Nervózní jsem pouze do té doby, než se postavím mezi tři tyče, říká chlumecký gólman Ladislav Kukal

Hráčem devětadvacátého kola se stal chlumecký gólman Ladislav Kukal, který udržel čisté konto jak během devadesátiminutové hrací doby, tak během penaltovému rozstřelu. I díky němu tak Chlumec vybojoval proti hradecké Slavii dva bod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Po bezgólovém zápase jste v posledním kole porazili hradeckou Slavii v penaltovém rozstřelu. Jak jako brankář hodnotíte průběh zápasu. Byl jste nervózní, že jediný inkasovaný gól by mohl rozhodnout?
Průběh zápasu byl velice vyrovnaný, Slavie si vytvořila ze začátku utkání obrovskou šanci, kterou neproměnila, poté jsme chtěli odpovědět, ale odmávané ofsajdy nás nepustily do větších šancí. Druhý poločas byl opět velice vyrovnaný, a tak se rozhodovalo až na penalty, které jsme zvládli na výbornou. Nervózní jsem pouze před zápasem, když se postavím mezi tři tyče, tak nervozita opadne a věnuji se pouze hře.
V penaltovém rozstřelu jste udržel čisté konto. Věděl jste, kam střelci Slavie penalty kopou?
U penalt nikdy nevíte, kam hráči míč umístí, takže jsem tipoval a tipoval jsem úspěšně.
Celou svoji kariéru chytáte v Chlumci. Nikdy jste neměl nabídku nebo jste sám neplánoval změnit působiště?
Ano, celý svůj život chytám pouze za Chlumec. Nabídky jsou, ale ne nijak zajímavé, abych měnil působiště a zvykal si na nové prostředí.
Sezonu jste zakončili už ve čtvrtek, kdy jste porazili Jaroměř 4:1. Do tohoto zápasu jste nezasáhl, je ale složitější hledat v posledních utkáních sezony motivaci, když se postavení v tabulce nijak zásadně nemění?
Motivace je vždy a pokaždé chceme vyhrát, což se nám proti Jaroměři podařilo a Petr Černohlávek (golman FK Chlumec) tak ukončil svoji kariéru výhrou, za což sem velice rád a chtěl bych mu poděkovat za vše, co pro mě a tým udělal, bude nám moc chybět.
Je pro vás letní pauza úplnou přestávkou od fotbalu?
Letní pauza pro mě určitě přestávkou od fotbalu není, pořád je co zlepšovat, proto se připravuji individuálně a poté letní přípravou s FK Chlumec. Už se nemohu dočkat, až odstartuje začátek nové sezóny, kdy první zápas hrajeme proti RMSK Nový Bydžov v čele s našim - teď už bývalým vynikajícím trenérem Petrem Průchou, kterému chci také za celý oddíl ještě jednou poděkovat za výborně odvedenou práci a skvělou sezónu v FK Chlumec n/C.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.