1. FC Viktorie Přerov

Jako první představíme tým, který k nám byl přeřazen z divize D. V minulém ročníku obsadila Viktorka 10. místo v divizi D se ziskem 37 bodů. O rozhovor jsme požádali manažéra týmu pana Oldřicha Smékala.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, můžete naším čtenářům v krátkosti představit váš klub?
Fotbal má v Přerově velkou tradici, od sezony 1993/94 hrál pravidelně ve druhé a třetí lize. Po ekonomickém kolapsu v sezoně 1999/2000 seniorský fotbal v klubu skončil. Pro zajímavost uvádím, že před 12-ti lety jsme ještě hráli okresní přebor.
1. FC Viktorie Přerov byla přeřazena z divize D do divize E. Jak to vnímáte (plus nebo mínus)? Kvalitativně to asi bude srovnatelné?
Sportovně, bych řekl, že tam rozdíl není. Na jihu byly top mančafty - Hodonín s Polákem a Blansko se Švancarou. Severní skupina se mi zdála spíš vyrovnanější. Velkým pozitivem pro nás bude ekonomická stránka. Podstatně se sníží náklady za dopravu k utkáním, většinu soupeřů máme tzv kolem komína. Pro diváky budou atraktivní derby s Kozlovicemi a Hranicemi. Také utkání s Novými Sady, Val. Meziříčí či Novým Jičínem určitě zvýší návštěvnost. Při vší úctě k týmům ze Ždírce, Tasovic, Bystřice n.P. nebyl o tyto soupeře u fanoušků takový zájem.
Jaké změny se uskutečnily v kádru (i realizačním) a uskuteční před novou sezónou?
Zústává trenér Matějíček, který už na konci minulé sezony vystřídal Aleksijeviče. V kádru nepokračují někteří odchovanci klubu a dlouholetí hráči /Pavelka, Hrušák, Kyselák/, kteří toho zatím moc nedokázali a projevili touhu z klubu odejít i přes solidní podmínky, které jsme se snažili vytvářet . David Hrabal přerušil činnost z osobních důvodů, Hornich se vrací zpět do mateřského klubu z pracovních příčin. Hostování rovněž zakončil brankář Marák Do mužstva se vrací brankář Sohlich, z dorostu přišli Horák, Koutný ml. Plášek a Tomek. Ze Zlínem jsme dojednali další působení talentovaného Kollera. Důležitý je také lepšící se zdravotní stav klíčového hráče Bogdaně, který v tomto týdnu zahájil přípravu. Zkoušíme další nové hráče z blízkého okolí, doufáme, že se během týdne naplní spolupráce se Sigmou Olomouc
Jak probíhá a bude probíhat příprava týmu a jste doposud spokojen?
Příprava byla zahájena 7.7. a byla zaměřena zejména na kondici, do turnaje v Nových Sadech jsme o víkendu nastoupili vlastně po jednom tréninku s míčem. Potěšil mne osobně výsledek a herní projev v prvním utkání s HFK Olomouc, které jsme vyhráli 1:0. V turnaji jsme nakonec skončili druzí za vítěznou Sigmou Olomouc. Ve středu 20.7. jsme sehráli další přípravu v Ústí se ˇštikou" krajského přeboru , vyhráli jsme 3:1 V neděli sehrajeme předkolo MOL CUPU s 1. HFK Olomouc na hřišti v Beňově. V případě postupu nás čeka třetilogový MFK Vyškov. Pak máme ještě přípravu s HS Kroměříž
Kdo, podle vašeho názoru, patří mezi favority divize E?
Favoritem bych viděl zřejmě Petrovice, které budou určitě chtít navázat na uplynulou úspěšnou sezonu. Černý koněm by mohl být Šumperk, který hrál letos na jaře kvalitní fotbal.
S jakým cílem vstoupíte do podzimní části vy?
S trochou recese: chceme se pohybovat mezi 10. a 1.místem tabulky a vyhrát okres.
7. Jak se Vám líbí portál: www.fotbalunas.cz, který se výhradně věnuje nižším soutěžím?
Oddíly výkonostního fotbalu jsou vděční za každou zmínku resp.publicitu soutěže, ve které působí. Ve srovnání s profesionálním fotbalem jsem takovou přehlíženou popelkou, proto oceňujeme práci vašeho portálu.
Děkuji a přeji mnoho úspěchů v osobním i fotbalovém životě.

Autor: Jiří Zubek

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.