"Jak náš fanklub při domácích zápasech zpívá, že tu divizi jednou vyhrajem, tak třeba se tak jednou vážně stane!" říká s úsměvem Jakub Toth, hráč 3. kola Karlovarské 1.A třídy.

Hráčem kola jste zvolili Jakuba Totha, který v letošní sezóně pravidelně nastupuje za tým FK Ostrov v divizi, tentokrát byl však vypomoci B týmu a svým obranným umem se zasloužil o Vaše hlasy, které ho vynesly až na pomyslný vrchol. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pamatuješ si své začátky ve fotbale?
Fotbal hraji od svých pěti let, dodnes si pamatuji první trénink.
Vzpomeneš si i jak přesně probíhal?
To ne, ale pamatuji si, že od dětství až do dorostu mě trénoval Ivan Filip, kterému tak z velké části vděčím za to, že dnes hraji divizní fotbal.
A hraješ fotbal celý život?
Ano, nikdy jsem nepřestal a nemám to ani v plánu. Je jasné, že jednou to bude muset přijít, ale v tuhle chvíli nad tím vůbec nepřemýšlím. Jinak jsem občas chodil hrát golf, nebo hokej, v létě si zahraju tenis, ale naplno se věnuji jen fotbalu.
Jakými týmy si prošel?
Začínal jsem v Ostrově, kde hraji i teď, v žákovských letech jsem prošel nějakými výběry a nakonec skončil asi na 3 sezóny v Karlových Varech, kde jsme hráli žákovskou ligu. Na školu jsem šel až do Plzně, takže jsem chtěl zkusit fotbal tam, letní přípravu jsem absolvoval s Viktorkou, ale nakonec zůstal v Ostrově, další letní přípravu jsem zkoušel v Sokolově, ale dopadlo to stejně jako rok předtím, dojíždění během týdne na tréninky by bylo hodně náročné, proto jsem přes týden pouze trénoval se školním týmem a na víkendy jezdil na zápasy do Ostrova, kde jsem až do teď
V divizi nastupuješ pravidelně až od této sezóny, je to tak? A dokážeš porovnat divizi s A třídou?
V A týmu trénuji už snad pátým rokem a na šanci se dostat do základní sestavy jsem čekal hodně dlouho. Jsem rád, že trenér Štěpán má ve mě důvěru a dává mi šanci se prosadit. Tak určitě, oproti A třídě je divize hodně velký rozdíl, vše je rychlejší, kvalitnější. V A třídě máte na vše dost času, v divizi se musíte rozhodovat během chvíle a i po fyzické stránce je to o dost náročnější.
Jaká byla letní příprava v Plzni?
Bylo to úplně něco nového. Letní přípravy předtím jsem absolvoval s Varskými buldoky, sice hráli stejnou soutěž, ale co se týče zázemí a kvality tréninku, tak to byla úplně jiná úroveň.
Dají se porovnat trenéři Filip, který tě trénoval od malička, se Štěpánem, který teď trénuje A mužstvo?
Každý trenér měl něco do sebe, ale co se týče tréninku a taktické stránky v zápasech, tak to je něco jiného. Štěpán si toho hodně vzal s sebou ze Sokolova, takže tam je určitě i velká kvalita.
Ostrov má docela slušné výsledky. Vedou se v kabině řeči, že by se pomýšlelo na postup ještě výše? Nebo je divize podle tebe dosažený strop?
Tak minulý rok jsme skončili na 5. místě, v této sezóně jsme zatím na stejné pozici, i když je teprve začátek. Tak jak náš fanklub při domácích zápasech zpívá, že tu divizi jednou vyhrajem, tak třeba se tak jednou vážně stane (smích). Jinak v kabině se o tom určitě taky občas mluví, že vyhrát divizi by byl obrovský úspěch.
A co ty? Podíval by ses rád ještě výš?
To je asi sen každého fotbalisty, dostat se co nejvýš, já jsem v tuhle chvíli rád, že hraju základ v divizi. Uvidíme, co přinesou nadcházející sezóny.
Jak se koukáte na další (divizní) zápas? Neratovice zatím předvádějí velice kvalitní fotbal.
Určitě nás nečeká nic lehkého, za 2 domácí zápasy mají skóre 6:0 a ještě neprohráli. Ale myslím si, že když do zápasu dáme 110%, máme velkou šanci na to urvat body. Alfa omega je se hlavně na zápas dobře připravit.
Pár týdnů zpět jsi dal neoficiálně svůj první soutěžní gól, ale nakonec to sudí vyhodnotil jako vlastní branku. Co jsi prožíval, když jsi se trefil, a co potom, když jsi zjistil, že nejsi autorem branky?
V tu chvíli když tam balon zapadl a viděl jsem, jak se ke mě všichni spoluhráči sbíhají, byl to super pocit. Pamatuji si, jak se rozhodčí potom při rozehrávce ptal kdo gól dal, já nic neřekl, s tím, že mu to pak někdo řekne, nakonec napsal do zápisu vlastní gól. Věřím ale, že pokud budu hrát i nadále, nějaký ten “oficiální” gól určitě časem přijde. Rád bych ještě poděkoval fanouškům, že chodí v hojném počtu a vytváří na každý zápas skvělou atmosféru, protože to v divizi jen tak někdo nemá.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.