Písecký Martin Voráček: Slavii jsem vděčný za tři ligové starty!

Kariéru rozjel Martin Voráček skvěle, po vydařené sezoně v Písku se jako mladík dostal do ligové Slavie, kde nastoupil do tří zápasů první ligy. Stejně jako spousta jiných hráčů ale odnesl špatnou klubovou situaci a vrátil se zpět do Písku. V rozhovoru nastínil plány svého klubu či své plány osobní.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Do sestavy 24. kola vás dostal výkon v pohledném zápase s Olympií, ve kterém jste se prosadil z penalty. Bylo k bodovému zisku s lídrem tabulky opravdu tak blízko, jak by se z těsného výsledku dalo čekat?
Určitě ano. Především v druhé půli jsme hráli aktivně a měli několik šancí minimálně na srovnání. Na druhou stranu i Hradec měl celou řadu dobrých možností zápas rozhodnout. Ale remíza by zápasu slušela víc.
Písek se prezentuje dobrým fotbalem, ale v tabulce se drží až ve druhé polovině. Například se Štěchovicemi jste přišli o třígólové vedení. V čem je problém?
Se Štěchovicemi to pro nás byl smolný zápas, kdy jsme dostali gól až v nastaveném čase. Nicméně pro nás to byly důležité zkušenosti a je pozitivní, že to na nás nezanechalo žádné následky. Aktuálně jsme v situaci, kdy si ještě určité změny v týmu sedají, ale myslím si, že s každým zápasem je na nás vidět lepší souhra.
Během vaší kariéry jste to vzal přes Táborsko na roční hostování do Slavie. Tehdy to bylo za jiné situace a klub se musel spíše bát o svou budoucnost, než myslet na titul jako v tomto roce. Jak došlo k tomuto přesunu a proč jste se vrátil zpět do Písku?
Vlastně jsem nejdříve hostoval ve Slavii. Došlo k tomu po povedené sezóně v Písku, kdy se mi povedlo na střídačku dát góly jak za A-tým, tak i za dorost. Bohužel jak jste zmínil v otázce, Slavia byla ve složité situaci, a já jsem nebyl dostatečně kvalitním hráčem na to, abych jí pomohl. Tudíž neuplatnila obci. Přesto jsem zde dostal možnost nastoupit do třech ligových utkání, za což jsem vděčný. Nasbírané zkušenosti jsem pak dokázal využít k návratu zpět do Písku přes Táborsko.
Jaké jsou vaše fotbalové přednosti, v čem vynikáte? Je post krajního záložníka ten pravý?
Snažím dělat soupeřům starosti svojí rychlostí a souboji jeden na jednoho. V našem aktuálním stylu hry mi tento post vyhovuje a jsem rád, že jsem tyto přednosti dokázal v posledních zápasech týmu dát. Samozřejmě předpokládám, že hned v následujícím zápase neobejdu nikoho.
V době vašeho působení ve Slavii jste se určitě potkal s Milanem Škodou, který v té době ještě nebyl sledovaným kanonýrem. Přesto, je v současném kádru ještě nějaký z dřívějších hráčů? Věříte Slavii, že si udrží v tabulce první místo?
Už pouze Jaromír Zmrhal, který tenkrát začínal nakukovat do A-týmu. Už tenkrát na něm byl vidět profesionální přístup. S předpovědí vítěze ligy bych byl raději oparný. Rozdíl mezi Slavií a Plzní je malý, a přestože má Slavia dobrou herní formu, Plzeň má v boji o titul větší zkušenosti z posledních let.
Stále ještě nemáte věk, abyste byl trvalým hráčem třetí ligy. Máte ještě namířeno do profesionálních soutěží, nebo se věnujete práci a fotbal je pro vás takovým „koníčkem”?
Momentálně studuji čtvrtý ročník vysoké školy, takže se spíše snažím skloubit fotbal se studiem. S tím mi pomáhá i vedení FCP, které je v tomhle ohledu tolerantní. Kdyby se mi naskytla možnost dělat fotbal opět na vyšší úrovni, určitě bych o tom uvažoval.
Vraťme se ještě zpět do Písku, jaké jsou vlastně cíle tohoto klubu? Je pro něj stropem třetí liga, nebo by vedení v budoucnu chtělo výše? Zázemí nemáte špatné, i když stadion by jisté úpravy na tuto soutěž potřeboval.
Naším krátkodobým cílem je určitě posun v tabulce minimálně o pár příček nahoru. Zároveň za mého působení v klubu již vedení nejednou vyslovilo přání postupu do druhé ligy. Na našem hlavním hřišti se akorát mění tráva, tudíž stadión je částečně v rekonstrukci právě teď, a proto hrajeme zápasy na vedlejším atletickém stadionu.
Je v týmu nějaký hráč, kterého byste osobně doporučil do vyšší soutěže?
Třeba Kočí s Froňkem přišli z vyšší soutěže a jejich příchod naši hru určitě pozvedl, tudíž by to nemusela být jejich poslední štace. Přesto na hřišti se prezentujeme především týmovými výkony. Ale určitě mám kolem sebe mladší ambiciózní spoluhráče a další kluky, kteří by se ve vyšší soutěži neztratili. Třeba Petr Řehák se vyslovil, že by se do profesionálního fotbalu ještě cítil. A Jan Zušťák vypadá poslední dobou výborně v trénincích.
Boj o první místo je ve vyrovnané tabulce stále zamotaný, favorizujete po vzájemném zápase Olympii?
Olympie má hodně zkušený tým a dá se předpokládat, že postoupí. Nicméně do konce soutěže ještě zbývá dost zápasů. Zároveň s Jirnama jsme ještě nehráli a s Královým Dvorem také ne, takže je to těžké soudit.
Další zápas odehrajete na půdě Hořovicka. S jakým cílem na půdu posledního týmu tabulky míříte a jakým výsledkem páteční zápas skončí?
Jak jste již zmínil, Hořovicko je poslední a může hrát uvolněně. Pro nás to tam bude nesmírně těžké. Očekáváme bojovné utkání. Určitě nechceme soupeře podcenit, ale po domácí prohře budeme chtít z Hořovicka odvézt body a já doufám, že vyhrajeme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.