Na každého soupeře se připravujeme stejně, ať je první nebo poslední, říká Radek Šnajdr

Lužná se herně zvedá a spolu s tím přichází i výsledky. Velkou mírou se na tom podílí výbornými výkony Radek Šnajdr, který si zaslouženě řekl o nominaci do sestavy kola, kterou následně ovládl. S klíčovým hráčem Lužné, ale také s fanouškem kladenského hokeje, nyní přinášíme rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V zápase s Kolešovicemi se ti dařilo. Za svůj výkon sis zasloužil nominaci do sestavy kola, kterou jsi následně ovládl. Očekával jsi, že se v ni objevíš?
Abych řekl pravdu, nečekal jsem, že se do sestavy kola dostanu. Povedly se mi nějaké akce a na konci zápasu dát gól z pozice beka. Vyhrálo se, takže spokojenost.
Lužná se zvedá, ale nemůžeme zapomenout na velmi slabý podzim, který se táhl i začátkem jarní části. Čím to bylo?
My jsme měli dobrý vstup do podzimu, vyhráli jsme tři zápasy a asi si mysleli, že to půjde samo. Po debaklu s Olešnou na nás padla deka a nemohli jsme se z toho dostat. Výkony byly špatné, přitom tréninky jsme absolvovali ve slušném počtu.
Nyní to nevyšlo s Lubnou, s lídrem soutěže. Trenér Tomáš Pavlíček ale po zápase neskrýval kritiku k rozhodčím ohledně penaltových zákroků. Jak si viděl tyto momenty svýma očima?
My odehráli výborný zápas a určitě jsme si alespoň bod zasloužili. Penalta proti nám byla hodně přísná a druhý poločas byla jasná ruka v soupeřově vápně, která byla vidět až od hospody (smích) a bohužel nic. Teď už neuděláme nic a jedeme dál.
Další kolo přivítáte doma béčko Zavidova. Budou cílem tři body? Připravujete se na každého soupeře stejně nebo každý týden má svá tréninková specifika?
Určitě chceme vyhrát. Doma se vyhrávat musí a hlavně musíme porážet soupeře pod námi. Chceme se od nich bodově vzdalovat. Na každého soupeře se připravujeme stejně, ať je první nebo poslední.
V zápasech tě můžeme vidět na kraji obrany, v záloze, ale také v útoku. Na jakém postu se ti hraje nejlépe?
Nejlépe se mi hraje v útoku, protože tam hraji od malička. Ale čím je člověk starší, tak se postupně z útoku šoupe více dozadu. Doufám, že do brány se nedostanu (smích).
Kdo táhne tým na hřišti, kdo má hlavní slovo v kabině, kdo je největší manekýn a kdo chodí neustále pozdě?
Na hřišti tým táhne určitě Dan Kopernický, který nic nevypustí a hodně povzbudí. Největší manekýn je Radek Pokorný a pozdě chodí Pepa Špička, i když teď už to trochu zlepšil (smích).
Kdo a kdy tě k fotbalu přivedl?
K fotbalu mě přivedl táta a strejda. Samozřejmě že v Lužné. Začal jsem o trochu později, až v deseti letech.
Kdo je tvým fotbalovým vzorem, koho nejvíce obdivuješ a koho naopak nemůžeš vystát?
Nejvíce asi Kylian Mbappé. Už jen tím, jakou má rychlost a v každé situaci dovede bez problémů zakončit. Nemusím Sergia Ramose už jen pro to, jak hraje zákeřně.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity kromě kopané?
Cyklistika, rád chodím do přírody a občas když mě to chytne, tak rád vařim. Když můžu, tak jedu na hokej na Kladno.
Blíží se nadstavba Fortuna Ligy. Kdo ligu ovládne a kdo nejvyšší českou soutěž opustí?
Myslím, že Slavia už to asi nepustí. A co se týče sestupu, tak Dukla to má už asi jasné a ty ostatní týmy o to ještě zabojují, takže i boje o sestup budou zajímavé.
Hokejové Kladno má za sebou skvělou sezónu a těšit se na něj můžeme v extralize. Ty sám Kladnu fandíš, proč zrovna Rytíři? Jak často navštěvuješ jejich zápasy?
Na Kladno jezdím od malička, navíc jsem tam byl v účení a přirostlo mi to tam k srdci. Jsem moc rád, že se konečně po pěti letech povedl návrat zpět mezi elitu. Zápasy navštěvuji docela často. Doufám, že Kladno bude hrát v extralize důstojnou roli.
Na Rakovnicku se říká, že v Lužné jedí psy. Můžeš toto tvrzení potvrdit nebo vyvrátit?
Vím, že v minulosti to tak bylo, ale teď už možná jen o luženské posvícení (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.