Josef Vyšňovský: Kritické letní období končí, teď budu hrát čestěji

Všichni jistě už eńetrpělivě čekáte na pravdelná páteční slova vítěze sestavy víkendu. My jsme nezapomněli. I tentorát jsme si pro Vás připravili s největší hvězdou kola rozhovor a nyní je zde, aby si ho každý z našich čtenářů, mohl v klidu přečíst. A s kým že budeme tentokrát hovořit. Jedná se o útočníka, který neuvěřitelně dokázal oživit útok Studánky. Stal se ústřední postavou těžkého zápasu Dynama proti Stříbru a dotáhl svůj tým hattrickem k výhře. "Stříbro začalo hodně dobře a my jsme byli v těké pozici, nebyl to lehký zápas.", ohlíží se spokojená hvězda kola za zápasem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Josefe, Vy jste byl ještě nedávno hráčem Rozvoje Trstěnice, co Vás přimělo pomoci tentokrát Studánce?
Ano, během letního přestupového období jsem odešel z Trstěnic do Studánky. Hlavní důvod byl ten, že poslední dobou jsem neměl na fotbal tolik času a dále to, že jsem z Tachova a hrál jsem Karlovarskou A-třídu, takže to pro mě bylo i časově více náročné. Naši soupeři byli hlavně z okolí Karlových Varů a Sokolova, což není z Tachova zrovna nejblíž.
Jak jste si zápas užil, dostal jste od soupeře dost prostoru?
Zápas ve Stříbře byl, myslím si nejen pro mě, velmi náročný, vždyť už jsme také v šesté minutě prohrávali 0:2. Soupeř na nás vletěl, tudíž jsme moc prostoru nedostali, ale ještě do poločasu se nám podařilo vyrovnat a hra se srovnala. Já osobně si nemyslím že by si mě vyloženě někdo z obrany hlídal, asi až při třetí, čtvrté standartce mě začali zdvojovat.
Letos už jste ale za Studánku jednou nastoupil, proti Černošínu, jaký byl mezi soupeři rozdíl, bylo to ve Stříbře těžší?
Ano, hrál jsem hned první kolo proti Černošínu, ale pak jsem dvě kola nehrál. Zápas s nimi také nebyl lehký, byl to první zápas a bylo to vidět na nepřesnostech a nesehranosti obou týmů. Ale myslím si, že Stříbro byl těžší soupeř, hráli proti nám doma a soupeři u nich nebudou jen tak brát všechny tři body. Ale nijak veliký rozdíl bych mezi soupeři neviděl.
Pokud se nemýlím, tak jste ale ani za Rozvoj tolik nehrál, proč?
Za Trstěnice jsem odehrál na jaře asi 6 zápasů, jak jsem už říkal, neměl jsem na fotbal tolik času, chodil jsem převážně na domácí zápasy. S vedením týmu jsem byl domluven, že nebudu na každý zápas, ale to není ono, chodit jen občas a netrénovat mi nevyhovovalo, proto jsem se rozhodl odejít hrát tam, kde bydlím.
Během dvou zápasů jste ale dal čtyři góly a patříte k nejlepším střelcům, v čem tkví Váš recept na úspěch?
Asi jsem měl jen štěstí. Je možné, že mě tady na Plzeňsku neznají, tak si na mě nikdo nedává větší pozor, ale nemyslím si, že bych byl nějaký střelec, začínal jsem jako stoper a předstoper, a na těchto postech jsem hrával převážnou část své "kariéry". Ale asi největší výhoda bude v tom, že jsem urostlé postavy, mám dva metry a sto patnáct kilo, což je v osobních soubojích a hlavně při standartkách velkou výhodou.
Uvidí Vás fanoušci Studánky letos pravidelněji?
Doufám, že ano, tedy pokud budu dostávat možnost hrát. Mám v plánu být připraven, co možná nejčastěji, sice jsem prozatím odehrál dvě kola ze čtyř, ale to bylo kritickým letním obdobím, samé dovolené a svatby (smích).
Trstěnice přeci jen hrají kvalitnější soutěž, jak byste ji porovnal s tachovským OP?
Ano v Trstěnicích se momentálně hraje 1.A třída Karlovarského kraje a před dvěma lety jsme se chtěli dostat i do kraje, ale nakonec jsme skončili druzí a zůstali jsme. Asi trochu rozdíl tady bude, přeci jen už se potkáváte s krajskými a dokonce i s bývalými divizními týmy, takže nějaká ta kvalita tam je, ale zase na Plzeňsku je více mužstev, než na Karlovarsku, takže OP tady má větší úroveň, než tam. Připadá mi to, jako taková menší karlovarská 1.B třída. Tedy alespoň první polovina tabulky, ale odehrál jsem prozatím málo zápasů abych mohl nějak lépe hodnotit.
Jak na Vás Studánka působí, myslíte, že má letos na postup?
Ve Studánce se mi líbí, byl jsem se tady už předtím podívat na několik zápasů a už tehdy jsem si dokázal představit, že bych to hrál. A jen to stačilo říct mému kamarádovi a zároveň manažerovi, panu Radkovi Janovcovi, a ten se hned pustil do mého přestupu, který dokázal zrealizovat, za což mu chci tímto poděkovat. Před začátkem sezony jsem zaslechl, že by to mohlo být na postup, přeci jen do Studánky přišlo pět nových hráčů, takže nějaké očekávání tady bude, ale já budu spokojený, když se budeme držet někde v popředí, tak do pátého místa.
Budete stát v sobotu v útoku proti Bezdružicím? Co od zápasu čekáte?
Ano, pokud mě postaví trenér, a nebo se nějak nezmění rozestavení či taktika, tak bych měl proti Bezdružicím nastoupit v útoku. Bezdružice znám, i s Trestěnicemi jsem proti nim odehrál pár přáteláků a žádný z nich nebyl lehký, takže se dá očekávat i teď těžký zápas, ale budeme hrát doma, tak doufám, že je porazíme a získáme tři body.
Sledujete náš fotbalový portál? Co na něj říkáte?
Ano sleduji ho pravidelně, sleduji i další soutěže, které mě zajímají a hráče, které znám. Líbí se mi, je jednoduchý, praktický a pravidelně jsou data aktualizována.
Věděl jste, že jste se dostal do sestavy kola, už se Vám to předtím někdy povedlo?
Ne, nevěděl jsem to, přečetl jsem si to až na našem facebooku. Doposud se mi to ještě nestalo, takže premiéra (smích).
Josefe, poslední otázka, máte pro naše čtenáře nějaký vzkaz?
Ano, jsem rád že se i o ty nejnižší soutěže někdo zajímá a jsou lidem k dispozici, přeci jen to všichni hrajeme pro srandu, a o to tady jde. Takže díky.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.