Plzeň jsme v poháru měli na lopatě, říká hráč posledního podzimního kola Michal Trávníček

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal hráč Chlumce nad Cidlinou Michal Trávníček. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak hodnotíte utkání v Teplicích?
Utkání v Teplicích bylo naše poslední vystoupení na podzim. Do Teplic jsme jeli s tím, že se chceme s povedenou podzimní částí rozloučit vítězstvím. Teplice kolo před tím prohrály v Hradci Králové 7:1, ale to jsme si vůbec nedávali do hlavy, protože když jsme viděli před zápasem zápis o utkání, tak jsme viděli, že Teplice jsou posílené hned o šest hráčů z A týmu. V utkání jsme dvakrát vedli, ale bohužel nám Teplice v obou případech vyrovnaly. Zápas jsme nakonec urvali v pokutových kopech, a odvezli jsme si dva body. Trenér Teplic po zápase řekl, že s lepším týmem se na podzim nestřetli, což určitě potěší, a dodá sílu do jarní části sezóny.
Přišel jste do Chlumce z Hradce Králové na hostování. Na jak dlouho to je a jak je v Chlumci?
Do Chlumce jsem přišel v září na hostování do zimy. V Chlumci je naprosto skvělá parta, myslím si, že hlavně to je klíč podzimního úspěchu. Ještě bych chtěl zmínit pana Rybu, protože s jakou láskou k fotbalu to celé vede, je něco neuvěřitelného.
Jak se vůbec zrodilo hostování v Chlumci?
Zotavoval jsem se z dlouhodobého zranění kolene. Když už jsem se dostal zdravotně do kupy, a dostal se konečně alespoň na lavičku v druholigovém utkání, tak jsem si v pozápasovém tréninku natrhl sval. Rekonvalescence trvala měsíc, na konci se ozval trenér Chlumce pan Kraus, že by měl o mě zájem, v tu chvíli mi to přišlo jako nejlepší řešení. Abych se dostal zdravotně do kupy, a hlavně nasbíral herní zátěž.
V Hradci jste zažil profesionální trénování, jaký je to rozdíl oproti třetí lize?
Rozdíl je to velký, Hradec je profesionální klub, mají opravdu všechno, od regenerace až třeba po blbé praní prádla po každém tréninku. Rozdíl v trénincích je takový, že v Hradci se trénuje každý den, a v Chlumci třikrát týdně, a hlavně v tom, že chlapi v Chlumci to mají jako koníček a přivýdělek ke své práci.
Jak jste spokojený s podzimní částí?
S podzimní části spokojeni určitě jsme, skončili jsem na 5. místě v tabulce, v poháru jsme se dostali až do osmifinále, vyřadili jsme dvě ligová mužstva a měli na lopatě třetího a to slavnou Viktorku Plzeň.
Chlumec se zviditelnil v poháru, kde jste potrápili Plzeň. Co chybělo k postupu?
Teď o týmu FK Chlumec nad Cidlinou ví v podstatě celá Česká Republika, což je asi největší zadostiučinění pro celý klub. Řekl bych, že k postupu chybělo opravdu málo, když ještě v 72. minutě jsme vedli 2:0. Pak se bohužel ukázala kvalita Plzně a během minuty bylo vyrovnáno. Za stavu 2:2 jsme měli, dle mého názoru, kopat jasnou penaltu, rozhodčí bohužel penaltu neodpískal a my jsme dostali branku na 2:3. Nakonec se nám ještě podařilo v 88. minutě vyrovnat na 3:3. V prodloužení už to bylo na morál, a Plzeň bohužel rozhodla utkání ve 108. minutě, gólem z ofsajdu. Na konci utkání celý stadion tleskal, což bylo opravdu krásné.
Zažil jste někdy ve své kariéře větší návštěvu než na utkání s Plzní?
Na utkání s Plzní přišlo necelých 4 tisíce diváků. O trošku větší návštěvu jsem zažil na hostování ve Viktorce Žižkov, když jsme hráli v Opavě. Tam přišlo, mám pocit, něco přes 4 tisíce diváků.
Jak se budete udržovat v kondici v zimní pauze?
Sezóna pro mě ještě neskončila. Od 2. prosince nastupuji na týdenní meziblok do Hradce Králové. Pak nám teprve začne měsíční dovolená. Určitě dostaneme kondiční plány.
V anketě o hráče kola jste dostal dost hlasů. Kdo si myslíte, že Vás nejvíce podpořil?
O anketě jsem informoval svoji rodinu a kamarády, takže určitě oni. Mnozí přátelé sledují anketu sami.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.