ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA Jaroslavem Fojtíkem z nedašovské rezervy, ten velmi rád vzpomíná na léta v divizním Slavičíně

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? V naší anketě znovu zvítězil nejlepší kanonýr soutěže - Jaroslav Fojtík z Nedašova. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V úvodu opět gratulace k hráči kola, co Tě to bude v kabině stát, máš ještě dost slivovice? Jak to budou vnímat spoluhráči?
Díky za gratulaci a taky všem, co poslali hlasy. Vypadáto, že v Nedašově IV. třídou žije docela dost lidí. Zůstanu u litru slivovice, snad tím spoluhráče neurazím. Já jsem se zásobami na dně, naštěstí mě zachrání rodina. Předpokládám, že mi spoluhráči vítězství budou přát, a hlavně je potěší to zápisné.
Jaký byl víkendový zápas v Hřivínově Újezdě, branku jste do poločasu nedali, ale Ty jsi potom nastřílel hattrick?
Řekl bych, že zápas byl zase jen o nás. Do poločasu jsme sice žádnou branku nedali, ale kdyby byl výsledek po poločase 1:5, nikdo by se nemohl divit. O přestávce jsme si říkali, že musíme zůstat trpěliví, a to se vyplatilo. Napadalo to tam mě, ale velkou zásluhu na tom měli moji spoluhráči, zejména Dominik Novák, který mi přihrál na dva góly.
Jaké máte letos v Nedašově ambice, uvažujete o postupu do III. třídy a nemuseli byste posílit či omladit kádr, Loučce se tam po postupu příliš nedaří?
Ambice jsou stále stejné. Jdeme na hřiště vyhrát a co nejvíce si zápas užít. Myslím si, že nikdo z nás o postupu nikterak zvlášť nepřemýšlí, sezóna je ještě dlouhá a ve hře je spousta bodů a případný postup by se stejně řešil až po konci sezóny. Kádr si myslím omladit ani posílit nepotřebuje, na III. třídu by všichni z týmu určitě stačili. Loučku nesleduji, ale když si vzpomenu na naše loňské střetnutí, tak jsme byli obě utkání lepší a zápas u nich jsme, řekl bych, velmi smolně prohráli.
Jak hodnotíš Vaše postavení v tabulce, není náskok na Mirošov už dost velký? O víkendu hrajete právě s Mirošovem, věříte si na něj, mají navíc zraněného kapitána Pavla Rajznauera?
Pohled na tabulku je velice příjemný. Doufám, že po sobotě bude náskok na Mirošov ještě o tři body vetší. S respektem ke všem soupeřům se na jejich soupisky dívat nemusíme. Jsme dostatečně kvalitní, pak už jen záleží, jak se to všechno sejde.
Kdo Tě letos z celků nejvíc herně zklamal, Jestřabí už konečně vyhrálo a výkony kterého týmu jsou pro Tebe překvapením?
Z týmů mě nikdo nezklamal, překvapením je pro mě předposlední místo Petrůvky.
Co říkáš na výsledky Vašeho A týmu v 1. A třídě, minulé utkání s Juřinkou prý bylo hodně hektické...
Je škoda, že si kluci po perfektním výsledku ve Valašských Kloboukách zkazili dojem porážkou se soupeřem ze spodních pater tabulky. Zápas jsem neviděl, takže nevím, ce se tam dělo. Celkově by se měli v pohodě držet v klidném středu tabulky.
Co říkáš na výkony Zlína v nejvyšší fotbalové soutěži?
Zlínu jako týmu z našeho kraje fandím, ať jim dobré vysledky vydrží co nejdéle. Osobně si myslím, že pohárové příčky by pro něj byl obrovským úspěchem. Tak nějak tomu napovídá i výrok Pepy Hnaníčka, kdy čekají na 30. bod, aby se zachránili.
Jak vzpomínáš na své angažmá ve Slavičíně a na které hráče máš dobré vzpomínky? Sleduješ výkony Slavičína a Brumova v divizní skupině D?
Ve Slavičíně jsme měli super partu, navíc se nám docela dařilo, takže všechno bylo o to lepší. Neřekl bych, že na některé hráče mám dobré či zlé vzpomínky. Všichni byli dobrými spoluhráči. Tuhle sezónu jsem ještě na žádném utkání nebyl, ale alespoň výsledky utkání vždy na internetu proletím.
Sleduješ portál www.fotbalunas.cz, měl bys ještě nějaké vylepšení do dalších sezón?
Na portálu se vždy mrknu na výsledky z naší třídy, případně týmu z nejbližšího okolí. Z vylepšení mě snad napadá jen jednodušší přepínání mezi jednotlivými soutěžemi.
Dík za rozhovor a ať se Ti i nadále daří...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.