V 1.B třídě nemusím mít strach, že vezme praporek do ruky nějaký strejda, říká gólman nováčka z Neplachova Marek Dvořák

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím je brankář nováčka z Neplachova Marek Dvořák. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak hodnotíte zápas proti Kardašově Řečici?
Zápas hodnotím velice pozitivně. Trenér po zápase s Třeboní udělal pět změn v sestavě a vyplatilo se. Soupeř přijel v roli menšího favorita, ale hra tomu neodpovídala. Na soupeře jsme vlétli a nepustili jsme ho do žádných vyložených šancí. Odměnou bylo vedení 2:0 po poločase, kde jsme mohli několikrát i vedení navýšit. V druhém poločase jsme si řekli, že nebudeme opakovat stejnou chybu jako Břilicích, kde nás soupeř začal přehrávat a bylo to na jednu bránu. Naopak jsme přidali další branky a v pohodě vyhráli 4:0. Jsem rád, že jsme konečně vyhráli s čistým kontem a vyšším rozdílem. Na druhou stranu chci pochválit soupeře z Řečice, který i za nepříznivého stavu nesložil zbraně a chtěl zaznamenat alespoň čestný úspěch.
Pro Váš tým, jako pro nováčka, jsou dvě výhry ze tří kol asi skvělým vstupem do sezóny?
I po čtrnácti dnech nás mrzí prohra v Třeboni, kde jsme chtěli odvést alespoň bodík, ale domácí vstřelili gól ke konci utkání a vyšli jsme bodově naprázdno. Já do každého zápasu jdu s tím, že chci vyhrát, ať je na druhé straně kdokoliv. Myslím, že teď nás čekají dva těžké venkovní zápasy, tak bych počítal úspěšný vstup do sezóny až po těchto kolech. Týmovým cílem je horní polovina tabulky. Mým osobním cílem je do 2 - 3 let postoupit do 1. A třídy.
Neplachov hraje krajskou soutěž vůbec poprvé v historii. Jak bouřlivé byly oslavy postupu?
Ano přesně tak. Dostali jsme se tam poprvé v historii. Oslavy byly bouřlivé až do ranních hodin. Ale v euforii z postupu jsme pomalu ještě do dnes. Ale jak jsem již zmiňoval výše, s tím jaký máme kádr, zázemí, tréninkovou morálku, tak si myslím, že do pár let můžeme okupovat horní patra tabulky a třeba 1.B třída není poslední zastávkou.
Jaký je rozdíl mezi 1.B třídou a okresním přeborem?
Neznám ostatní okresní soutěže v jižních Čechách, ale říká se, že českobudějovický okres je jeden z nejkvalitnějších a nejtěžších. V soutěži máte 6 až 8 B-mužstev, které si především v domácích utkáních doplňují kádr klukama z áčka. Proto těžko hodnotit po třech kolech, co se týče herní stránky. Líbí se mi například delegování rozhodčích, kdy jsme měli na domácí zápasy vždy 1 HR + 2 ČR + 1 delegáta. Pak když jedete někam ven, nemusíte mít strach, který strejda si vezme praporek do ruky.
Jak se vyvíjí Vaše fotbalová kariéra?
Já jsem začínal s fotbalem ve Veselí nad Lužnicí, kde jsem hned při prvních trénincích věděl, že chci být brankářem. Krajský přebor žáků jsem hrál v Soběslavi a krajský přebor dorostu jsem si zahrál v Lomnici nad Lužnicí, kam zavítáme s Neplachovem příští týden. Pro mě to bude pikantní souboj, protože s většinou kluků se znám a hrával jsem s nimi. Lomničtí mají výborný kádr, ale ze začátku sezóny se jim moc nedařilo, tak doufám, že to ještě chvíli vydrží a nám se tam povedou urvat tři body. Teď působím již čtvrtým rokem v Neplachově, kam jsem šel s cílem postoupit jednou do krajské soutěže, což se vlastně loňskou sezónu povedlo.
Co děláte, když zrovna nehrajete fotbal?
Já jsem hodně společenský typ, proto nejvíce času se snažím trávit s mými přáteli. Rád si zajdu na squash, bowling, tenis nebo jízda na kole mi není cizí. Dále mě baví organizační věci. Snažím se, když hrajeme krajskou soutěž, tak nějak vypadat. Razím teorii, že není důležité, jak fotbalista hraje, ale jak vypadá. Teď zrovna zařizuji týmové polo-košile, které si objednal i celý náš fanklub, což je super.
Jaký je Váš oblíbený tým?
Mám rád hezký fotbal. Fandím od malička Spartě, které se v poslední době moc nedaří, ale věřím, že do pár sezón se Sparta vrátí na fotbalovou špici, kam patří. Momentálně je to průměrný český klub, který ztrácí body, kde se dá. Nejsem úplně zaujatý fanoušek jako někteří, proto dneska držím palce rivalovi ze Slavie, aby si užili zajímavé zápasy v Lize Mistrů a udělali nějaký bodík ve skupině.
V příštím kole jedete do Suchdola nad Lužnicí. Co od zápasu očekáváte?
V příštím kole nás čeká Suchdol nad Lužnicí, který si myslím bude chtít postoupit, když loni mu to uteklo až v posledním zápase, který nezvládli. Nečeká nás tudíž nic lehkého, ale věřím, že tam alespoň bod urveme. Já osobně věřím v naší hubenou výhru 1:2. Doufám, že dá třeba Tomáš Hindy dvě branky jako v posledním utkání a naladí se na střeleckou formu. Tomáš skončil těsně pode mnou v hlasování o hráče kola, čímž mu též gratuluji.
O soutěži u hráče kola jste věděl? Kdo Vás nejvíce podpořil svými hlasy?
Já váš portál sleduji aktivně již několik let. Líbí se mi, že i v nižších soutěží si fanoušci mohou přečíst reporty ze zápasu, hlasovat o hráče kola a další věci. Tudíž jsem si toho všiml já, že jsem se objevil v sestavě kola s mým parťákem Tomášem Hindym. Hlasy mi asi nejvíce posílali moji kamarádi, za což jim velice děkuji. Tímto bych chtěl poděkovat za dnešní rozhovor a poprosit všechny návštěvníky této stránky, aby ji sdíleli dál, protože ti borci, kteří s ní tráví hodně času a starají se o ní, tak si to zaslouží.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.