"Napsal mi to do zprávy jako hotovou věc, na jaře začne na lavičce", sdělil trenér Stanislava Schejbala, Hráče podzimu 2020/2021

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v podzimní části sezóny 2020/2021 a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Stanislav Schejbal, který však tíhu rozhovoru přenesl na svého trenéra, Aleše Klečku. Vysvětlení? Pro redakci Fotbal u nás poskytl "Standa" v minulosti již několik rozhovorů a dosti témat již bylo vyčerpáno. Proto přenechal žezlo v týmu a oslovil svého trenéra. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak jste zareagoval, když břímě rozhovoru přenesl Standa na Vás? A jak Vám to vysvětlil?
Napsal mi to do zprávy jako hotovou věc. Na jaře začne na lavičce.
Jak byste Standu Schejbala pro čtenáře popsal?
Dobrý kamarád, skvělý střelec. V jeho věku už toho moc nenaběhá, ale jakmile za to vezme, tak obrany soupeřů nestíhají.
Jak hlasování pro něj probíhalo? Víte nějaké podrobnosti, kdo všechno se zapojil, nebo jak se zviditelnila jeho nominace?
Máme skupinu na Facebooku, kam dal odkaz jeho parťák z útoku Honza Šiman. Předpokládám, že hlasovali všichni sledující Baník Zbůch, což je asi 450 fanoušků a hráčů.
Zmínil jste fanoušky na vaší facebookové stránce. Jak to vypadá na vašich zápasech s atmosférou v době, kdy nejsou omezení?
Jak kdy. Na zápasy proti Tlučné, Nýřanům a Sulkovu je plno. Proti Líním psycho. Ostatní zápasy podle počasí a termínu. Někdy i 200 lidí, jindy třeba jen 50.
Jak dlouho ve Zbůchu vlastně působíte Vy, jako trenér? Díval jsem se, že i hráčská registrace je ke Zbůchu řadu let stará.
Ve Zbůchu jsem začínal v osmi letech, ale v 18 jsem šel hrát americký fotbal. Vrátil jsem se asi ve 32 a můj strop je prales (IV. třída). Nemám rychlost. Někdy mě předběhnou i maminky s kočárkem vedle hřiště. Tak už nyní hlavně jako trenér - mládeže i "A".
Zažil jste ve Zbůchu úspěchy, se kterými se rád pochlubíte? Ať už jako hráč, nebo jako trenér?
Úspěchy snad ještě přijdou. Budu rád za každého hráče, kterého jsem vedl v mládeži a bude hrát do padesáti. To je nyní problém, děti nemají zájem o sport. Z čeho mám ale radost je rozvoj našeho areálu ve Zbůchu. Postupně opravujeme a zlepšujeme zázemí i hřiště. Za pár let by to mohl být super sportovní areál.
Se svým týmem jste momentálně v klidném středu tabulky. Máte nějaké cíle v této nebo následující sezóně, které můžete sdělit veřejně?
Tým je hodně kvalitní a široký. Každý ze 16 hráčů může kdykoliv nastoupit a bude hrát dobře. Chtěli bychom postoupit. Většinu soupeřů přehráváme, ale chybí nám disciplína. Pokud by měl nějaký psycholog čas a chtěl se realizovat, tak se může ozvat. U nás bude mít práce jako na hradě. (smích)
Dnešní situace fotbalu, respektive všem amatérským sportům, moc nenahrává. Jak to vnímáte v týmu? Je znát tzv. absťák hráčů nejen po míči, ale i po tom jednom oroseném po tréninku/zápase?
Situace není dobrá, všichni bychom chtěli na hřiště i "na Hřiště". Ale co se dá dělat. Musíme doufat, že se to zlepší.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.