ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 16.kolo Zlínský | Krajský přebor - Jakub Juráň pochází z fotbalové rodiny a do Bystřice pod Hostýnem zamířil z třetiligové Viktorie Otrokovice

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, budeš prvním hráčem Bystřice p/H, který v naší anketě vyhrál, co Tě to bude stát v kabině?
Děkuji Vám, ale především největší dík patří těm, co pro mě hlasovali. Opravdu prvním? To jsem ani netušil a jsem za to rád. Kluci v kabině už naznačovali, že to to bude hodně drahé.
Zápas s Brumovem se Ti vydařil, povedlo se Ti dát dvě branky, co jim předcházelo a jak to utkání bylo těžké.
Oba góly padly z rohu, které byly výborně kopnuté, mně už jen stačilo nastavit hlavu. Nicméně celý tým podal výborný výkon, navíc to byl náš první zápas po zimní přestávce a ještě proti Brumovu, jednomu z nejlepších týmů soutěže a musím říct, že jsme jej zvládli dobře, i když to nebylo vůbec jednoduché. Inkasovali jsme jako první a to nikdy není příjemné. Bojovali jsme jeden za druhého, nevypustili souboj a i díky tomu jsme po přestávce zápas otočili. Škoda jen, že jsme vedení neudrželi až do konce. Před zápasem bychom dva body určitě brali.
Posílila nějak Bystřice p/H v zimní pauze a jaké máte ambice v jarní části?
Ano, během zimní přestávky se v kabině protočilo několik hráčů.
V kolika letech jsi začal s fotbalem a ve kterém klubu?
S fotbalem jsem začínal asi v pěti letech na Viktorce v Otrokovicích, kde jsem působil bezmála 20 let až do minulé zimy.
Jaká byla dále Tvá hráčcká kariéra? Proč teď působíš v bystřickém celku?
V mé dosavadní hráčské kariéře jsem vystřídal pouze dva kluby a to Otrokovice a Bystřici. Do Bystřice jsem přišel na hostování loni v zimě po nepovedené zimní přípravě v Otrokovicích a také z důvodu, že už jsem potřeboval změnu.
Vím, že pocházíš z fotbalové rodiny, taťka je fotbalovým trenérem a bratr Adam chytá v Malenovicích, sledují bedlivě Tvoje výkony a Ty naopak jejich?
To je pravda. Taťka se po angažmá v Tečovicích dohodl na Březnici, kde trénuje ženy, mimochodem i moji přítelkyni a brácha, to je stálice malenovického fotbalu. Výsledky sledujeme navzájem a vždy, když se s rodinami někde sejdeme, tak se bavíme o fotbale...
Na které trenéry nejraději vzpomínáš?
Řekl bych, že vyloženě oblíbeného trenéra nemám. S žádným jsem za celou dobu neměl jakýkoliv problém.
Co říkáš na dosavadní tabulku Krajského přeboru, kdo podle Tebe postoupí do rozšířené Divize a komu připadne Černý Petr?
Myslím, že je ještě předčasné dělat nějaké závěry. Teprve začala jarní část a ve hře je ještě hodně bodů, takže stát se může opravdu cokoliv.
Co říkáš na jarní výkony fotbalistů Zlína a na utkání reprezentace v Anglii a s Brazílií?
Všichni co sledují fotbal ve Zlíně, ví, že jara posledních několika sezón jsou „prokletá“. Byl bych samozřejmě rád, kdyby navazovali na podzimní výkony, ale to je bohužel fotbal. Naší repre jsem samozřejmě sledoval. Abych byl upřímný, s Anglií jsem klukům moc velké šance nedával. Anglie je od loňského Mistrovství světa ve skvělé formě, což také potvrdila i proti nám. Naopak s Brazílií jsem v nějaký ten úspěch věřil, alespoň v podobě bodu, i když to byl jen přátelák.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.