Chybělo mi herní vytížení a chtěl jsem už hrát dospělý fotbal, říká Jiří Batelka

Hráčem devatenáctého kola Moravskoslezské fotbalové ligy se stal mladý hráč Vrchoviny Jiří Batelka, jenž vstřelil svůj první gól v MSFL.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Můžete nám představit vaši dosavadní kariéru?
Tak začínal jsem ve čtyřech letech v mém rodném městečku v Jevíčku. Ve čtrnácti letech jsem se přesunul na dva roky do Svitav, kde jsem se seznámil poprvé s první ligou v žákovské kategorii. Po dvou letech o mě projevil zájem klub z Pardubic, kde jsem strávil čtyři roky a kde jsme měli v našem ročníku 1999 velké úspěchy. Ať už to je třetí místo v U17 a páté místo v U19.
Z jakého důvodu jste se přesunul z Brna do Vrchoviny?
Z Pardubic jsem se přesunul do Brna, kde jsem strávil půl roku a tohle angažmá nebylo vůbec podle mých představ. Nebylo vytížení, které jsem chtěl a ještě par věci. A proto jsem se rozhodl už jít do dospělého fotbalu. S trenérem Zemanem jsme spolu byli v kontaktu už na podzim a tak, když jsem chtěl odejít nebylo moc řešit, kam jít.
Není to pro vás krok zpět?
Určitě to není krok zpět. Jsem mladý a potřebuji zkušenosti s dospělým fotbalem a na to je 3. liga ideální z mého pohledu. Takže si myslím, že tohle angažmá mi muže otevřít naopak dveře k dalším krokům.
Jak byste porovnal tato dvě angažmá?
Obě angažmá mají své pro i proti. V Brně se víc trénuje a je poznat, že je to velký klub oproti Vrchovině. Zase naopak Vrchovina tím, že je to menší klub, tak všichni tady máme kamarádský vztah a to má taky svoje kouzlo. Hlavně je mi sympatické, že se tady ke všem snaží chovat na rovinu.
Jak na vás působí MSFL?
MSFL na mě působí jako velmi kvalitní soutěž. Je to hodně vyrovnané, nikdo nemá nic jistého. Ani postup ani sestup není jasný, takže nikdo si nemůže dovolit vypustit žádný souboj a to přidává hodně na kvalitě. Navíc v téhle lize hrají zkušení fotbalisté, kteří hráli ligu, takže je to pro mě výzva se měřit s takovými hráči.
Jaké jsou vaše fotbalové cíle?
Tak jako asi každý kluk v mém věku bych si chtěl zahrát 1. ligu. A když by bylo ještě něco navíc, tak to by byla už jen ta třešnička.
Jak padl váš první gól v MSFL?
Bylo to hned v první minutě z naši rozehrávky jsme dali dlouhý míč na Matulku, který vybojoval roh. Podařilo se mi odpoutat od soupeře a Zbyťák mi položil balon přímo na hlavu a naštěstí to tam spadlo. Snad to nebylo naposledy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.