"Hodně důležité bude zlepšit se v dalších zápasech v gólových situacích. Když se nám to podaří, myslím, že se můžeme udržet." ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA Markem Tomou - 18.kolo Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a poměrně obsáhlý rozhovor Vám přináší zde!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak jste se k fotbalu dostal? Hrajete ho již od mala?
Ano, fotbal hraji od dětství. Mám bráchu, dvojče, který vždy obdivoval Blážu a Buffona, jako malí kluci jsme si postavili doma na zahradě bránu a kopal jsem na něj, tam začala naše fotbalová kariéra.
TJ Sokol Lužany jsou Váš mateřský klub? Působil jste i v jiném týmu?
Lužany nejsou mým mateřským klubem. Začínal jsem v žácích na hřišti v Přešticích, ale kvůli neshodám s trenérem jsem přestoupil do Letin. Právě Letiny považuji za mateřský klub, tam jsme oba s bráchou fotbalově vyrostli. V dorostu jsme si společně zahráli v Blovicích a Radkovicích. Za muže pak ve Střížovicích a pak už následovala poslední zastávka v Lužanech.
V zápase se Zdemyslicemi jste vstřelil dvě branky, měl jste nějakou speciální přípravu před zápasem, případně motivaci?
Za dvě vstřelené branky jsem byl nesmírně rád, jen škoda, že nám nepomohly k výhře. Nejen touha po vítězství, která by nás posunula v tabulce právě nad Zdemyslice, ale mojí velkou motivací bylo i to, že několik hráčů soupeře znám z předchozích klubů.
Už jste někdy vstřelil v zápase dvě branky?
Ano, ale je to už dávno. Povedlo se mi to naposledy v dorostu v Radkovicích, vzpomínám, že tenkrát jsme vyhráli proti Losiné 5:2. Takže jsem rád, že se mi po dlouhé době zase zadařilo.
I když se v zápase nevyhrálo, budou Vás tyto zásahy stát něco do klubové kasy?
Myslím, že náš pokladník mi to spočítá. Neustále platím nějaké pokuty, ale za vstřelené góly a ještě výhru v hráči kola zaplatím rád.
Nakonec jste v zápase nezvítězili, a navíc obdrželi šest branek – co si myslíte, že rozhodlo tento zápas a co v něm bylo špatně?
Musím říct, že výsledek rozhodně neodpovídal hře. Bohužel příliš brzy jsme dostali první gól, ale po zbytek zápasu jsme byli aktivnější než soupeř. Myslím, že celkově jsme hráli dobře, vytvořili jsme si několik šancí, chybělo tomu pouze dávat góly, abychom strhli zápas na naši stranu. Bohužel naší slabou stránkou v posledních zápasech je právě špatná koncovka. Zdemyslice měli štěstí, z každé šance dokázali skórovat.
Lužany mají v současné době 20 bodů v tabulce, není tedy zatím úplně jistá záchrana okresního přeboru. Co myslíte, že bude rozhodující ve zbývajících zápasech, aby se v okresním přeboru Lužany bez problému udržely?
Tak to je těžká otázka. Dvacet bodů je málo, budeme to mít ještě hodně těžké. Jak jsem již zmiňoval, nehrajeme špatně, šance máme, ale neproměňujeme je. Takže hodně důležité bude zlepšit se v dalších zápasech v gólových situacích. Když se nám to podaří, myslím, že se můžeme udržet.
Máte nějakého oblíbeného fotbalistu, který je současně Váš fotbalový vzor?
Ano, mám. Již v žácích v Letinech jsem hrál pravého obránce, nosil jsem dlouhé vlasy a dres s číslem 2, protože mým vzorem byl Zdeněk Grygera. On byl a je pro mě pan fotbalista.
Jakému týmu v naší nejvyšší lize fandíte? Jaký je Váš oblíbený evropský tým?
Od dětství fandím jedině „železné“ (teď teda drobet rezavé) Spartě. Z evropských týmů jsem fanouškem Juventusu Turín.
Jak myslíte, že skončí naše nejvyšší liga? Uhájí Slavia Praha první místo před dotahující se Plzní?
Myslím, že o titulu už je rozhodnuto. Slavia hraje pěkný fotbal. První místo a zisk titulu si nenechají vzít.
Myslíte si, že TJ Sokol Blovice uhájí první místo před přibližujícími se Dobřany?
Myslím, že Blovice si také první místo udrží. Mají dobrý tým, který svojí hrou a výsledky přesvědčuje celou sezónu. Sám jsem v Blovicích zažil skvělá fotbalová léta, proto jim to přeji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.