Tomáš Bukáček: Na výrazy soupeřů, proč se raduju jak idiot, když prohráváme 5:1, asi nikdy nezapomenu

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
Tak do míče jsem kopal už jako malej, ale za žáky ani za dorost jsem nikde nehrál. Do Věchnova mě přivedli kamarádi, největší vinu nese Jirka Bílek, naše opora v obraně. Přišel jsem na trénink, vypsal registračku a spadl do toho jak hračky do kanálu. Ve Věchnově jsem teď třetím rokem.
Na jakém postu nastupujete?
Nastupuji jako útočník, důležitější post by mi nesvěřili. (smích)
Kdy jste poprvé nastoupil za muže?
Bylo to dvě sezony zpět, hráli jsme ve Víře a tuším, že jsme vyhráli 2:0.
Pamatujete si kdy jste vstřelil svoji první branku?
Samozřejmě, nebylo to tak dávno (smích). Bylo to loni na podzim proti Dolní Rožínce, prohrávali jsme 5:0 a mě to tam konečně spadlo. Na výrazy soupeřů, proč se raduju jak idiot, když prohráváme 5:1, asi nikdy nezapomenu.
Hrát někde jinde než za Věchnov vás asi ani nenapadne, že?
Ve Věchnově jsem začínal a určitě tam i skončím. I když kdyby se ozval takovej trenér Zbrojovky, tak bych samozřejmě neodmítnul (smích), myslím, že jejich ofenziva by trošku potřebovala oživit.
Jak proběhla příprava týmu na jarní část soutěže?
Mívali jsme klasické tréninky jednou týdně v tělocvičně, když bylo pak lepší počasí tak na umělce venku. Účast moc hojná nebývala, kluci si dávali hodně individuálky.
Vy jste se tedy také připravoval individuálně?
Každý den jsem chodil běhat, nejsem zrovna moc technický typ, takže sázím hlavně na rychlost a na to být ve správný čas, na správném místě.
Jak hodnotíte zápas s Hamry B?
Určitě jsem očekával těžší zápas. Hamry jsou vždy nepříjemný soupeř a body se odtamtud vozí těžko. Nicméně poradili jsme si výborně s horším terénem a urvali všechny body pro sebe. Hráli jsme svoji hru, podržel nás golman i obrana a docela nám to padalo.
Popište nám jak padly vaše dvě vstřelené branky?
Za obě vlastně vděčím našemu snajprovi Onymu ( Ondra Ostrýž ). Při první na sebe natáhl snad dokonce tři obránce a poslal mi přes ně luxusní přihrávku do prázdné brány, byl by hřích ji nevyužít. Při té druhé centroval od rohového praporku a tuším, že se míč nějak svezl ještě přes obránce, najednou jsem ho měl prostě skákající před sebou na malém vápně, tak jsem zavřel oči a opřel se do toho (smích)
Byl jste zvolen hráčem 16.kola. Jak se vám hrálo v tomto zápase?
Především je to pro mě velká čest, kdybyste mi loni řekl, že vyhraju hráče kola, řekl bych, že jste asi na hlavu (smích), tím bych chtěl poděkovat všem za hlasy, moc si jich vážím. V zápase se mi hrálo výborně, měli jsme spoustu šancí, které se nám podařilo proměnit a celkově jsme šlapali jako tým. Od kluků odmakané utkání, snad budeme v tomhle tempu pokračovat nadále.
Příští kolo vás čeká Měřín B, co od zápasu očekáváte?
Myslím, že nás nečeká lehké utkání, Měřínu se letos zatím vcelku daří. Každopádně pokud budeme hrát fotbal co minule, věřím, že vyhrajeme. Máme jim z podzimu co vracet a to nejen porážku. V zápase u nich doma musela našeho hráče odvážet sanitka, takže čekám zápas plný soubojů a ostrých střetů.
Máte nějaký rituál před zápasem?
Většinou si kopnu dvě,tři penalty, kdyby náhodou přišla moje šance :D pak rozchytám golmana, udělám klukům pití a jdu zahřívat lavičku. Jsem takovej černej kůň, na svoji chvíli si vždy musím počkat.
Co říká fotbalu vaše rodina ?
Rodina mi fandí, máma se ségrou se občas dojdou podívat.
Sportujete, máte nějaké koníčky ve volném čase?
Volného času bohužel není mnoho a ten co mám věnuju hlavně fotbalu, ale baví mě i basketbal a především volejbal. Také jsem vášnivým hráčem pokeru.
Jaké máte zaměstnání?
Podnikám v oboru logistiky.
Oblíbený film nebo seriál?
Jakýkoliv kvalitní horor, jsem velkej fanda. Nejoblíbenější určitě série Saw. Seriálů je mnoho z těch novějších určitě Lucifer.
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
Rozhodně nepatřím k těm co šílí, když hraje Barcelona s Realem (smích) Su tělěm i duší Brňák, takže samozřejmě Kometa a Zbrojovka.
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Pavel Zavadil, za to, co ve svých letech předvádí. A jinak samozřejmě Ondra Ostrýž, každý zápas se od něj něco naučím. Na jeho pověstné pojď sem, kam jdeš najde jen málokdo recept. A nesmím také zapomenout na Laviho.
Oblíbené jídlo co vám nejvíce chutná?
Knedlo zelo vepř samozřejmě, ale nepohrdnu ani kachničkou se zelím, či lasagnemi.
Oblíbené pití?
Pivko v hospůdce s klukama u nějakého toho špílu.
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Především zábavou. Hraju ho, protože mě baví a protože máme skvělou partu.
Co říkáte na portál fotbalunas.cz?
Skvělá stránka, sleduji ji pravidelně – výsledky, rozhovory, statistiky.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.