Spousta lidí si myslí, že my brankáři jsme blázni, říká Tomáš Pokorný ze Sapeli.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal třiadvacetiletý brankář Sapeli Polná Tomáš Pokorný

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši gratuluji ti, stal jsi se hráčem 7.kola KP Vysočiny, do sestavy kola jsi se dostal za svůj výkon proti Nové Vsi, můžeš svůj výkon popsat?
Děkuji. Svůj výkon moc hodnotit nechci, to musejí jiní. Jsem rád, že jsem nějakými zákroky pomohl týmu, ale mnohem raději jsem za cenný bod, který jsme "urvali" proti výbornému soupeři až v samotnému závěru utkání, čemuž přihlížela i moje velká fanynka a podporovatelka - přítelkyně Barča.
Tato sezóna je zatím velmi vyrovnaná a vy máte už 4 remízy ze 7 zápasů, čím to je, že každý druhý zápas remizujete?
Vysvětluji si to celkovou vyrovnaností soutěže, kde každý může porazit každého, záleží na vývoji utkání. Většinu zápasů jsme museli dotahovat skóre my a jelikož se nám to daří, svědčí to o určité síle a vůli našeho mužstva
Ty jsi do týmu Sapeli přestoupil teprve v zimě, jaká je atmosféra v kabině? Jak se tam cítíš?
Jsem velice rád, že jsem v zimě na přestup do Sapeli kývl. Tým je kvalitní, založený na přátelských vztazích a pohodové atmosféře, která je cítit už při vstupu do areálu. V kabině je super parta a žádné rozdíly mezi mladými a.. dříve narozenými.
Máš i zkušenosti s týmem FC Vysočina Jihlava, jakou roli jsi v týmu zastával?
V týmu FC Vysočina jsem chytal v kategorii starších žáků a celém dorostu. Dnes zde působím jako trenér brankářů u kategorií U16 až U19.
Máš nějaké rituály?
Mám jeden, který jsem jako malý kluk tehdy zahlédl v televizi u Jaromíra Blažka. Nechám si ho pro sebe, ale bystří fanoušci si ho mohou všimnout vždy v 1. vteřině zápasu.
V jaké chytáš obuvi a rukavicích, máš k té značce nějaký vztah?
Už pár let chytám v kopačkách Adidas ACE 16.3. sg leather. Co se týče rukavic, mým favoritem jsou jednoznačně rukavice značky Nike, konkrétně Vapor grip 3.
Říká se, že brankáři žijí jiný svět než hráči, také to tak máš nebo v tom rozdíly neděláš?
Role brankáře je určitě něčím specifická, ale nemyslím si, že bychom se celkově tolik lišili od ostatních. Samozřejmě spoustu hráčů a lidí kolem fotbalu si nás rádo a s oblibou škatulkuje do kategorie "bláznů" (smích).
Děkuji za rozhovor, ať se daří
Také děkuji!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.