"Pořád tam jsou ambice na první místo a jsem přesvědčený, že teď už se bude jen dařit." Matěj Fikrle, hráč 8. kola 1.A třídy.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem byl zvolen petřínský Matěj Fikrle. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co se podle tebe stalo, že Petřín zasáhl ten třízápasový herní výpadek, který jste zlomili až teď na Košutce?
Myslím si, že nedobrý výkon proti Sušici a dvě prohry, byly potřeba k tomu, abychom dnes předvedli takový výkon, jaký jsme předvedli. Zkrátka, namotivovalo nás to k lepší spolupráci, koncentraci a jistotě na balónu. Pořád tam jsou ambice na první místo a jsem přesvědčený, že teď už se bude jen dařit.
Proč myslíš, že trenér zvolil do sestavy kola právě tebe?
To je spíš otázka na trenéra, čím jsem ho zaujal natolik, že jsem se mohl vůbec dostat do sestavy kola. Na každém tréninku se snažím alespoň trošičku přiblížit klukům, kteří už v Áčku působí delší dobu a následně to prodat do zápasu. To je asi jediná věc co k tomu mohu říct.
V týmu jste téměř samí mladíci, ale nějaké "staré páky" tam jsou. Je podle tebe jejich přítomnost na hřišti důležitá a proč?
Tak myslím si, že už je na čase ten tým ještě víc omladit a přidat tam trochu té rychlosti a agresivity, která našim pákám chybí (smích). Ale zase musím uznat, že jejich zkušenosti a trpělivost na míči jsou parametry, které zatím chybí nám mladým. Proto jejich přítomnost, minimálně na tréninku, je pro nás důležitá, tedy až na pár výjimek (smích).
Máš v týmu nějakého nejlepších kámoše? A proč zrovna on?
Tak v kabině si s klukama rozumíme všichni, ale pokud bych měl vybrat jednoho, tak je to Tětos, se kterým už to táhnu na hřišti nějaký pátek a máme spolu spoustu zážitku i mimo něj. Ale jak říkám, kolektiv je u nás parádní!
Před pár dny jsi oslavil 19. narozeniny, takže ti přeji vše nejlepší... Kam bys to chtěl ve fotbale dotáhnout? Máš nějakou vysněnou metu?
Akorát předevčírem jsem je oslavil a z mého pohledu je to už dost, ale stejnak jsem v kabině nejmladší. Mé cíle ve fotbale nejsou nějak vysoké, ale jako malý kluk jsem chtěl hrát za skotský Celtic Glasgow, teď bych se spokojil s divizí. Každopádně fotbal hraji pro radost, a protože mě to baví.
Měl bys mít letos maturák, pokud vám to vláda dovolí. Na jaké téma bude?
Ano, jsem v maturitním ročníku a doufáme, že se náš maturitní ples uskuteční. Měli jsme ho mít letos na začátku prosince, ale přesunuli jsme ho na jaro, tak snad se tahle nepříjemná situace uklidní a my budeme moci nejen zpátky na hřiště, ale i do Měšťanské Besedy. Maturák bude na téma Rebelové, což je jistě všem známý český film. Myslím si, že se určitě máte na co těšit.
Kam se chystáš vydat po střední škole? Studuješ sportovní gympl, takže to vypadá na vysokou? Nebo půjdeš do roboty?
Ano, studuji na sporťáku a musím říct, že jsem spokojený. Já jsem nikdy moc nevěděl, co budu chtít dělat, ale vždycky mě to táhlo ke sportu a k nějaké týmovosti. Takže je dost možné, že se rozhodnu právě pro pajdu (tělocvik). Pracovat na plný úvazek se mi ještě úplně nechce, i když by bylo hezké si už vydělávat peníze, tak i přesto bych chtěl nadále studovat a k tomu hrát fotbal.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.