanouškem dobrého fotbalu se spoustou gólů.
Kdo je podle Vás ve vašem týmu největší talent, legenda, kdo je největší „poctivák“ a kdo by naopak mohl přidat?
Legendy jsou jasné, kluci Novotní. Teda kluci už to právě moc nejsou (smích). Talent, tady bych asi nikoho nejmenoval, samozřejmě máme v týmu několik nadějných individualit, ale těžíme vždy především z týmového výkonu. Poctiví jsou mladí kluci, ale celkově, když někdo nemá nějaké povinnosti, tak je na tréninku/zápase a nenapadá mě teď nikdo, kdo by to "flákal".
Bude Vaše vítězství v této anketě hodně drahé?
Ještě nevím, kolik mi kluci napíšou, ale podle reakcí to bude velký příspěvek na dokopnou (smích).
Děkuji Vám moc za rozhovor a přeji, ať se Vám daří jak ve fotbale tak i v osobním životě.
Také Vám děkuji a přeji Vám spoustu dalších pěkných rozhovorů.

Autor: Dana Bendová

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.