ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 9.kolo Zlínský | Krajský přebor , 2018-2019 - Lukáš Batík pracuje jako bankéř a zatím s postupem Skaštic do rozšířené Divize příliš nepočítá

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, utkání v Juřince bylo hodně divoké, padlo sedm branek, jak tedy vypadalo?
Děkuji, je to pro mě velké překvapení. V Juřince jsme vedli po pěkných akcích 2:0. Vedení mohlo být do poločasu ještě větší, ale bohužel jsme naopak po jedné standardce inkasovali. Druhá půlka byla vyrovnanější, domácí bojovali a hnali se za vyrovnáním. My jsme naopak mohli vstřelit z velkých šancí další góly – nejprve jsem já přestřelil z úrovně penalty branku, o chvíli později Zdeňa Konečník běžel sám na brankáře, ale bohužel těsně minul branku. Poté domácí srovnali opět se standardky. I za stavu 2:2 jsem však stále věřil, že zvládneme dát gól a odvezeme si plný počet bodů. To se podařilo nakonec hned dvakrát a odjížděli jsme z Juřinky spokojení.
Jak hodnotíš Vaše dosavadní postavení v tabulce, asi je nad očekávání? Je velký rozdíl mezi 1.A třídou a KP?
Zatím jsme velmi spokojení, může nás mrzet pouze zápas v Holešově, kde jsme sahali minimálně po bodu. Snad se bude dařit i nadále. Rozdíl vnímám především v tom, že týmy jsou fotbalovější a technicky vyspělejší. A možná vidím rozdíl i v tom, že v KP chtějí proti nám týmy hrát fotbal, v 1.A většina bránila a čekala s čím přijdeme my.
O víkendu hostíte Luhačovice, ty mají famózní formu, podaří se Vám je zastavit a co čekáš od tohoto duelu?
Na zápas s Luhačovicemi se moc těšíme, hráli jsme s nimi poslední dva roky generálku vždy před jarní částí sezóny a byly to pokaždé zajímavé zápasy. Hodně kluků tam prošlo Zlínem a navíc v týmu působí zkušení matadoři Broňa Červenka s Davidem Hubáčkem o jejíchž zkušenostech se nemusíme bavit. I přesto věřím, že nic nedáme zadarmo a minimálně bod uhrajeme. Luhačovice jsou, podle mého názoru, favoritem letošního ročníku.
Ve Vašem týmu se střelecky daří Zdeňkovi Konečníkovi, jak bys popsal tohoto hráče?
Kony je výjimečný hráč. To co předvádí na hřišti je neuvěřitelné. Je velká škoda, že ho dříve postihlo několik zranění, které mu znemožnily dál hrát fotbal na profesionální úrovni. Myslím si, že by jinak hrál minimálně na úrovní naší nejvyšší fotbalové ligy. Fotbalem žije i mimo hřiště, je rodák ze Skaštic, takže tomu dává úplně vše. Navíc je to můj velký kamarád, trávíme spolu s rodinami i volný čas. Chodili jsme spolu už na základní školu a především on byl hlavním důvodem, proč jsem do Skaštic před časem přišel.
Jaké je zázemí a podmínky pro fotbal ve Skašticích, přeci je to jen malá obec?
Máte pravdu, Skaštice jsou malou obcí u Kroměříže, ale o to příjemnější je zde fotbalová atmosféra. Fotbalem zde žije prakticky každý. Máme skvělou partu, trénujeme vždy společně i s B týmem. Pravidelně se scházíme na trénink v počtu okolo 20 lidí a více. Nikdo se nad nikým nepovyšuje, jsme prostě jeden tým a táhneme za jeden provaz. Vše je navíc umocněno výbornou přípravou trenérů Romana Koleniče a Lukina Motala. To vše je důvod, proč jsme na hřišti v pohodě a daří se.
Kde začala Tvoje fotbalová kariéra a jak dále pokračovala?
S fotbalem jsem začal jako malý kluk ve Zlíně, kde jsem vydržel až do dorosteneckého věku. Poté jsem prošel například Viktorkou Otrokovice, Lůžkovicemi, několik let jsem hrával v Jaroslavicích, odkud pocházím a mám zde stále kamarády.
Na které trenéry a také spoluhráče rád vzpomínáš?
Spoluhráčů je hodně, nejde ani jmenovat všechny, například jsou to Pavel Švach, Michal Podéšť, Šimon Polách nebo Jirka Červenka z Jaroslavic, z Lůžkovic bych jmenoval kluky Zdeňka Polepila nebo Kubu Ronzu. Z trenérů jsou to pak pan Kolenič st., pan Borýsek, pan Malota nebo určitě Jarda „máma“ Novotný.
Jaké je Tvé zaměstnání a jaké máš záliby?
Pracuji několik let jako bankéř v jedné velké české bance. Mezi záliby, samozřejmě kromě fotbalu, patří především golf, který mě hodně baví. Většinu volného času, kterého však není moc, trávím nejraději s rodinou a mými syny Tomem a Ondrou. Hlavně starší Tomáš už začíná s fotbalem, tak jsem moc rád, že ho fotbal baví.
Letos se rozšiřuje Divize, je to správný krok a myslíš si, že i Skaštice mohou postoupit?
Pokud se skutečně bude divize rozšiřovat, myslím si, že je to správný krok. Dnes mančafty musí za svými zápasy hodně cestovat a vím, že i z toho důvodu nechtěli některé týmy dříve z KP postupovat. Pokud by došlo k reorganizaci skupin divizí, fotbalu to může pomoci. Vzdálenosti se zmenší a bude více zajímavých utkání. Nechci se vůbec však pouštět do spekulací, zda Skaštice mohou nebo nemohou postoupit. Máme odehraných teprve osm zápasů. Chceme si hlavně každý zápas užít a hrát jako doposud. Co bude na konci sezóny, to se teprve uvidí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.