Karel Blažek: V záloze jsem si zavzpomínal na staré časy

A je to tu zase. Kalendáře mluví o dnešním dni, jako o pátku a na zítřek už se chystá další porce zajímavých zápasů. Dnes nám ale před uzavřením kola odehraného v minulém víkendu zbývá jediné, a sice předstvait si podrobněji nejlepšího hráče  celého kola a sednout si s ním na pár slov. Tentokrát se naše pomyslné křeslo pro interview s hvězdou kola uvolnilo pro Karla Blažka (Baník Stříbro). Karel Blažek se po dlouhé době objevil také v sestavě B-týmu Stříbra a hend byl velmi dobře vidět. Svou brankou dokonce rozhodl zápas ve prospěch svého týmu a zaslouženě se dočkal pozice nejlepšího hráče. Co na to říká, na to se podívejte sami níže v článku. "Gólů už tolik nedávám, v rezervě jsem využil příležitosti.", směje se hvězda kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Karle, za rezervu obvykle nehrajete, proč jste tentokrát nastoupil?Věděl jste už, co čekat?
V posledním roce jsem bohužel pracovně a časově hodně vytížen a v týdnu nestíhám chodit na tréninky. Takže nejsem ani v A-týmu vytěžován tolik, co dříve. Proto, když mi to čas dovolí, jdu si kopnout za rezervu.
Věděl jste už, co čekat?
Určitě jsem věděl, co čekat. Dříve jsem hrál delší dobu okresní přebor v Kostelci.
Jak na Vás soutěž zapůsobila, je zde velký rozdíl?
Rozdíl je tam obrovský, hlavně, co se týče rychlosti a taktiky.
Nepletu-li se, nastoupil jste letos za rezervu poprvé a hned Váš gól rozhodl. Dáváte góly často, nebo to byla výjimka?
Pletete (smích), letos jsem nastoupil za B-tým už podruhé, ale v prvním zápase mě vedoucí Karel Šaman schoval do obrany, takže nebyla příležitost k zakončení. Dříve jsem hrával kraj zálohy, tam jsem dával gólů podstatně víc. Teď, když v A-týmu nastoupím, tak většinou hraji beka. Když jsem dostal příležitost zahrát si po dlouhé době opět zálohu, snažil jsem se toho využít. Zavzpomínal jsem na staré časy.
A hned jste také zvítězil v sestavě kola. Už se Vám to někdy předtím povedlo?
Ne, ještě se mi to nepovedlo. O to větší radost z toho asi mám.
Jaká je tedy na hřišti obvykle Vaše úloha, co po Vás kouč chce?
Jak už jsem se zmiňoval, tak v A-týmu mám defenzivní úkoly. Za rezervu pak podle potřeby.
Jak to zvládáte, myslíte, že by Vám něco jiného vyhovovalo více?
Myslím, že mi to takhle vyhovuje, ale je pravda, že občasná změna to trochu zpestří.
Pokud se ale nemýlím nastoupil jste i do víkendového zápasu A-týmu, jak jste dvojnásobnou porci zápasů zvládl?
Za A-tým jsem nastoupil jen asi na posledních dvacet minut. Proto jsem si šel zahrát za rezervu, která hrála až druhý den, abych byl víc vytížen.
Je možnost, že nyní budete rezervu posilovat častěji?
Myslím si, že v podzimní části určitě. V jarní ještě nevím, v zimní přípravě bych si chtěl udělat více času na tréninky a ještě si stabilněji zahrát krajský přebor.
V dalším utkání bude B-tým hrát v Lázních. Další těžký zápas, věříte, že si Baník poradí? Nastoupíte?
Lázně jsou určitě těžký soupeř, ale Baník tam určitě pojede s úmyslem vyhrát, jako na každý zápas. Určitě věřím, že se přivezou tři body. Já ještě nevím jestli nastoupím. Určitě bych chtěl. Pokud mě trenér A-týmu pustí, tak nejspíš ano.
Stejně, jako rezerva, tak i A-tým je na tom po postupu dost dobře. Překvapil Vás krajský přebor něčím, co jste od první sezóny v něm čekal?
Ano, na obou frontách je to dobré. S tím, že nasbíráme tolik bodů se snad ani nepočítalo, o to lépe se ale hraje. Krajský přebor jsem si už zahrál, takže jsem tak nějak věděl. Určitě jsem nečekal, že budeme hrát kolem pátého místa. Ale s odstupem času vidím, že jsme tam zaslouženě. Jen mě mrzí, že jsem v krajském přeboru čekal více diváků na tribunách, než jich ve skutečnosti chodí.
Karle, jak jste se k fotbalu dostal?
K fotbalu jsem se dostal snadno. Začínal jsem v Kostelci. Dřív hrál na vesnicích fotbal skoro každý.
Sledujete náš fotbalový portál? Co na něj říkáte?
Ano, portál určitě sleduji. Je přehledný a hlavně nabízí rychlé informace o výsledcích mistrovských utkání. To je super.
Máte na závěr pro naše čtenáře nějaký vzkaz?
Snad bych je chtěl pouze pozvat na naše zápasy, každého na tribuně rádi uvidíme.
Díky za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.