Čím útočnější post hraji, tím jsem radši, říká jaroměřský Adam Horák

Hráčem uplynulého kola se stal jaroměřský Adam Horák. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V minulém zápase jste s Kostelcem prohrávali po necelé půlhodině hry 0:2. Čím byl způsoben nevydařený vstup do zápasu?
Ze začátku zápasu se nám nedařila kombinace, poté soupeř vstřelil dva rychlé góly a vypadalo to špatně. Naštěstí jsme po dvou obdržených gólech zlepšili pohyb a podařilo se nám do poločasu vyrovnat. To bylo podle mě rozhodující pro výsledek zápasu.
Do poločasu se Jaroměři i díky vašemu gólu podařilo vyrovnat, krátce po začátku druhé půle jste se dostali do rozhodujícího vedení. Rodil se takový rychlý obrat snadno?
Obrat snadný určitě nebyl, protože do prvního gólu jsme se nedokázali dostat do šancí, jako se nám to dařilo v úvodních kolech soutěže. Naštěstí se nám podařilo vstřelit tři rychlé góly, které nám zajistily tři body v tomto těžkém zápase.
Už v sezoně 2012/13 jste v dresu Jaroměře odehrál sedm set minut v Krajském přeboru. V té době vám bylo sedmnáct let. Bylo to obtížné nastupovat v takovém věku proti zkušeným hráčům?
Bylo to dost těžké, když jsem začínal nastupovat v mužské kategorii, tak mi chyběla výška a fyzická síla. Snažil jsem se to nahrazovat fotbalovostí a dobrou fyzickou kondicí.
V té době jste nastupoval spíš v záloze, nyní hrajete jako obránce. V čem vám tato pozice sedí lépe?
Obránce se ze mě stal až s příchodem předchozího trenéra Exnara. Neřekl bych, že mi sedí pozice obránce lépe než ostatní. V minulé sezóně jsem nastoupil na všech postech, čím útočnější post to je, tak jsem samozřejmě radši.
Kam by se podle vašich představ měla dále ubírat vaše fotbalová kariéra?
Vzhledem k tomu, že mi je teprve 21, tak bych si chtěl znovu zahrát vyšší soutěž.
O víkendu hrajete na hřišti Hořic. Co od zápasu očekáváte, jaký tipujete výsledek?
Určitě neočekávám lehký zápas. Bude určitě plný důrazných soubojů a doufám, že se šťastným koncem pro nás. Tipuji naší výhru 4:1.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.