"Za vtipálka bych asi označil našeho brazilce Bernieho," svěřil se Matyáš Jánský

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v předehrávce 15. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Matyáš Jánský, který v dresu Mýta nastřílel 4 branky. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Matyáši, ve svých 20 letech jsi celkem fotbalový cestovatel. Ze Senca jsi se přesunul na rok do Přeštic, a teď jsi v Mýtě. Co tě sem přivedlo?
Hlavní důvod bylo určitě to, že se chystám na vysokou školu do Prahy, takže dojíždění do Přeštic by bylo celkem náročné. Také se změna nabízela i kvůli zápasovému vytížení, které v Přešticích nebylo úplně ideální.
Z Přeštic jsi nepřišel sám...
Ne ne, teď jsme přišli společně s Ondrou Pecháčkem, Martinem Patrovským a Filipem Renzou. Díky dobrým vztahům mezi kluby nejsme zdaleka první, kdo po téhle trase takto změnil působiště.
S týmem se zřejmě ještě herně zžíváš, celých 90 minut jsi ještě neodehrál, když budu hovořit o Áčku, kde tě uvidíme spíše. Jak tě přivítala kabina?
V kabině je skvělá parta, takže se hned od prvního týdne cítím jako součást týmu a se zapadnutím tak nebyl problém. Zápisné jsem kvůli nemoci bohužel prošvihnul, takže jsem zatím do kasy nedal ani korunu, ale všechno se mi to přesune na zimu, kde to naopak bude o dost dražší.
Už jsi zjistil, kdo je v kabině za vtipálka? Stal ses terčem nějakého vtipu?
Za vtipálka bych asi označil našeho brazilce Bernieho, se kterým je často sranda. Zrovna tenhle týden na tréninku jsem byl terčem posměchu, když můj první divizní gól zapomněl kameraman natočit a mám z toho tak pouze oslavnou audiostopu.
V béčku jsi vypomáhal proti Sveradicím, kterým jsi nasázel dost branek a nakonec jsi byl zvolen i hráčem kola. Kdo se na hlasování podle tebe nejvíce podílel?
Určitě moje mladší ségra, která se hlasování hned chytla. Dokonce obepsala i její kamarádky aby mi nějaký ten hlas hodily
Věříš, že se Mýtská rezerva vzchopí a bude hrát v 1.A třídě důstojnou roli?
Doufám že ano, první rok po postupu je vždycky klíčový a věřím že po pár povedených výkonech si to sedne a kluci zjistí, že tu kvalitu v sobě mají, protože kvalita na 1.A tam určitě je.
Kde se vidíš za 5 let?
Rád bych byl stabilním hráčem v divizi.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.