Často si mě lidé pojí s ruským reprezentantem, říká petřkovický Dziuba

Hráčem 15. kola MSFL se stal hráč Petřkovic Denis Dziuba, jehož příjmení je velice podobné ruskéu reprezentanovi jménem Artjom Dzyuba. Hráč Petřkovic pomohl svému celku k demolici Velkého Meziříčí na jeho hřišti svou první brankou ve třetí lize.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Můžete nám představit vaši dosavadní kariéru?
S fotbalem jsem začal v pěti letech v Baníku Ostrava, kde jsem jako jeden z mála kluků vydržel až do dorosteneckého věku. V šestnácti letech jsem šel na půlroční hostování do Hlučína a po půl roce se vrátil zpátky do Baníku, kde jsem vydržel až do minulého roku.
Vstřelil jste svůj první gól v MSFL. Jak padl?
Můj první gól padl z dvaceti metrů, když jsem vyhrál odražený balon a míč poslal placírkou na zadní tyč.
Čemu přisuzujete, že jste ve Velkém Meziříčí vyhráli tak vysoko?
Ve Velmezu nám určitě pomohla první branka, kterou jsme dali už ve 2. minutě. Plnili jsme taktické pokyny od trenérů a poločas skončil 1:0 pro nás. V druhém poločase bylo hlavní abychom ustáli nápor domácích, což se povedlo a potom jsme skórovali na 2:0 a v podstatě pak už to šlo strašně rychle. Bylo to pomalu tak, že každá naše šance skončila gólem.
V sezoně jste jako jedni z mála porazily Blansko. Působí na vás jako největší favorit soutěže?
Upřímně na tuhle otázku moc nedokážu odpovědět. s námi to byl boj, který jsme zvládli velmi dobře. Ale že bych si troufl říct, jestli jsou favorit nebo jestli je favoritem někdo jiný, to opravdu nevím.
Z jakého důvodu jste v Petřkovicích a ne v béčku Baníku?
V béčku Baníku nejsem, protože po konci dorostu mi bylo řečeno, že trenér béčka Baníku se mnou nepočítá do přípravy a že si mám najít něco sám. A tak jsme s mým tátou, jelikož nemám agenta, začali řešit co dál. Tímto bych chtěl tátovi moc poděkovat, protože mi domluvil přípravu právě v Petřkovicích, kde jsem dostal šanci, za což jsem strašně vděčný. V přípravě jsem ukázal ze sebe to nejlepší a Petřkovice si mě nechaly.
Jak jste prožíval před pár týdny derby proti svému bývalému týmu Baníku?
Derby proti Baníku jsem prožíval hodně. Jsem stále hráčem Baníku, kluky znám, byl jsem s nimi každý den a teď jsem proti nim stál na jednom hřišti, ale v jiném týmu. Derby jsem si užil. Chtěl jsem se ukázat. Bohužel škoda byla, že jsme ten zápas nevyhráli, i když jsme měli plno tutovek a Baník udeřil z jedné střely na bránu, kterou měl. Tahle prohra mě hodně mrzela, chtěl jsem Baník strašně porazit.
Jak na vás zatím MSFL působí?
MSFL na mě působí velmi zajímavě. Je mi teprve 19 let a je to moje první sezóna mezi muži, takže se s tím snažím vypořádat. MSFL je hodně o soubojích a rychlé práci s balónem. Pokud chci být lepším hráčem, musím na sobě tyhle věci ještě zlepšit.
Jak hodnotíte podzimní část a jaké jsou cíle Petřkovic v sezoně?
Podzimní část z mého pohledu hodnotím kladně. Když vezmu sebe, odehrál jsem hodně minut, což bych před sezonou vůbec nečekal. Odehrál jsem kvalitní zápasy, ale taky přišly některé špatné. Když vezmu tým, tak na tom určitě nejsme vůbec špatně, ale také víme, že kdybychom neměli některé zbytečně ztráty, mohli jsme být ještě výš.
Jaké jsou cíle Petřkovic v letošní sezoně?
Naším cílem je hrát kvalitní, útočný a náročný fotbal pro ostatní týmy a cílem Petřkovic je určitě to nejvyšší umístění.
Viděl jsem na vašem facebookovém profilu fotku v hale v repre dresu. Kde jste reprezentoval?
Ano, máte pravdu. Od roku 2017 jsem reprezentoval Česko do 19 let ve futsalu. Podíval jsem se do různých zemí například: Potrugalsko či Rusko. V Rusku při kvalifikaci na mistrovství Evropy jsem vedl národní mužstvo i z pozice kapitána, ale bohužel nám to nevyšlo a na Euro jsme se nedostali. Ale abych řekl upřímně, kvůli futsalu jsem také skončil v Baníku Ostrava, kde to moc nepodporovali. Měl jsem na výběr jet na kvalifikaci na Euro nebo zůstat doma a být v Baníku. Já se rozhodl navštívit Rusko a ještě k tomu si zahrát o Euro. Potom přišel můj konec v Baníku, ale svého rozhodnutí určitě nelituji.
Jaké jsou vaše fotbalové cíle?
Můj fotbalový cíl je rozehrát se a sbírat cenné zkušenosti v mužském fotbale a určitě tvrdé pracovat, abych se v budoucnu mohl podívat výš. Mým snem je zahrát si v zahraničí, ale to je podle mě sen každého fotbalisty.
Vaše příjmení nevypadá úplně česky.
Ano, máte pravdu. Příjmení Dziuba se v Česku nevidí moc často a většina lidi si mě spojuje s ruským fotbalistou Artjomem Dzyubou, ale vůbec s ním nemám nic společného. Já i celá moje rodina pocházíme z Česka.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.