Nerad bych hodnotil sám sebe, ale rád bych byl považován za hráče technického, směje se hráč kola Karel Vajs

Vítězem hlasovací soutěže hráč kola se stal Karel Vajs – TJ Spartak Žebrák. Stal se i nejlepším střelcem kola, Drozdovu nasázel hattrick.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v naší anketě. Proti Drozdovu jste nastoupili dobře a po vaší rychlé brance jste vedli, a i v druhém poločase jste se rychle prosadil. Rozhodly tyto momenty zápas?
Mockrát děkuji, rád bych poděkoval všem, kteří v můj prospěch hlasovali. Zejména pak svým snaživým kamarádům a spoluhráčům! (smích) Branka, která padne hned v úvodu utkání většinou nakopne jak tým, tak samotného střelce. V utkání však rozhodují všechny momenty, které se odehrají v průběhu 90 minut. Proto si myslím, že utkání rozhodl náš týmový výkon, byť do ideálu měl daleko.
Máte na kontě 11 branek. S kolika góly budete na konci sezóny spokojený?
Vzhledem k tomu, že jsem kvůli zranění přišel o celý podzim a po změně působiště si stále zvykám na nové spoluhráče, jsem spokojený už se stávajícím číslem. Branku chci vstřelit v každém zápase a rád bych pochopitelně číslo navýšil. Mnohem důležitější pro mě však je týmový úspěch.
Máte nějakou statistiku, nebo dokážete odhadnout kolik hattricků jste v kariéře už vstřelil?
Přesnou statistiku nemám, ale tuším, že cca kolem 25.
Jaká je asi tak vaše procentuální docházka na trénink a s kým jste nejčastěji ve dvojici?
Myslím, že docházku na trénink mám dobrou, protože si po letech netrénování tréninky užívám. Jsou dobře připravené, zábavné, mají spád, kluci chodí. Když to jen trochu jde, dorazím. Procentuálně vyjádřeno – asi tak 75 %. Ve dvojici jsem nejčastěji asi s Davidem Perglem alias Tottim.
Jaký typ hráče jste? Spíše technický, důrazný, rychlostní…
Nerad bych hodnotil sám sebe, ale rád bych byl považován za hráče technického. (smích)
Jaká je vaše fotbalová kariéra?
S fotbalem jsem začínal v Broumech, v dorosteneckém věku jsem si užíval fotbal v Doubravanu Újezd. Poté návrat do Broum, krátké působení v Žebráce a další návrat do Broum. Z Broum už jsem odcházet nikdy nechtěl. Bohužel současná situace v Broumech a již zmíněné zranění mě však postavilo před rozhodnutí: skončit s fotbalem nadobro nebo najít novou motivaci. A já mám fotbal rád.
Jaký výsledek 21. kola vás nejvíce překvapil?
Žádný z výsledků mě vyloženě nepřekvapil, nejvíce však asi poměrně jednoznačné vítězství Trubína v Jáchymově.
Záludná otázka. Představte si, že celý tým je sestavený jen z vás. Jakou asi tak soutěž byste hráli?
IV. třídu sk. B
Mini dotazník Karla Vajse:
Oblíbený hráč?
Jednoznačně Lionel Messi. Vím, že hodnocení hráčů je vždy velmi subjektivní aneb co člověk, to názor. Každý z nás u hráčů samozřejmě oceňuje jiné atributy, ale nechápu, jak někdo může zpochybňovat jeho dominanci nejen v současném fotbale, ale v historii fotbalu vůbec. Fotbal v podání Messiho je tryskající genialita, navíc ji dává na odiv téměř v každém zápase. Nikomu neberu jeho názor, ale já se obávám, že lepšího hráče už nikdy neuvidím. Rád se však spletu.
Oblíbený tým?
Nejsem vyhraněným fanouškem žádného klubu, ale dlouhodobě mám rád reprezentační tým Chile, Borussii Dortmund a rád se vždy podívám na Barcelonu. V poslední době však hraje neskutečný fotbal Ajax, to je opravdu TOP.
Vítěz LM?
Přeji spíše Liverpoolu, prohrát třetí velké finále v krátké době by byla určitě rána.
Vítěz EL?
Pro Petra Čecha by jistě bylo krásné a symbolické loučit se s kariérou výhrou ve finále EL s Chelsea. Přeji tedy Arsenalu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.