David Řehulka - Zážitek je pro mě každý vyhraný zápas

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Jaké máte pocity?
Děkuji, jsem rád, že když už jsem se dostal do sestavy kola, tak jsem ji s troškou toho štěstíčka a menší facebookové kampaně vyhrál.
Jako premiérový vítěz Březové to asi budete mít pořádně drahé. Na co se můžou kluci těšit v kabině?
Doufám, že zase tak moc drahé to nebude, ale určitě něco přinesu.
Jak jste se dokázali nakopnout na zápas s Vávrovicemi, když vám minulý týden takřka uteklo vítězství mezi prsty?
Ani bych neřekl, že jsme se nějak nakopli či nahecovali, ale měli jsme štěstí, že jsme dali o branku víc než soupeř (proti Jakartovicím to bylo naopak a mrzí nás, že to neskončilo alespoň remízou).
Vraťme se ještě k sobotnímu zápasu. Jaký měl průběh?
Zpočátku to bylo nepřesné z obou stran, pak kolem dvacáté minuty padly rychle dvě branky (po jedné na každé straně), ale Vávrovice o něco lépe kombinovaly. Na začátku druhé půle jsme přidali druhý gól a už jsme to pak ukopali.
Vávrovice do zápasu vstupovaly jako papírový favorit. Kde se zápas lámal, a kde hledat příčiny vaší výhry?
Zlomil se asi tím, že domácí neproměňovali šance, které měli, ale neřekl bych, že kromě Minervy (Slavia Opava) je někdo velký favorit.
Sám jste v utkání vstřelil dva góly. Zkuste si vzpomenout, jakým způsobem padly?
První po nadýchaném centru z nepřímého kopu od kapitána Šustka, kdy jsem si naběhl z pravé strany a z voleje jsem asi překvapil brankáře, a trefil jsem k zadní tyči. Druhý byl po samostatném úniku, kdy opět Šustek poslal výborný pas za obranu, a já jsem brankáři nasadil housle, i když jsem mířil na zadní tyč…
Měl jste nějaké příležitosti na zkompletování hattricku? Proč to nevyšlo?
Těsně po první brance jsem se dostal k odraženému balonu v šestnáctce, ale mou následnou střelu obránci zablokovali. Těsně před druhým gólem jsem měl taky pěknou šanci, ale technická střela levačkou nevyšla. Po druhém zásahu jsem se už do šance neprobil.
Jste docela sváteční střelec. Zkusíte zapátrat v paměti, kdy se vám podařil podobný kousek?
Nikdy (hraju teprve 2 sezony). Dal jsem jeden gól z penalty ještě za Větřkovice a pak dvě branky Štítině minulou sezonu (ale jednu na podzim a jednu na jaře).
Příští kolo vás čekají Stěbořice, které proti předpokladům nejsou tak suverénní jako na jaře. S jakou taktikou byste je chtěli zaskočit, abyste se na konci radovali z výhry?
Jako vždy hrajeme na kapitána Šustka, který rozdává balony, anebo se snažíme kolmicemi vyslat rychlé hráče. A samozřejmě hrát dobře zezadu, to je důležité, zvlášť když nedáváme tolik branek.
Březová po loňském šestém místu určitě měla větší očekávání. Jak jste zatím spokojen s probíhající sezónou?
Tady bych chtěl poopravit, že jsme skončili dokonce pátí (měli jsme lepší vzájemné zápasy s Vřesinou i Litultovicemi). Jinak zatím spokojeni nejsme, protože celkově hrajeme hůře a ztratili jsme zbytečně několik bodů, takže jaro bude ještě těžké z hlediska záchranářských bojů.
Čím si vysvětlujete, že se vám nedaří podle představ? Přeci jen kádr nedoznal nějakých výraznějších změn.
Nevím, odešel jen Jiří Lichovník, i když možná právě jeho góly a solidní hra nám chybí. A nezvládáme dobře rozehrané zápasy dotáhnout do vítězného konce.
Letos jste už získali tři červené karty. Kde hledat problémy této nedisciplinovanosti?
Ty první dvě byli tuším po dvou žlutých, kdy ty druhé žluté fauly zastavily brejk či šanci soupeře, takže se to dalo pochopit, ale ta z Píště byla zbytečná, zvlášť,když hrajeme téměř každý zápas ve 12 lidech.
Zatím jste vsítili pouhých 15 branek. Jak zapracovat na zkvalitnění ofenzivy?
To je problém, máme jen 2 gólové hráče (Martin Šuhajík a Tomáš Křenek), ostatní se trefují jen sporadicky a také nejsme schopni dál gól z rohu nebo ze standardek. Asi musíme více trénovat nebo koupit posilu...
Ve kterých zápasech jste podle vás ztratily zbytečně body?
Myslím, že z našich 4 venkovních remíz 1:1, měli dvě skončit výhrou (třeba ve Služovicích první poločas jsme měli dát 2 až 3 branky, pak je ale pravda, že v druhém zaslouženě vyrovnali, i Píšť herně hraje slabě, a i v Litultovicích jsme hráli dobře, v závěru jsme mohli dát branku na 2:1, s Jakartovicemi jsme taky měli uhrát aspoň bod,a i s Dobroslavicemi mě mrzí porážka 3:1, když jsem měl šanci na stav 2:1, ale tam jsem střelecky selhal…)
Pojďme k vám. V kolika letech jste začal svou kariéru?
Já hrál v mladších žacích pár sezon v Minervě a pak v Kaučuku (jelikož jsme bydleli v Opavě), ale cca ve 13 letech jsem přestal hrát velký fotbal.
Jaký potom nabrala směr?
V roce 2015 jsme koupili domeček v Březové, a já měl pár známých v sousedních Větřkovicích, kteří mě ukecali, a já za ně začal hrát jarní část 2017, i když se hrálo na chvostu tabulky.
Loni jste přestoupil z Větřkovic do Březové. Jaký byl důvod?
Důvod byl jednoduchý - ve Větřkovicích nebyli hráči, kteří by pravidelně chodili (2x byly kontumace za to, že jsme nedorazili na zápas), a i tamější vedení do poslední chvíle váhalo, zda se přihlásí do soutěže. Nakonec tak sice učinili, ale až po řádném termínu, a já přislíbil Jiřímu Lichovníkovi přestup do Březové.
Jaký je váš největší fotbalový zážitek?
Z dětství určitě legendární výhra Opavy nad Spartou a i nad Plzní v poháru (podzim 2016). Pak samozřejmě každý zápas, který vyhrajeme, zvlášť když vstřelím branku.
Vím o vás, že jste hasič. Byl to váš dětský sen, nebo jak jste se k tomuto zaměstnání dostal a jak moc vás práce baví?
Samozřejmě, že mě to baví, i když jako dětský sen jsem toto povolání úplně neměl. Nejdřív jsem sloužil v Ostravě a nyní přes rok na stanici ve Vítkově, kde je dobrá parta a mám to jen 10 km od Březové.
Viděl jsem na vašem facebooku, že rád rybaříte. Jakým největším úlovkem se můžete pochlubit?
Nemám žádné velké úlovky (občas nějaká štika kolem 80 cm), spíše mě baví spousta zážitků, které jsem nasbíral.
Jak se těšíte na zimní přestávku a jak se budete udržovat v kondici?
Těším se na běžky a trochu zklidnění po letním a podzimním shonu. Když to jde tak jezdím do práce na kole, a pokud mě pustí manželka a malé dítě, tak se proběhneme s fenečkou (pes) do hospůdky a samozřejmě předpokládám, že jedenkrát týdně budeme mít trénink + soustředění.
Blíží se Vánoce. Jste ten, co dárky kupuje v předstihu nebo je kupujete až na poslední chvíli?
Zatím to neřeším, spíš ještě makám na práci kolem domu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.