Hráč 2. kola Filip Němec: Mám rád Ronalda, ten jak na sobě maká a nikdy nemá dost, to je neuveřitelný.

Hlasování o hráče druhého kola plzeňské I. A třídy ovládl suverénně zadák Meclova Filip Němec. Talentovaný útočník, který prošel například Sokolovem nebo kluby z Německa, se před sezonu vrátil do plzeňského kraje z Karlových Varů. V hlasování na našem webu dostal Němec přes 60 procent všech příchozích hlasů a my ho proto vyzpovídali v novém rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
O víkendu jste v I. A třídě řádil, když jste si v zápase proti B-týmu Rokycan připsal dva góly a asistenci. Popište Váš první zásah.
První gól padl strašně rychle. Viděl jsem, že Kopy (Radek Kopperberg, poznámka redakce) bude centrovat, riskl jsem přední tyč a vyšlo to...
A druhý gól?
Druhý gól vlastně taky padl ze začátku utkání. Tam utekl Číža (Čižikov Jevgenij, poznámka redakce), předal mi to a já šel skoro sám na bránu.
Sledoval jste hlasování o hráče kola na našem webu? Soupeře jste doslova převálcoval.
Věděl jsem, že jsem v sestavě kole, každýho hráče tohle potěší a kdo říká že ne, tak kecá.
Prošel jste několika kluby nejen v Česku. Jste takový světoběžník?
Vlastně takový světoběžník nejsem, ale máte pravdu, že jsem prošel dost klubů.
Kam přijdete, tam střílíte branky. Hrál jste odjakživa na pozici útočníka?
Ne, začínal jsem vlastně v bráně, pak na stoperu, pak jsem se dostal přes krajní zálohu až do útoku. Útok nehraju dlouho, vlastně pár sezón, ale padá mi to tam, proto mě tam trenéři asi dávají. Dobře pro mě, tam se tolik neběhá
Kde Vás fotbalově vychovali?
Vychovali mě v Buldocích v Karlových Varech. Dneska je to Slavia Karlovy Vary.
A od koho ze slavných útočníků se učíte? Kdo je Vaším vzorem?
Dneska je to těžký, je tolik skvělých hráčů, třeba teď ty mladý jako je Mbappé. Ale je fakt, že mám rád Cristiana Ronalda. Ten jak na sobě maká a nikdy nemá dost, to je neuvěřitelný.
Nějakou dobu jste hrál fotbal v Německu. Popište rozdíly oproti českým soutěžím.
Nehrál jsem tam bůh ví jakou soutěž, takže nemůžu až tak soudit. Ale je fakt, že to tam žerou o něco víc. Každej zápas je tam svátek, ať jste v první nebo v pralesní lize.
Proč jste se před sezonou vrátil zrovna do Meclova?
Je to srdeční záležitost, a to přes vedení až po kluky v kabině. Mám to trošku z ruky, ale i s přítelkyní jsme se domluvili. Mám tady rodinu, můžu tu po zápase přespat. Jsem rád, že jsem tady a můžu Meclovu pomoc.
Po dvou kolech jste v tabulce třetí o skóre. Jaká je v týmu nálada?
Nálada je samozřejmě skvělá. Ale je to jen začátek, musíme stát nohama na zemi, krize určitě přijde, tam teprv ukážeme jaká jsme parta...
A s jakým cílem jdete do sezony? Chcete postoupit?
Tak znova, musíme stát nohama na zemi. Cíl je jasnej, udržet se.
Nyní Vaše fotbalové sny. Kde byste si ještě rád zahrál?
Kdyby jste se mě zeptal tak před šesti sedmi lety, řeknu Vám, že bych si ještě chtěl zahrát ligu. Dneska už osobní cile nemám. Teď je mým cílem pomoc Meclovu udělat co nejlepší výsledek v 1.A třídě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.