Tomáš Beran si fotbalem v Doubravníku splnil svůj sen

Je mi 19 let (1. 5. 1997) a aktuálně hraji předstopera, někdy jak říká náš stoper Karel, i zastopera. Jsem spoluzakladatel a aktuálně předseda Fotbalového klubu Doubravník, z. s. (oficiální název). Prostě jsem ten, který to pomohl všechno spískat. Někteří kvůli tomu ke mně mají obdiv, jiní mě doslova nenávidí. Ale tak trochu jsem si tím splnil svůj životní sen a mohu hrát za svoji rodnou vesnici.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k vítězství v anketě Hráč kola. Kdy a kde jste začal s fotbalem?
S fotbalem jsem začal v devíti letech v sousední Nedvědici.
Kterými kluby jste dále prošel ve své kariéře?
Mé působiště od začátku mojí fotbalové kariéry až do minulé sezóny (do konce dorostu) bylo v Nedvědici. Od nové sezóny ale nastupuji za svoji rodnou vesnici, za Doubravník.
Dosáhl jste ve fotbale nějakých zajímavých úspěchů?
Za svůj největší fotbalový úspěch považuji postup s dorostem z krajské soutěže do krajského přeboru, kde jsme v následujícím soutěžním ročníku obsadili krásné 4. místo.
Jak hodnotíte váš víkendový zápas a váš výkon v tomto utkání?
Nerad hodnotím sám sebe, gól jsem dal jen díky malému hřišti a výborné spolupráci Jedlička, Vojta M., jinak se totiž dopředu skoro vůbec nedostanu. Především bych chtěl pochválit kluky za bojovný výkon a za chuť na nasazení do zápasu, s níž jsme do zápasu vtrhli. Jenom mě trochu zklamalo, že i když jsme vedli, tak jsme se během zápasu občas hádali.
S kým hrajete tento víkend a co očekáváte od zápasu?
Tento víkend zajíždíme do Bobrové, kde odehrajeme zápas proti jejich „bé“ týmu. Vzhledem k tomu, že naše týmy se nacházejí na opačné straně tabulky, tak očekávám potvrzení našich dosavadních výkonů a odvoz tří bodů.
Co očekáváte od nové sezóny?
Je těžké něco očekávat, když je to naše první sezóna. Ale moje osobní přání je, abychom co nejdříve postoupili aspoň o třídu výš.
Kdo je váš nejoblíbenější spoluhráč ve vašem týmu?
Můj nejoblíbenější hráč je náš defenzivní středopolař Ondra Müller, který se stará o to, abych jako předstoper, měl co nejméně práce. A zároveň spolu s druhým střeďákem Mirkem Vojtou tvoří naše jádro hry.
Na který zápas v sezóně se nejvíce těšíte?
Nejvíce se těším na náš zápas s Polničkou, protože podle našich a jejich prozatímních výsledků to vypadá na souboj o čelo tabulky, a tudíž to bude velmi atraktivní utkání.
Máte nějaký oblíbený tým či hráče?
Můj oblíbený tým je Zbrojovka Brno. Oblíbené hráče mám dva, jeden je Francesco Totti z AS Řím, který jako jeden z mála nejde za penězi a hraje fotbal pro radost a druhý je Miroslav Klose, který je pro mě Pan fotbalista, a jak málo kdo ví, tak i nejlepší střelec světových šampionátů v historii.
Chodí se na zápasy vašeho týmu dívat někdo z vaší rodiny?
Utkáním docela pravidelně přihlížejí obě sestry a ve volné chvíli přítelkyně Terezka. Rodiče nebo i prarodiče se přijdou podívat tak jednou, dvakrát za sezónu.
Co říkáte na los našich zástupců a jejich šance na postup v Evropské lize?
Žádný z našich fotbalových zástupců v Evropě to nebude mít jednoduché. Sparta, Liberec i Plzeň mají kvalitní soupeře z Itálie a Anglie, ale věřím, že i s nimi si dokáží nějak poradit a aspoň dva naše týmy postoupí.
Jak nejraději trávíte svůj volný čas mimo fotbalu?
Nejraději trávím svůj čas se svojí přítelkyní Terezkou. Ale také velmi rád pracuji na zahradě nebo kolem údržby hřiště. Rád také jezdím na kole a chodím do kostela.
Vaše oblíbené jídlo a pití?
Oblíbené jídlo je maso v jakékoliv podobě a oblíbené pití je obyčejná voda, pivo a Citrus.
Kde pracujete (studujete)?
Teď o pomaturitních prázdninách chodím na brigádu, ale od konce září nastupuji na strojní fakultu VUT v Brně, obor Mechatronika.
Co říkáte na portál fotbalunas.cz?
Váš portál se mi velmi líbí. Je to příjemné oživení fotbalového dění i v nižších soutěžích.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.