"Do Lokte se vracím už dva roky, kluci ze mě mají srandu. Ale teď v létě už fakt definitivně jdu!" říká Vašek Neudert, nejlepší hráč 4. kola 1.A třídy!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím Václav Neudert z FK Olympia Březové! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pověz nám něco o sobě, kolik je ti let, v kolika jsi začal s fotbalem?
Je mi 29 let už, bohužel (smích), fotbal hraju od nějakých šesti let a mám v plánu vydržet alespoň do 50!
Děláš i jiné sporty?
Zbožňuju tenis, je to hra, kde hraješ sám za sebe a kde musíš mít nastavenou hlavu na úspěch. Takže kromě fotbalu chodím hrát rekreačně tenis. Jinak mám ale rád všechny letní sporty.
Zimní ne?
Zimní moc ne, ale je to hlavně proto, že miluji léto a nesnáším zimu. Kvůli zimní přípravě! (smích)
Kde jsi s fotbalem začínal? Jakými týmy jsi prošel?
Začínal jsem v Horním Slavkově, pak jsem se přesunul do Baníku Sokolov. Šest let jsem byl potom v Německu, ale kvůli problémům s kolenem jsem se vrátil do Čech do města, kde teď bydlím, Lokte. Koleno ale drželo, tak jsem si sedl s panem Peterkou a teď jsem tři roky na Březové.
Běžně nastupuješ za hlavní tým, tentokrát jsi šel vypomoct rezervě. Dokážeš porovnat divizi s A třídou?
Divize oproti A třídě je samozřejmě rychlejší a určitě je takticky i systémem hry někde jinde, ale i v A třídě nebo KP najdeš kluky, co mají v klidu na divizi, ale jsou pohodlný, buď maj rádi svůj klid a dvakrát týdně trénink, na zápasy jezdit kolem komína, a nebo mají rodiny a nechtějí trávit čas jen na fotbale. Já musím poděkovat svojí přítelkyni, že je v tomhle směru tolerantní a podporuje mě, i když to není vždycky jednoduchý (smích).
A teď po sezóně by ses měl přesunout zpět do Lokte?
Do Lokte se vracím už dva roky, kluci ze mě mají srandu. Ale teď v létě už fakt definitivně jdu a hlavně se mi narodil syn, takže jak jsem psal, teď těch míň tréninků a ježdění kolem komína uvítám a víc se budu věnovat malému a rodině. Hrozně se na to těším. I když je 30 let na fotbal furt super, tak jestli jsem měl něco dokázat, mělo to být dřív, teď už to honit nebudu. Určitě ničeho nelituju, mám spoustu skvělých vzpomínek. Navíc s prací v Německu, kde dělám, plus tréninky, plus zápasy v daleku a do toho se věnovat rodině, prostě se musí udělat kompromis.
V posledním zápase za béčko jsi vzadu nastoupil ještě s dvěma spoluhráči z áčka, pomohlo, kromě větší kvality, i to, že se dobře znáte a fungujete spolu?
Tak s Neumim (Pavel Neuman) je tak trochu zázrak, když vydržíte celý zápas na hřišti, je bohužel často zraněný, je to takový náš Rosický! (smích) Ale rozumím si s ním suprově, jako jeden z mála je v týmu starší než já, tak ho na tom hřišti potřebuju, dědka jednoho (smích). A se Šálou (Jirka Šaloun) hraju od mladších žáků, s ním co jsem všechno prožil, to bysme tu byli do zítra! Takže s ním ani nekomunikuji, stačí pohled a oba víme co má ten druhý na mysli.
Co tvoje štace v Německu? Dokáže tu porovnat s fotbalem tady?
V Německu jsem hrál Kraisligu, tady bych to přirovnal mezi KP a 1.A třídu. V téhle soutěži nejde tolik o kvalitu, ale o peníze, bohužel to tak je a mně to v mládí vyhovovalo. Kdybych zůstal v ČR, možná bych se vypracoval někam výš, ale ničeho nelituju, bylo to skvělých šest let a do dneška tam občas zajedu nebo si napíšu s pár lidma.
Říkal jsi, že jsi se vrátil kvůli kolenu. Co se stalo?
Magnetická rezonance ukázala to nejhorší, přetržený křížový vaz. Moc tomu nerozumím, do dneška jsem nebyl na žádné operaci a drží to, občas to oteče nebo píchne, ale zaleduji to zevnitř pivem (smích) a za 14 dní jedu dál, snad to vydrží co nejdéle.
A hraješ celou kariéru na stoperu?
Možná tomu ani nebudeš věřit, ale začínal jsem v útoku. Pomalu mě trenéři přesunuli až na stopera. Asi to bude tím, že mám 100m tak za 40 vteřin (smích)!
Nedávno jste nastoupili v divizi proti Ostrovu, ještě v kraji to byl vždycky vypjatý zápas, je i pro tebe osobně?
Derby jako takové bylo pro Březovou vždy hlavně s Dolním Rychnovem ještě v KP, tam je to vyhecované do dneška, mám dojem že v posledním zápase se rozdalu několik červených karet. Ale pro mě je zápas s Ostrovem v divizi určitě nejdůležitějším v sezóně, většinu kluků znám, potkáváme se na turnajích, na futsale a tak. Takže mě určitě mrzí poslední prohra, podle mě to byl remízový zápas, ale Vrbič (Jakub Vrba) to trefil životně!
Máš oblíbeného hráče, oblíbený tým?
Když vezmu, komu fakt chodím fandit do kotle, tak oblíbený tým musí být FK Loket! Jednou za 14 dní tam s klukama trávíme neděle a pořádně si zanadáváme, když doma nemůžeme (smích). A hráč, mohl bych říct Ronaldo, nebo Messi, který jsou samozřejmě skvělý, ale u mě vede můj dobrý kamarád Ludvík Tůma. Má asi dva metry a přes 100kg (smích)! Ale techniku a přehled na hřišti, co on má, nemá podle mě nikdo v kraji a nikdo to ani neměl, když třeba hrál Baník Sokolov druhou ligu. Za mě je to hodně nedoceněný hráč v KV kraji. Kdybych ale měl přeci jen vybrat hráče top top úrovně, řekl bych Honza Šimák, nebo Maicon, vždycky jsem měl slabost pro hráče, co jsou tak trošku hajzlové, moc tomu nedávají, mají špatnou životosprávu, ale na hřišti jsou prostě neskutečný.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.