Největším cestovatelem z týmu je paradoxně náš pokladník, říká hráč kola Jan Novák

Vítězem hlasovací soutěže hráč kola se stal Jan Novák – Spartak Žebrák. Nyní vám s ním přinášíme rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v naší anketě. V zápase proti Trubínu jste jasně vyhráli. Byl to jednoznačný zápas? Sám jste vstřelil dvě branky během čtyř minut. Myslel jste po druhém gólu na hattrick? Který gól byl hezčí? Popište nám ho.
Moc Vám děkuji! Do zápasu s Trubínem jsme po předchozím špatném výkonu šli hodně odhodlaně. Trenér provedl několik taktických změn, které měli jak se ukázalo perfektní dopad. Zápas z naší strany začal opět agresivně a byla cítit velká chuť po zisku plného počtu bodů. Od prvních minut jsme Trubín zatlačili a hru měli celou dobu ve své režii, takže ano, dovolím si tvrdit, že jednoznačný a naprosto zasloužený. Abych byl upřímný, po gólech mě ani hattrick nenapadl, ale nebylo k němu daleko. První šanci jsem nepochopitelně poslal mimo branku a na konci zápasu proti povedené střele dobře zasáhl hostující golman. Oba góly měli hodně společného – připravil mi je spoluhráč. U prvního jsme s Honzou Lukešem šli sami na golmana, Honza mi nezištně přihrál před prázdnou branku, kam jsem uklidil podél vybíhajícího Váci. Před druhým gólem daleko za vápnem napřáhl Adam Vokáč a na branku vyslal slušnou pumelici. Já jen čekal, kam to brankář vyrazí (věděl jsem, že tohle v rukou neudrží). Vyboxovaný míč jsem ze vzduchu zpracoval a s razancí vrátil do sítě. Druhý byl asi z celkového pohledu hezčí.
Momentálně jste druzí, jaká je podle vás asi tak šance dohonit zatím suverénní Tlustici?
Jelikož nás do přestávky čekají poslední tři zápasy a rozdíl je 7 bodů, tak nyní dle mého nulová. Co bude na jaře, se teprve ukáže. My se soustředíme na svou hru, kterou po nás trenér vyžaduje. Máme asi nejmladší tým v okrese (krom drobných výjimek (úsměv)) a ještě si toho u nás musí spoustu sednout. Budoucnost tu ale pro žebrácký fotbal vidím obrovskou. Tlustici jsem viděl hrát jen při našem vzájemném zápase, kde jsme bohužel dostali smolný gól, ale nijak nás Tlustice rozhodně nepřehrála. Nečekal jsem, že bude takhle suverénní, ale dávají dost gólů a inkasují minimálně. Proto takové jednoznačné postavení v tabulce.
V 5. kole jste hráli proti týmu, ve kterém jste působil – TJ Broumy. Vyhráli jste jasně 7:2, branku jste sice nevstřelil, ale kdyby ano, slavil byste ji?
V Broumech jsem hrál několik let, byla tam super parta a odnesl jsem si hodně zážitků. Do Žebráku jsem odešel z důvodu, že jsem se chtěl fotbalem opět bavit a užívat si ho, což se naštěstí vrchovatě naplnilo. Přestup dopadl jen díky kroku, který pro mě udělal Honza Kopic. V Broumech nebyl po zranění golman, takže se Honza rozhodl, že když mě pustí, půjde jim na oplátku chytat. Chtěl jsem mu za tuto obětavost něco do sítě poslat, ale bohužel je lepší golman, než já střelec a tak mě vychytal. (smích)
V jakých týmech jste dále působil?
Od malička jsem hrál tenis, k fotbalu jsem se dostal spíše shodou okolností a náhody díky tátovi až v 17 letech, takže to nebude seznam jak u ostatních. Začal jsem v Praze v Rapidu Malešice, kde se nám povedl vykopat z 1.A třídy Pražský přebor. Po několika letech proběhlo stěhování do Broum, takže i změna týmu. Nyní Spartak Žebrák.
Kde nejraději nastupujete a jaké nosíte číslo na dresu?
Dříve jsem střídal nejčastěji stopera s útočníkem – obojí má něco do sebe a je naprosto odlišné. Vzhledem ke svému věku v týmu jsem si nemohl vybírat a byl jsem rád, že vůbec nějaké zbylo. Nikdo nechtěl číslo 3. (smích)
Kdybyste měl 10 pokusů trefit břevno z velkého vápna, kolikrát byste to asi tak trefil?
Posunul bych si přenosku trošku blíž a snad alespoň 3x. (smích)
Mini dotazník Jana Nováka:
Nejukecanější hráč v týmu?
Myslím, že to je jediná má přednost, kvůli které mě sem chtěli přetáhnout, takže snad já (rád bych tu ještě chvilku zůstal – alespoň do zimních výběhů). (smích)
Největší lajdák v týmu?
Sešla se tu neuvěřitelná parta a nikdo nemá dle mého na lajdáctví myšlenky. Všichni na tréninku makáme a hlavně je vidět, jak si to tu užíváme.
Hráč s nejlepší kopací technikou?
Adam Vokáč
Největší cestovatel z vašeho týmu po světě?
Řekl bych, že kapitán Aleš Procházka. Paradox je, že je to zároveň náš pokladník.
Největší pivař v týmu?
Kdyby směřovala otázka na Rum cola, Red Bull vodka, nebo zelená, to bych věděl přesně, ale co se týká pivařů, mohl by to být Tomáš Kuník + kompletní vedení, které chodí na všechny tréninky a většinou si na žízeň dají. (smích)

Autor: Tomáš Štveráček

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.