Občas někdo po výhře vykřikne - Divize - , ale zatím zůstáváme nohama na zemi, směje se Libor Loula

A je to tu zase. Je pátek, za dveřmi je už další kolo, které už je připraveno ve stratovních blocích, ale ještě předtím se pojďme psoadit na pár slovíček s nejlepším hráčem víkendu již minulého. Jistě jste již zaregistrovali, že tím se stal Libor Loula (Baník Stříbro). Libor si své zlato vysloužil ze perfektní výkon v obraně v těžkém utkání svého rakteově se zlepšujícího Stříbra proti Lomu. Zápas byl velmi vyrovnaný a strhl na sebe v sedmém kole velkou pozornost, ale pryč už od toho, pojďme k již zmíněnému interview. Nenchte se rušit, přeji příjemnou zábavu. "Potvrdilo se, že fotbal se hraje do poslední minuty.", hledá Libor v utkání ponaučení pro každého.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Libore, proti Lomu jste se dlouho trápili, věřil jste v posledních minutách ještě ve tři body?
Potvrdilo se, že fotbal se hraje do závěrečného hvizdu. Po vyloučení hráče Lomu jsme měli velký tlak, několik dobrých příležitostí, věřil jsem, že tam prostě něco spadne.
Soupeř Vám pomohl vlastní brankou, jak se celá situace semlela?
Z tlaku jsme si vytvářeli standartní situace, z rohového kopu se na první tyči opravdu povedenou hlavičkou prosadil hráč Lomu a brankáři nedal sebemenší šanci. Pro nás dobře, že se teda trefil do vlastní sítě. I to se ale stává a k fotbalu to patří.
Jak jste s týmem zatím spokojený, myslíte, že má na další postup?
V týmu panuje dobrá atmosféra, spokojenost, zatím jsme byli ve většině utkání, dle mého názoru, herně lepším týmem. Budeme se snažit hrát, co nejvýš, ale o postupu zatím vůbec nepřemýšlíme. Občas po vítězných utkání jsou slyšet slova jako divize, ale stačí si vzpomenout na tragický výkon v Záchlumí a jsme rychle zpět na zemi.
Nejen Vy, ale i Halže se dobře uchytila, jak si vykládáte takový vzestup týmů z trojky?
Před sezónou se netušilo, jak si v okresním přeboru budeme stát. Ukazuje se ale, že mužstva z nejvyšších příček tabulky trojky můžou směle konkurovat většině týmům z okresu.
Je v soutěžích nějaký výrazný rozdíl?
Nemohu soudit, trojku jsem hrál naposled před přibližně dvaceti lety v jiném okrese a za tu dobu se dost věcí změnilo. Ale asi bude.
V dalším kole to ale bude o dost složitější, budete se připravovat na Kostelec nějak speciálně?
Jelikož nemáme žádné pozorovatele, kteří by jezdili na utkání soupeřů, budeme se na Kostelec připravovat jako na každý jiný zápas. Kostelec zvládl úvod sezóny velmi dobře a vzhledem k postavení obou týmů by se mohlo jednat o zajímavé utkání. V zápase bude klíčové, abychom proměňovali šance a samozřejmě dali víc gólů, než soupeř.
Co Vy osobně, cítíte se dobře připraven?
Z minulého utkání jsem si odnesl nějaké šrámy, tak uvidíme jak to bude vypadat v neděli.
Libore, jak jste se dostal k fotbalu ve Stříbře?
Celou svoji fotbalovou fotbalovou kariéru jsem strávil v Blovicích. Před dvěma lety jsem z časových důvodů a stěhování do Stříbra pověsil kopačky na hřebík a hrál pouze sporadicky. V letní přestávce se ozvali kluci z béčka, přemluvit mě jim nedalo moc práce, sundal jsem kopačky z hřebíku a začal znovu hrát. Nelituji toho.
Hrajete na pozici obránce, proč myslíte, že se hodíte právě do defenzivy?
Proti Lomu jsem hrál letos v obraně poprvé, jinak střídám posty. Jsem zvyklý z předchozího působiště, že jsem hrál, kde bylo třeba. V defenzivě využívám především své vysoké postavy.
Jaká je na hřišti Vaše hlavní úloha, co po Vás trenéři chtějí?
U nás v kabině panuje demokracie, nemáme trenéra, takže každý hraje většinou podle svého nejlepšího svědomí. Pokyny dávají především starší hráči, kteří se snaží některé věci usměrňovat. Hlavní úlohy na hřišti jsou odvislé především od postu, na kterém člověk nastupuje a ty jsou všeobecně známé.
Určitě to ale není střílení branek, letos jste ale už jednu dal, kolikrát za sezónu se tak v průměru trefujete?
No, nejsem žádný kanonýr, což už jsem v letošní sezóně v několika šancích prokázal. V minulosti jsem měl povedenější střelecké sezóny a sezóny, kdy jsem se nemohl trefit.
Libore, budete muset za výhru v sestavě nějak přispět do klubové kasy?
Máme velmi přísného, ale musím dodat, že spravedlivého pokladníka, takže tomu neujdu. Už jsem dostal zprávy z kabiny, že něco budu muset zaplatit a mají z toho všichni radost. Slíbil jsem, že budu platit s úsměvem.
Libore, poslední otázka, máte pro naše čtenáře nějaký vzkaz?
Děkuji celému národu za hlasy (smích). Čtenářům bych přál, ať je fotbal všechny nadále baví.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.