Příští dva zápasy bohužel nebudu, takže Žebrák může být v klidu, směje se hráč kola Jirka Žák

Vítězem hlasovací soutěže hráč kola se stal Jiří Žák – SK Březová 08. V zápase proti Stašovu podal dobrý výkon a ubránil T. Eichenmanna, jeho tým vyhrál o jednu branku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. V zápase proti Stašovu jste oslavili první výhru v sezóně. Popište nám, jak zápas probíhal z vašeho pohledu.
Díky – Jeden z důležitých momentů se stal již v kabině před zápasem, a to kdy předseda SK Březová 08 Jirka Hnízdil slíbil odměnu za vítězství (sud piva na dokopnou). Dále bylo důležité, že jsme se navzájem povzbudili a věřili v to, že by to dnes mohlo vyjít. Samotný vstup do zápasu nám vyšel, rychlík Šoby (Petr Šobek) byl faulován ve vápně a následně Máca (Marcel Barták) suverénně proměnil penaltu, první půle byla dále vyrovnaná bez větších výraznějších šancí na obou stranách. Druhou půli na nás Stašov tzv. vlítl a na 10-15 minut nás zmáčkl, tento tlak jsme však ustáli, a to díky bezchybnému výkonu našeho brankáře Kalfy (Martina Košťálka), který předvedl i některé fantastické zákroky a také jsme měli trochu štěstíčka, kdy Dupy (Petr Dupač) vykopl míč z prázdné brány. Poté jsme již hráli to, co nám vyhovovalo a to, co nám naordinoval náš trenér Balík (Zbyněk Vokáč) a to hru na rychlé protiútoky, které nám i vycházeli, až na to gólové zakončení. Závěr zápasu mohl být tedy klidnější, ale i tak si myslím že jsme závěr zápasu zkušeně zvládli a zaslouženě vyhráli.
Vy jste v této sezóně nastoupil poprvé. Bylo to i kvůli momentální situaci, která je v Březové?
Já jsem vlastně již ukončil fotbalovou kariéru, letos jsem nastoupil pouze jednou, a to v předsezónním přátelském zápase v Broumech, kde jsme vyhráli 2:1 a já jsem poté oznámil konec kariéry. Vzhledem k tomu, že se Březové v současné době nedaří a má nedostatek obránců, poslechl jsem trenéra Zbyňka Vokáče a nastoupil jsem proti Stašovu na levé obraně a pokusil se týmu pomoci.
V zápase jste vedli od 12. minuty, věřil jste, že vedení udržíte až do konce?
Věřil jsem od první do poslední minuty, že vyhrajeme – dokonce jsem i tipoval před zápase výsledek 1:0.
Proti kterým typům hráčům se vám špatně hraje?
Nemám problém, že žádným typem hráčů. (úsměv) Už jsem si zvykl, že většina z nich je rychlejší a mrštnější, tak vše řeším poziční hrou a zkušenostmi. (úsměv)
Fotbalových zkušeností máte mnoho, prozradíte nám, kde všude jste hrál?
Začínal jsem a naučil se hrát fotbal ve Bzové, kde jsem hrál do 30 let, následně jsem strávil pěkných 5 sezón v Broumech, a to do roku 2008, kdy jsme založili SK Březová 08, kde tedy stále hraji i ve 46 letech a hrdě nosím dres s č. 73.
Jak vy osobně vidíte fotbalovou situaci v Březové?
Co se týče fotbalu ve Březové tak já jsem věčný optimista a nebojím se, že by fotbal ve Březové skončil. V současné době nemáme dobré období, a to také díky tomu, že jsme se dosud nevyrovnali s odchodem našich opor (Davida Spousty a Lukáše Míčky) a proto směřujeme pravděpodobně do III. třídy, ale já jsem přesvědčen, že máme dobré hráče a příští sezonu budeme hrát ve III. třídě hodně nahoře. Tímto musím využít situace a poděkovat všem, kteří se o fotbal ve Březové starají.
Teď vás čeká Trubín a suverénní Žebrák, bude moct tým spoléhat i na vaše zkušenosti?
Bohužel ne, (úsměv) zápasy mého syna, který hraje také fotbal se zrovna kryjí, a navíc jsem nedostal v práci volno. „Takže Žebrák může být v klidu.“ (smích)
Mini dotazník Jirky Žáka:
Kdo je z vašeho týmu nejrychlejší?
Petr Šobek (rychlý útočník, který má budoucnost).
Kdo má nejlepší kopací techniku z týmu?
Petr Dupač (jeho levá noha a přímé kopy jsou excelentní).
Hráč s nejtvrdší střelou z týmu?
Marek Košťálek (jednoznačně Mára – má nejtvrdší střelu v hokeji i na fotbale).
Nejlepší hlavičkář z týmu?
Michal Müller (je největší, nejtěžší a nejzkušenější – při hlavičce ho nikdo neodstrčí).
Kdo má nejlepší fyzičku v týmu?
Jiří Žák, tedy já (úsměv).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.