Rodinné derby s Doubravníkem nedopadlo nejlépe, říká Tomáš Plocek

Je mi 19 let. Od narození žijí v Rokytně a od loňského podzimu nastupuji na pozici levého obránce v nedalekých Vlachovicích. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k vítězství v anketě Hráč kola. Kdy a kde jste začal s fotbalem?
S fotbalem jsem začal již v mládí, vzhledem k tomu, že můj táta byl trenér, bylo tak nějak jasné, co bude mou hlavní zálibou. Hraní fotbalu na zahradě jsem zhruba v šesti letech vyměnil za klub SFK Vrchovina, kde jsem působil jak v přípravce, tak v žácích. Poté jsem se rozhodl takzvaně pověsit kopačky na hřebík, ale po čase se mě po fotbale zastesklo a po menším přemlouvání jsem začal opět kopat a to za tým FC Vlachovice.
Kterými kluby jste dále prošel ve své kariéře?
V mládežnických kategoriích jsem hrál za SFK Vrchovina a momentálně nastupuji v klubu FC Vlachovice.
Dosáhl jste ve fotbale nějakých zajímavých úspěchů?
Jako malý úspěch lze považovat náš postup s mladšími žáky SFK Vrchovina z krajského přeboru do divize v roce 2010.
Jak hodnotíte váš víkendový zápas a váš výkon v tomto utkání?
Do zápasu jsme šli s opravdu velkým nadšením, náš cíl byl jasný, porazit Štěpánov a posunout se v tabulce. Naše hra byla od začátku dle mého názoru velmi dobrá, přes vyrovnaný začátek jsme se po prvních gólech uklidnili, kontrolovali hru a nepustili soupeře do žádných větších šancí. Postupně jsme přidávali branku za brankou. Byl jsem rád, že i mě z pozice obránce se zadařilo přispět jedním gólem ke sladkému vítězství. Po vybojovaném míči jsem zkusil svoji šanci, šel jsem sám na brankáře a tento tah mi vyšel, to mě nakoplo a snažil jsem se dál být produktivní.
S kým hrajete tento víkend a co očekáváte od zápasu?
Tento víkend nás čeká favorizovaná Polnička, ačkoliv je tento tým silným soupeřem, věřím ve výhru a v možném postupu skrz tabulkou, jsem totiž zastánce toho, že se nemá nic předem vzdávat a že je potřeba jít si za svým cílem.
Jak proběhla zimní příprava ve vašem klubu?
Zimní přípravu jsme pojali spíše individuálně, já osobně jsem se snažil provozovat ostatní zimní sporty, ale občas jsme se sešli i v tělocvičně a měli trénink.
Co očekáváte od zbytku této sezóny?
Doufám, že se mi podaří vstřelit ještě nějaký gól a také, že se nám zadaří vystoupat v tabulce ještě kousek výš.
Kdo je váš nejoblíbenější spoluhráč ve vašem týmu?
Nejoblíbenější spoluhráče nelze jen tak určit, hrajeme jako tým. Především jsem ale rád, že máme skvělý kolektiv a užijeme si i spoustu srandy.
Na který zápas v sezóně se nejvíce těšíte?
Těšil jsem se nejvíce na již proběhlý zápas a to s týmem FK Doubravník, jelikož zde hraje bratranec a spoustu mých známých, tak jsem toto utkání považoval za menší rodinné derby, bohužel pro nás ne zcela se šťastným koncem.
Máte nějaký oblíbený tým či hráče?
Můj oblíbený tým je Bayern Mnichov, libí se mi styl jejich hry. Konkrétního oblíbeného hráče asi nemám, krom parodie na některé hráče v podobě Juliuse Lavického (Vyšehrad) :D
Chodí se na zápasy vašeho týmu dívat někdo z vaší rodiny?
Největší rodinné zastoupení jsem měl na již zmíněném zápase s FK Doubravníkem, kdy se na nás přišla podívat celá rodina a polovina fandila Doubravníku a polovina Vlachovicím. Také mě velmi potěší, když se na můj zápas přijde podívat moje přítelkyně
Jak nejraději trávíte svůj volný čas mimo fotbalu?
Věnuji se požárnímu sportu, závodím za SDH Rokytno a také trénuji mládež. Spoustu svého volného času trávím s přítelkyní či dělám další sporty pro radost.
Vaše oblíbené jídlo a pití?
Co se týče nealkoholických nápojů tak mám rád téměř vše a rád zkouším i různé nové pití. U alkoholických nápojů mám však jasného favorita a tím je rum, ke kterému se vztahují zajímavé historky, které si nechám raději pro sebe :D . V jídle nejsem moc vybíravý, ale pochutnám si na české klasice v podobě vepřa-knedla zela. Jako většina chlapů jsem také zastánce toho, že je jedno co je za jídlo, ale hlavně aby tam byl pořádný kus masa.
Kde studujete?
Momentálně studuji střední technickou školu ve Žďáře nad Sázavou (Ždas), obor Mechanik-seřizovač.
Co říkáte na portál fotbalunas.cz?
Mám tyto stránky moc rád, je super, že se někdo věnuje důkladně i nižším soutěžím. Portál je velice přehledný a člověk zde najde spoustu zajímavých článků a informací a především si rád čtu rozhovory s jinými hráči než se mnou :D
Děkuji za rozhovor.
Také děkuji, a zároveň bych chtěl poděkovat všem co pro mě hlasovali.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.