Pavel Klimpar - Myslím si, že máme kvalitní tým a na hřišti si rozumíme všichni

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

OTÁZKY BYLY POLOŽENY JEŠTĚ PŘED ZÁPASY 24. KOLA, TUDÍŽ ZDE MŮŽETE NAJÍT I OTÁZKU NA JIŽ SEHRANÉ UTKÁNÍ S BÍLOVCEM.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k zasloužené výhře v naší anketě. Jaké máte pocity?
Dobrý den, díky, mám dobrý pocit hlavně z výhry.
Jak na beskydské derby vzpomínáte?
Jsem rád, že jsme tohle vždy vyhrocené derby tentokrát zvládli my, bylo jim co vracet.
Bude Vás výhra v kabině něco stát?
Určitě do kasy něco padne, ale za takové výhry mě to jen těší. (smích)
Již od začátku jste byl favoritem na vítězství v tomto kole, jelikož pět branek v jednom zápase se nepovede dát každý den. Popište nám prosím vstřelené branky.
Nevím jestli favoritem, ale je pravda, že pět branek se málo kdy poštěstí a jsem za ně vděčný celému týmu. První branka byla z penalty po faulu na našeho fantastického stopera Martina, na druhou branku mi pěkně mezi dva hráče do šestnáctky nahrál Jakub Malý a já jsem zakončil po zemi na zadní tyč. Třetí gól mi golmán trošku usnadnil, když při pasu za obranu Romana Vaverky uklouzl a já dával do prázdné. Na čtvrtý gól mi nahrál opět krásnou přihrávkou Oliver Walder z pravé strany pod sebe a já z jedné zakončil k tyči. Pátý gól byla taková třešnička na dortu, když náš výborný brankář Radomír Šimara kopal pětičku, která se dostala až mi do běhu a šel jsem sám na gólmana.
V tabulce střelců jste se odpoutal od dotírajícího jmenovce Pavla Střelce. Nyní máte na kontě již 26 branek. Čekal jste, že jich tolik vstřelíte anebo je to pro Vás stále za očekáváním?
S Pájou Střelcem jsem neustále v kontaktu a hecujeme se před každým zápasem. Je jen otázka času, kdy mě dožene, pokud na to má. (smích)
V posledních zápasech se Frenštátu moc nedařilo. Nejprve přišla bezbranková remíza s Polankou, poté další remíza 2:2 s Hlubinou a následně těsné vítězství 4:3 s posledním Šenovem. Čím to podle Vás bylo?
S Polankou to byl těžký zápas a jsme rádi za remízu. S Hlubinou se nám zápas vůbec nevydařil a se Šenovem to bylo už lepší, ale dělali jsme spoustu individuálních chyb, ale naštěstí nám to vyšlo a vyhráli jsme.
Šest kol před koncem vedete tabulku o pět bodů a postup máte ve svých rukou. Věříte v něj?
Šest kol je ještě moc, ještě když nás čekají těžké zápasy a do konce sezóny se může stát cokoliv, ale rádi bychom udrželi pěti bodový náskok a chtěli postoupit z prvního místa.
Příští zápas Vás čeká s Bílovcem, kde jste dříve také hrál. Ten si na jaře nevede vůbec špatně a zatím stejně jako vy nepoznal hořkost porážky. Budete se na utkání více připravovat než obvykle?
Na Bílovec velice rád vzpomínám, protože jsem tam prožil spoustu let a na zápas jako je tenhle se vždy těším, navíc když tam teď hrají naši dva bývali spoluhráči z Frenštátu tak to bude mít o to větší zápal, ale připravím se na něj jako na každý jiný zápas.
V kolika letech jste začal s fotbalem a jak se dál Vaše kariéra vyvíjela?
S fotbalem jsem začal asi v pěti nebo šesti ve Frenštátě, s Frenštátu jsem šel do zmiňovaného Bílovec, kde jsem byl asi čtyři roky a z Bílovce jsem šel do Baníku, kde jsem byl rok a pak šel do Frýdku Místku. Z Frýdku jsem šel zpátky do Frenštátu a hraji zde do teď. Mezi tím jsem byl ještě v Novém Jičíně a Valašském Meziříčí, ale vždy jen na půl roku. Teď jsem šťastný ve Frenštátě a jsem rád, že se nám daří.
Na který zápas nejraději vzpomínáte a na který byste nejraději zapomněl?
Rád budu samozřejmě vzpomínat na Čeladnou, které jsem dal pět branek a na který bych rád zapomněl, je asi prohra doma s Petrovicema, ten zápas se nám vůbec nevydařil a doufám, že teď je porazíme.
S kým si na hřišti nejvíce rozumíte?
Myslím si, že máme kvalitní tým a na hřišti si rozumíme všichni, ale nejvíc si rozumím s Radimem Špačkem nebo Jakubem Malým, kteří mě nejčastěji vyhledávají při útocích.
Co rád děláte ve volném čase?
Volný čas moc nemám, buď jsem v práci nebo na tréninku (smích)
Kdo je Vašim fotbalovým vzorem a proč?
Můj fotbalový vzor je jednoznačně Zlatan Ibrahimovič, je to hráč který má vše a za to ho obdivuji.
Kterému týmu u nás nebo v zahraničí fandíte?
Mám oblíbené týmy kde hrál Zlatan a těch bylo dost. (smích) Ale jinak fandím Barceloně.
Jaký je Váš největší fotbalový zážitek?
Můj největší zážitek bude teď, když se nám podaří postoupit do Divize, ale to zatím předbíhám.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.