První flek po podzimu jsme si na dokopné pořádně užili, říká Muž kola Pavel Pícha

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pavle, na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Už se u vás hlásil pokladník a proběhly nějaké gratulace od spoluhráčů a okolí?
Děkuji za gratulaci. Pokladník se zatím nehlásil a doufám, že se ani hlásit nebude. Vítězství v anketě z hlediska příspěvku do klubové pokladny prošlo již dvěma spoluhráčům, tak pevně věřím, že to tak bude i nadále. No a gratulace proběhla jedna, tak že díky Vazy.
Před závěrečným kolem, kdy vás čekal Boršov B, jste schytali pěkný příděl na hřišti Borku a připsali si tak první porážku v sezoně. Proběhla v kabině nějaká bouřka nebo jste zápas hodili rychle za hlavu a soustředili se na poslední kolo?
Bouřka v kabině žádná neproběhla. Body získané v předchozích utkáních byly dostatečnou náplastí na tento nepovedený mač. Kvalitně jsme potrénovali (nohejbal) a soustředili se na poslední utkání podzimní části sezony, ve kterém jsme chtěli získat tři body.
V zápase jste se museli obejít opět bez dvou nejlepších střelců týmu Slámy a Vazače. Byla jejich absence citelná v posledních dvou kolech. Kde jsou největší přednosti obou hráčů?
Absence to byla více než citelná. Spolu s nimi totiž chybělo i téměř 20 vstřelených branek. A nešlo jen o branky, ale i o celkové ofenzivní schopnosti týmu, které jsou s nimi v sestavě na daleko vyšší úrovni. Tak Tomášovo přednosti jsou zřetelné v každém zápase. Pokud byl někdo na jakémkoli našem podzimním zápase, musel vidět, že si Tomáš hraje svůj zápas v zápase. My se mu do toho na hřišti moc nepleteme a on nám pak na oplátku občas půjčí i míč. U Vazyho je to ještě složitější, těch předností je prostě mnoho. Vyzdvihl bych ale hlavně jeho tréninkovou morálku a příkladné nasazení ve všech tréninkových jednotkách, na kterých byl za své působení ve Voselnu přítomen. Je to až neuvěřitelné jak si ten chlapec nakládá. Snad to vysoké nasazení nebylo nakonec vyústěním svalového zranění, které utrpěl v domácím utkání s Chrášťany.
Poslední kolo jste zvládli a připsali si tři body. Vyvíjel se zápas podle vašich představ nebo byly ve hře nějaké nedostatky?
Výsledkově se zápas podle našich představ vyvíjel, herně však již nikoli. Boršovská benfika byla velice zdatným soupeřem a řekl bych, že v jistých ohledech a pasážích zápasu i lepším týmem. Vzhledem ke zraněním a nemocem v našem teamu se to ale asi dalo i předpokládat. Chtěli jsme hrát hlavně kvalitně v defenzívě a počkat si na příležitosti, které v každém zápase většinou přijdou. To se nám nakonec podařilo a tři body zůstaly doma.
Vy jste z pozice stopera vstřelil dvě branky. Popsal byste obě trefy našim čtenářům?
První gól byl pouze vyústěním nádherné spolupráce spoluhráčů ze zálohy. Nejprve zabojoval kolem středového kruhu Kuba Čada, který následně pěkně a efektivně přihrál na Petra Švece. Ten v plném běhu, přesně tak jak ho známe, zavezl míč před soupeřovo vápno a krásně mě mezi beky uvolnil do zakončení. Naštěstí jsem to klukům nezazdil a obstřelil vybíhajícího brankáře hostů. Pro druhý gól pak platilo otřepané, když nevíš co s míčem, vystřel. Všichni hráči (domácí i hosté) ustupovali tak dlouho, až mi popravdě nezbylo nic jiného, než zakončit střelou.
Díky výhře jste se dostali do čela tabulky a přezimujete tak na prvním místě. Byl to cíl před startem sezony? A bránili byste se i případnému postupu do Okresního přeboru?
První flek po podzimu je fajn a taky jsme si to při dokopné pořádně užili. Z hlediska finální tabulky a konečného umístění je to ale jen dílčí úspěch a v žádném případě bych ho nějak nepřeceňoval. Můj osobní cíl to nebyl, za ostatní mluvit ale nebudu. Před startem sezony a v podstatě i v jejím celém průběhu byl spíše náš cíl sehnat dostatečný počet lidí na zápas. Pokud jsme se pak scházeli, nebylo to špatné. Jakmile ale někdo vypadl, bylo to na hřišti hned znát. Případný a hodně vzdálený postup by asi bylo potřeba zvážit. Je to pouze můj názor, nemluvím za klub.
Vy jste byl na konci loňské sezony vyhlášen nejlepším hráčem vašeho týmu. Troufáte si po toto ocenění obhájit? Může být plusovým bodem i výhra v naší anketě?
Tak to si v žádném případě netroufám. Letos vidím mnoho dalších spoluhráčů, kteří by si zmiňované ocenění zasloužili. Jsou to samozřejmě ofenzivní esa našeho spolku Vazy se Slámičem, nebo spolehlivě chytající brankář Novák. V neposlední řadě může aspirovat na ocenění i kanonýr všech kanonýrů a živoucí legenda klubu z Voselna pan Leština. Pokud by přece jen k mému ocenění došlo, není vyloučeno, že by tím plusovým bodem mohla být i výhra v této anketě.
Jaké byly vaše fotbalové začátky a kterými kluby jste prošel?
Tak to je velice jednoduché. Od šesti let jsem nastupoval na Vltavě za místní TJ, kde jsem až na jednu krátkou epizodu v dorosteneckém věku působil do svých sedmatřiceti let. No, a pokud by se klub nerozpadl, působil bych tam určitě dodnes. Po ukončení činnosti fotbalového klubu na Vltavě jsem se pak na půl roku přesunul do Nových Hodějovic. Následně jsem si na chvilku od soutěžního fotbalu odpočinul a poslední rok a půl jsem rád součástí fotbalového klubu ve Voselnu.
Máte i jiné koníčky kromě fotbalu?
Napsat, že mým koníčkem je můj tříletý syn je divné, ale vzhledem k pracovnímu vytížení mé přítelkyně mu věnuji prakticky všechen volný čas a věřím, že si to užívá stejně jako já. Dále pak jakákoli sportovní pohybová činnost a také debata o věcech vážných i úsměvných s přáteli u sklenice lahodného moku.
Jak budete trávit téměř půl roční přestávku od soutěžních zápasů?
Samozřejmě aktivním odpočinkem - fotbálky, pivko, běhání, pivko, fitko, pivko…….
Děkuji za rozhovor a ať se daří i v jarní části!
I já děkuji. Vám přeji mnoho spokojených čtenářů velice zajímavých fotbalových stránek.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.