ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 22.kolo Plzeňský - "Rád vzpomínám na střelu z 35 metrů proti Blovicím, která se odrazila od břevna za brankovou čáru." - Jan Roubíček

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Stal se jím hráč týmu TJ Dobřany Jan Roubíček - na fotografii vlevo vedle brankaře. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Už jste byl někdy zvolen hráčem uplynulého kola?
Jednou jsem už asi vyhrál, ale je to několik let zpět. Tenkrát to bylo po derby s týmem Chlumčan.
Kdo vás k fotbalu přivedl a jak dlouho již fotbal hrajete?
Paradoxně mě k fotbalu nepřivedl nikdo z rodičů, ale kamarád ze školky. Hraji tedy už téměř 23 let.
Hrajete odjakživa v týmu Dobřan, nebo jste hrál i za jiné týmy?
Začínal jsem v Dobřanech a ještě v mládežnických kategoriích jsem si odskočil na pár hostování. Před dvěma lety jsem pak odehrál jednu sezónu v Chlumčanech.
Scházíte se pravidelně po zápasech s týmem například v nějaké hospůdce?
Po zápasech máme všichni povinnou hodinku s týmem, ze které se téměř vždy vyklube hodin několik. Buď je trávíme přímo v hospodě na hřišti, nebo U Libora v objektu bývalých kasáren.
Dvě branky v zápase – kdy naposled jste vstřelil dvě branky v jednom zápase?
Dvě branky v jednom zápase jsem naposledy vstřelil asi ještě v dresu Chlumčan, a to týmu Žichovic.
Kdybyste si měl vzpomenout na nejhezčí branku, kterou jste ve vaší kariéře v zápase vstřelil, jaká by to byla? Popište ji.
Nejhezčí branku…Asi se to těžko vybírá, napadá mě hned několik náhod, které se mně povedly. Rád vzpomínám na střelu z 35 metrů proti Blovicím, která se odrazila od břevna za brankovou čáru. Už je to zhruba 4 roky.
Máte v týmu nějaký ceník například za zbytečné karty v zápase, pozdní příchody a podobně? Jaká částka a za co je v ceníku nejvyšší?
Ceník pevně a někdy až moc svědomitě spravuje náš kapitán Milan Gleissner. Platíme skoro za všechno, od pozdních příchodů, přestřelení ochranné sítě na tréninku, až po neúčast na výše zmíněné povinné hodince po zápase. Největší částka je pak asi za zbytečnou červenou kartu, ale i to se občas stane. (smích)
Pokud byste si mohl vybrat jednoho hráče z celého světa, který by posílil Váš tým, jaký hráč by to byl?
Jednoznačně bych chtěl v týmu Karla Poborského v dobách své největší slávy. Musel by ale chodit na tréninky, jinak by neměl v sestavě nic jistého. Když tam zrovna nehraji já, tak máme krajní záložníky dost našláplé. (smích)
Žijete v Plzeňském kraji, tak by se dalo předpokládat, že budete v naší nejvyšší lize fandit Plzni, je tomu opravdu tak? Máte i nějaký oblíbený evropský tým?
Dá se říct, že v české lize nefandím nikomu. Nejvíce asi sleduji zápasy právě FCVP, ale abych si řezal žíly po každém jejím neúspěchu, to rozhodně ne.
Sledujete hokejové mistrovství, které právě probíhá na Slovensku? Kdo myslíte, že vyhraje zlatou medaili?
Mistrovství zatím moc nesleduji, každoročně si nacházím čas až na vyřazovací boje. Myslím, že nás Němci budou ve čtvrtfinále dost kousat. Celkového vítěze odhadnout nedokáži, hokej je dnes hrozně vyrovnaný.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.