Náš největší problém je v útoku, říká Muž kola Vladimír Šíma

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vladimíre, na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Už proběhly nějaké gratulace od spoluhráčů nebo okolí? Chtěl byste touto cestou někomu poděkovat?
Tak určitě. Pár lidí se ozvalo ohledně gratulace a děkuji. Poděkování určitě patří všem co posílali hlasy, rodině která mě podporuje a také Tomášovi, Lucii, Mirečkovi a mé nejvěrnější fanince tetě Mary.
Na jaře jste druhým hráčem Pištína, který tuto anketu vyhrál. Už vás informoval kapitán Koňarík, co vás čeká?
Lukáš Koňarík. ještě ne, ale už mi volal Václav ( trenér ), že se těší na soudek. (smích)
O víkendu jste přivítali druhým tým tabulky z Úsilného. Byla určená nějaká speciální taktika?
Tak určitě. Vzadu na nulu, hrát to po zemi a trefit zařízení.
Utkání skončilo remízou. Při pohledu na tabulku, by se dalo říct, že to je zisk pro Pištín. Jenomže zápas se vyvíjel jinak a konečný bod je asi nakonec ztrátou. Jaký názor na to máte vy a jak se hrálo vám?
Bohužel je to tak. Soupeř začal dobře, ale hra se vyrovnala a nakonec jsme měli více ze hry my, jenže pak přijde jeden náhodný nákop na bránu a padne gól. Takže tři body měly zůstat doma. Jinak se hrálo dobře do 89. minuty, pak už nic moc.
Podle ohlasů jste předvedl velmi povedený výkon na pozici krajního beka. Patříte mezi moderní beky, kteří se nebojí zaútočit, nebo se spíše věnujete defenzivní činnosti?
Řekl bych, že se zápas povedl všem našim hráčům. Dříve jsem rád vyrazil dopředu, ale po domluvě s trenérem se už snažím držet vzadu a rozehrát to se zálohou.
Před zápasem jste prý měli problém se složením týmu. Jak to vypadá s Pištínem na další sezonu. Nebude při změně přestupových pravidel problém dát dohromady celé mužstvo?
Komická situace. Sedíme tiše, po tmě v zamčené šatně a čekáme až nám dorazí jedenáctý hráč, zatímco hosté přešlapují po hřišti a rozhodčí se schovává na střídačce před deštěm. Řekl bych, že problém dát dohromady celé mužstvo nás provází už celou tuto sezonu, takže žádná změna.
V posledním kole jedete na hřiště do Dívčic. Jaká je taktika před posledním zápasem? Nebude většina hráčů už myšlenkami u piva na dokopné?
Dívčice jsou doma silné, ale určitě tam nepojedem prohrát. Je to poslední zápas, tak hlavně se sejít a zahrát si pěkný fotbal. Dokopná bude o týden později i s nějakým fotbálkem.
Pištín zakončí sezonu ve druhé polovině tabulky. Byly před sezonou větší ambice nebo jste do ní vstupovali tak, že to nějak dopadne?
Těžko říct, já jsem naskočil až v půlce sezony, ale určitě se nechtělo bojovat o záchranu. Dá se říct, že nehrajeme špatný fotbal, vždyt i se soupeři z horní poloviny tabulky jsme hráli vyrovnané zápasy a dokázali bodovat. Náš hlavní problém je v útoku, často to vypadá, že soutěžíme kdo víckrát trefí brankovou konstrukci či brankáře.
Jaké byly vaše fotbalové začátky a kterými kluby jste prošel?
Začínal jsem ve Lnářích odkuď pocházím, pak Lom, Blatná, Lnáře, Nemanice, Pištín. Zkoušel jsem to i v jiných klubech, ale neustále jsem měl nějaké pauzy. Teď jsem začal hrát velký fotbal po čtyřech letech.
Máte i jiné koníčky kromě fotbalu?
Práci, děti, sálovku.
Rozjelo se fotbalové Euro. Kdo je podle vás po úvodních zápasech favoritem turnaje. A jaké šance dáváte našemu týmu?
Doufám, že postoupíme ze skupiny. Jinak favorita těžko hledat, je spousta vyrovnaných utkání a překvapivých výsledků.. Nemám vyložený tip. Fandit budu Anglii a Francii.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.