"Vzájemně se podporujeme, i když někdo z nás nemůže nastoupit a toho si nesmírně cením." říká hráč 6.kola 1.B třídy Petr Maher.

Hráčem 6. kola 1.B třídy Karlovarského kraje jste zvolili Petra Mahera, 31letého fotbalistu z týmu TJ Jiskra Aš. Nám se povedlo ho vyzpovídat a vy se můžete podívat, o co se s námi podělil.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Od kolika let se věnuješ fotbalu? A provozuješ i jiné sporty?
Fotbal hraji od nějakých devíti let. Kdysi jsem se věnoval atletice a teď si vždycky rekreačně zahraju rád tenis.
Jakými kluby jsi za ta léta prošel?
Nikdy jsem nehrál jinde než v Aši, nabídek k přestupu mi sice "na stole" pár přistálo, ale vzhledem ke svému zaměstnání a patriotismu k Aši (smích) jsem si nemohl dovolit plnit jejich podmínky.
Jaké nabídky?
Vesměs se jednalo o Německá angažmá za slušné peníze, ale pohoda v týmu s kamarády pro mě byla vždy přednější, než finanční odměna.
A celou dobu se pohybuješ v obraně?
Nene, kdysi dávno jsem hrával v útoku a teď se pohybuju, kde je třeba, zahraji všude.
Jsi již několikátý hráč z Aše, který byl tuto sezónu zvolen hráčem kola. Jak vidíš šance na postup?
O tom rozhodne více faktorů. Naše forma, hlavně zdraví klíčových hráčů a také kvality ostatních týmů. Každopádně šance jsou.
Hrajete, alespoň to tak vypadá, ve velké pohodě. Je to tak? Máte dobrou partu?
Hlavně se nás na zápas schází minimálně 15, ne sotva 11, jako v předchozích sezónách. Vzájemně se podporujeme, i když někdo z nás nemůže nastoupit a toho si nesmírně cením. Parta je skvělá.
Máš oblíbený tým a oblíbeného hráče?
Manchester United je pro mě srdcovka, jedinému týmu, kterému bych fandil proti nim, je Jiskra Aš (smích)! Konkrétního hráče bych asi nevybral, je jich víc.
A jak vidíš dnešní šlágr s PSG?
Velice těžké utkání, vzhledem k tomu, že hrajeme (United) venku, budu rád za vstřelený gól a neprohru.
Jak vnímáš současnou dlouhou pauzu?
Těžko soudě restrikce, které jsou státem dané, něco se změnit muselo, ale myslím, že zrovna fotbal hraný v otevřeném prostoru být pozastaven nemusel. Nicméně míříme za lockdownem a dle mého názoru se už letos na trávníky soutěžně nepodíváme.
Za Aš nenastupuješ úplně pokaždé. Je to kvůli pracovnímu vytížení?
Ano, přesně tak, pracuji jako záchranář na Karlovarské záchrance a to je důvod, proč nemůžu být týmu k dispozici každý víkend.
Pociťuješ zvýšený počet nakažených? A jaké to bylo na jaře?
Jaro bylo opakem podzimu co se vytížení ZZS týče. Lidé se báli, nechtěli do nemocnic, nyní taky hraje roli strach, ale z pozitivity Covidem, k tomu klasické chřipkové období, tím pádem je i značný nárůst výjezdů posádek.
Jsi ve styku s nakaženými? Jaké jsou postupy?
Do styku s nakaženými se dostavám denně, ale jsme povinně oblečeni v biohazard oblecích, takže dostatečně chráněni. Práce s lidmi je vždy ošemetná, někdy vděční, jindy naopak.
Jaké to je v těch oblecích?
Teď na podzim už se to dá přežít, ačkoliv je to značně diskomfortní pro práci, nicméně v létě to byla "igelitová sauna".
Chtěl bys, aby tu zaznělo ještě něco?
Asi jen, ať se všechny amatérské týmy, rozhodčí a lidé kolem fotbalu drží v téhle nelehké době a snad se brzy i s diváky potkáme na hřištích.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.