Skvělá parta je to hlavní, co mě u fotbalu drží, říká hráč kola Tomáš Wejskrab

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Téměř po roce ti opět gratuluji k vítězství v anketě hráč kola, které je opravdu zasloužené. V posledních patnácti minutách utkání si totálně otočil skóre ve váš prospěch. Jak hodnotíš tento zápas ze svého pohledu?
Až na poslední čtvrthodinu to z naší strany nebyl úplně kvalitní výkon. Snažili jsme se sice hrát po zemi, drželi více míč než náš soupeř, nicméně jsme hráli pouze po soupeřovo vápno a před ním jsme nebyli dostatečně přímočaří a efektivní. To se nám povedlo změnit v závěru kdy jsme třemi rychlými akcemi otočili zápas na naši stranu. Nutno říci, že z pohledu šancí by zápasu slušela spíše remíza, jelikož i soupeř měl další dvě dobré příležitosti. Tentokrát jsme ale byli my v koncovce efektivnější a bereme tak cenné tři body ze hřiště soupeře, který dosud neprohrál ani neinkasoval. Rovněž si vážím toho, že každý zápas hrajeme do poslední minuty a ani za nepříznivého stavu zápas nevzdáváme. Toto už byl třetí zápas v řadě, kdy se nám povedlo v závěrečných minutách skórovat, a to už rozhodně není náhoda.
Momentálně ztrácíte na první Hlubokou dva body. Jaké má Slavie cíle v této sezóně?
Nevím, zda můžu mluvit za celý tým, ale osobně bych rád skončil aspoň do 5.místa. Pokud se nám už poněkolikáté v řadě podaří skončit na bedně, tak budeme určitě spokojení. Považuji za největší úspěch, že se nám již dlouhodobě daří držet na špici soutěže. Naším největším minusem zatím je, že jsme se zdaleka nesešli ještě v plné sestavě a nebude tomu jinak ani v nadcházejícím kole. Pokud si přes zbytek podzimu sestava sedne a budeme hrát víceméně v plné sestavě, tak si myslím, že můžeme potrápit každého soupeře a pomýšlet v tabulce vysoko.
O víkendu k vám zavítají Bernartice, jaký zápas očekáváš?
Bernartice bývají vždycky velmi nepříjemný soupeř, který umí být důrazný a pěkně nepříjemný. Já budu bohužel na tento zápas chybět, ale věřím, že se z posledního zápasu poučíme a předvedeme kvalitní výkon od první minuty a všechny body zůstanou doma „na Koháči“.
Jaký byl návrat na hřiště po nucené pauze?
Pro mě osobně to nebylo nic příjemného, navíc jsem neodehrál nic ani v letní přípravě. Byl to pro mě teprve třetí zápas a až teprve v tom posledním jsem byl se svým výkonem spokojený.
Tomáši, dostalo se ke mně, že už dva roky končíš s kariérou, co tě vždycky přemluví, abys pokračoval?
Moc dobře vím od koho tato informace přišla (smích). Jen bych to upřesnil, já už jsem kariéru na dva roky ukončil, a pak jsem se zase potichu zadními dveřmi na „Koháč“ vrátil. Vzhledem k tomu, že již nestíhám ani trénovat, a i pendlování na zápasy mezi Prahou a ČB je někdy časově a organizačně náročné, tak tahle možnost tady stále je. To, co mě ale u fotbalu zatím drží je jednoznačně naše skvělá parta a celá ta naše „koháčská“ atmosféra. A od návratu se mi také naštěstí vyhýbají zranění. Ale pokud si chce tímto Matěj vzít na triko konec mé kariéry, tak mu to rád splním. Pak ho ale nebude mít kdo vozit z Prahy na zápasy (smích).
Co surfování, užil sis ho letos i přes různá omezení?
Bohužel tento rok moc ne. Byl jsem pouze jednou na umělé vlně v Brandýse nad Labem, ale to není úplně ono. Místo toho jsem se však vydal na dva týdny do hor do Norska, a to nebylo také vůbec špatné.
Jste stále skvělá parta v týmu a je něco, co by si svým spoluhráčům chtěl vzkázat?
Jak jsem již říkal, skvělá parta je to hlavní, co mě u fotbalu drží. Po minulém týdnu bych jim však vzkázal ať hlavně dodržují předzápasovou životosprávu, protože nejlépe to pivo chutná stejně po vyhraném zápase. Jinak jen to, ať nás fotbal baví minimálně tak jako doposud.
Děkuji ti moc za rozhovor, ať se ti daří ve fotbale i v životě.
Také děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.