Hráč 25. kola Ladislav Novák: Poslal jsem to half-volejem do šibenice!

Nejužitečnějším hráčem 25. kola byl zvolen zkušený středopolař Řepína Ladislav Novák (34). Na naše otázky odpovídal viditelně dobře naladěn, a tak se můžete dozvědět o jeho krásné vítězné brance, fotbalovém vzoru i o peripetiích, které na něj občas při zápasech čekají...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluju ke zvolení hráčem kola. Jak se ti proti Vysoké hrálo?
Díky tobě a všem co mi poslali hlasy. Především předpokládám spoluhráčům, kteří si nemohli odpustit příležitost získání příspěvku do týmové kasy (smích). Proti Vysoké se mi poslední dobou daří a i díky počasí, které v době zápasu bylo, se mi hrálo dobře. A jelikož má nominace vyústila ve vítězství, tak to bylo i vidět (smích)!
Těšil ses na tohle derby víc než na jiné zápasy?
Těším se na každý zápas! Pravda, na některé trochu víc - především proti týmům, se kterými jsme se utkávali v I. B třídě, nebo pokud v soupeřově týmu působí někdo, koho znám víc.
V 60. minutě se ti podařilo zvýšit na 2:0. Mohl bys popsat svůj gól?
Už chvíli předtím jsem měl šanci, kterou mi brankař Vysoké špičkou nohy vytáhl na roh. Roh byl i na počátku mého gólu. Vráťa Labuť ho zahrál na zadní tyč, odkud obránce míč odhlavičkoval k hranici velkého vápna a já ho pravačkou half-volejem poslal do šibenice.
Jak probíhal závěr zápasu po soupeřově snížení? Dařilo se vám zkušeně hlídat skóre?
Závěr byl dost hektický. Víme, čeho jsme schopni. Neřekl bych tedy, že jsme zkušeně hlídali skóre, ale že jsme 3 body vybojovali.
Vraťme se na začátek sezóny, kdy se vám po sestupu vůbec nedařilo. Čemu to zpětně přisuzuješ?
Je pravda, že start sezóny byl tragický a všechno se nám to vrací v chybějících bodech. Myslím, že to bylo ve více faktorech - ať už to byla lehkovážnost některých z nás, nebo i nezkušenost a nedostatečná kvalita hráčů, kteří nahradili ty, kterým se nechtělo hrát nižší než krajskou soutěž a využili tak nabídek hrát jinde nebo kariéru ukončili úplně. V poslední řadě bych řekl, že nám chybělo i tzv. štěstíčko při využívání gólových příležitostí, což je disciplína, která nás trápí dodnes…
Co se změnilo v zimní přestávce, že jste najednou začali vyhrávat?
V zimě se změnil především náš přístup, ale už druhá polovina podzimní části ukázala, že by to nemuselo být beznadějné…
V příštím kole jedete k dalšímu důležitému zápasu do Veltrus. Co od něj očekáváš?
Abych byl upřímný, očekávám boj a tři body pro nás!
Kolik bodů bude podle tebe potřeba na záchranu?
Vzhledem k losu, kdy se v posledních pěti kolech utkáme s Veltrusy a následně nás čekají čtyři týmy z první sedmičky, věřím v zisk minimálně šesti bodů, které by mohly záchranu znamenat.
Situace je velmi vyrovnaná i na čele tabulky. Který ze dvou vedoucích týmů tipuješ na celkového vítěze?
Přiznám se, že čelo moc nesleduji - tuto část tabulky jsem si pořádně prohlédl až při odpovědi na předešlou otázku a při zjišťování pozic našich soupeřů. Podle podzimního vzájemného utkání (na jaře jsem neměl příležitost je vidět hrát), bych tipoval Všestudy. Ale z pohledu areálu bych postup více přál Vojkovicím.
Ty na Řepíně působíš vlastně už šestým rokem. Chystáš se tady už dokončit kariéru?
To už je šest let? Vždycky jsem si myslel, že kariéru ukončím tam, kde jsem s fotbalem začal, tedy v Kropáčově Vrutici. Věci se ale sešly tak, že jsem odešel. Podle všeho to vypadá, že odpověď na tvou otázku je ano.
Možná je to trochu nepříjemná otázka, ale nemohu se nezeptat na tvůj handicap. Co se ti přihodilo a omezuje tě nějak při hře?
Nepříjemná otázka to bývala, když jsem byl mladý, ale postupem času si člověk zvykne. Jeden čas jsem vymýšlel různé nesmyslné úrazy, ale pravda je taková, že jsem se bez pravého předloktí narodil. Což si myslím je ta lepší varianta, než o končetinu, jakoukoli, přijít třeba ve dvaceti. Člověk se s tím jinak učí žít. Omezuje mě to při hře na kytaru, na kterou jsem chtěl balit holky (smích). Předpokládám ale, že hrou máš na mysli fotbal a při tom mě můj handicap neomezuje, i když... několikrát se stalo, že mi rozhodčí zakázal vhazovat aut!
Máš nějaký fotbalový vzor?
Jsem už starší, takže nikdo ze současných hráčů. Vždy jsem fandil AC Milán, a tak mými oblíbenými hráči jsou především hráči, kteří tímto klubem prošli: Patrick Kluivert, George Weah, Marco Van Basten, Ruud Gullit, Kaká, Ronaldinho. Ale úplně nejvíc pro mě je Clarence Seedorf - malej, ne úplně hubenej... (smích).
Co pro tebe fotbal znamená?
Fotbal pro mě znamená hodně. Fotbalu se věnuji od šesti let a díky fotbalu jsem poznal spoustu míst a lidí a spousta lidí zná mě. Je to relax a dokážu při něm, ať už na tréninku nebo při zápase, vypnout a na pár hodin se zbavit starostí. I když výsledky někdy přinesou starosti jiné…

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.